Najwyższa chyba pora aby w końcu to nabyć drogą kupna, bardzo ładnie wspierają ten tytuł, jestem pod wrażeniem 🙂
A co to jest polski Skyrim?
Dawać fizyka Panowie, gierka skończona już dawno z DLC na ps5. Teraz robię drugie podejście na PC i chętnie nabyłbym fizyka na konsole, a na switcha 2 to już w ogóle bajka by była.
Chwalą się tym Ultra+ ale o ulepszeniu jakości tekstur, materiałów i shaderów im się zapomniało, tak samo o optymalizacji, bo ta nadal jest przeciętna.
Optymalizacja ogólnie jest dobra, poza jedną opcją, która potrafi zmniejszyć wydajność o 30/45%, a chodzi mianowicie o ustawienia zieleni, greens czy jak to się tam nazywa.
Drzewa, rośliny, zieleń — to nawet na normal ustawieniach, pożera wydajność jak szalone z niewiadomych przyczyn.
Jest na ten temat już trochę na ich Steam community. Bugów ogólnie nie spotkałem a gra sama w sobie jak dla mnie lepsze od elder scolls.
proszę nie obrażać tej gry i nie nazywać jej więcej skyrimem.
W sumie może czas wrócić, grałem na premiere i gra miała bolączki(np brak kwesti artura po pierwszym akcie), ale była bardzo fajna.
System walki jest w tym jakiś koszmarny. Próbowałem demo i dałem spokój na drugim przeciwniku, jeszcze pierwszy zombie jakoś się dał zabić, ale drugi miażdży. Ta gra sama nie wie czy chce być Elder Scrolls czy Soulsami.
Support post-premierowy tej gry jest na prawdę na wysokim poziomie. Dostaliśmy sporo dobra, którego być nie musiało. Choć trzeba też uczciwie powiedzieć, że przebudowa aktu 3 to było coś, czego nie zdążyli dowieźć na premierę i akurat byli trochę nam winni.
Ogólnie jest to moim zdaniem jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat.