Komentarze do wiadomości: Niespodzianka: Blizzard właśnie zapowiedział nową grę i zaprezentował gameplay. Niestety entuzjazm szybko opada, gdy pozna się szczegóły

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
24.02.2026 17:53
1
1
odpowiedz
katai-iwa
66
Legend

Do pełni szczęścia brakuje im Starcrafta na komórki...

24.02.2026 18:17
2
8
odpowiedz
1 odpowiedź
Kadrion
50
Pretorianin
Image

już myślałem, że jakaś fabularna strzelanka, która wreszcie rozwinęłaby potencjał fabularny tego uniwersum, ale kur** nie, znowu mobilka. Warcraft Rumble już zdechło, to mogą robić nową. Pewnie ten nowy Starcraft, o którym chodzą pogłoski okaże się również FANTASTYCZNĄ mobilką, tak ekscytującą, że zdechnie jak rumble.

post wyedytowany przez Kadrion 2026-02-24 18:21:54
25.02.2026 00:07
tynwar
2.1
1
tynwar
101
Legend

Via Tenor

Kadrion
Serio? Haha, nie wiem jak można dalej wierzyć w blizzarda, ta gra tylko potwierdza, że teraz są beznadziejni i w zasadzie naprawdę trudno się zaskoczyć. Ba, nawet dla mnie to nie była za bardzo niespodzianką jak to sugerowali w tytule tego artykułu.

25.02.2026 00:03
tynwar
😂
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
tynwar
101
Legend

kolejna mobilka? buhaha, jak oni zeszli na psy, tak bardzo, że już tworzą tylko mobilki xD.
Najpierw było chyba diablo immortal, potem warcraft rumbles, a teraz overwatch. Co następne? Może starcraft ;).
Ciekawe czy ktoś jeszcze wierzy w blizzarda.

post wyedytowany przez tynwar 2026-02-25 00:03:35
25.02.2026 10:22
Kwisatz_Haderach
😂
3.1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Doslownie tydzien temu wydali najwiekszego w historii patcha do Overwatch i DLC do D2Res, 2 miesiace temu wydali paladyna i pelny dodatek do D4 wychodzi pod koniec kwietnia. Za tydzien wychodzi dodatek do WoW'a.

Tobie juz pieknie ten hejt mozg wyzarl.

A karawana sobie spokojnie jedzie dalej ignorujac kwik z piwnicy.

I nie, nie zrobia RTSa lol.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-25 10:28:55
25.02.2026 23:15
tynwar
😂
3.2
tynwar
101
Legend

Via Tenor

Kwisatz_Haderach
co? Nie wierzę, co ty gadasz xDDDDDD
Nie dość, że wypisałem samą prawdę co widocznie ciebie zabolało, to jeszcze piszesz bzdury XD.

No wielkie mi co, dodatki do gier, jakby cokolwiek to znaczyło.
na dodatek D2R zrobili blizzard albany (wcześniej vicarious visions, to studio, które było własnością activision) mając pomoc ze strony faktycznego blizzarda, chcesz mi powiedzieć, że to blizzard w całości odpowiada za te diablo? No chyba ktoś upadł na głowę XD.

"I nie, nie zrobia RTSa lol." lmfao, a kto pisał o RTS? Ty chyba masz jakieś urojenia, ja nic takiego nie napisałem. Już nie wspominając o tym, że ja nawet niczego od blizzarda nie oczekuję, a co dopiero RTS ;).

Tak cię to zabolało, że aż zareagowałeś niezwykle emocjonalnie i pod wpływem emocji naprędce napisałeś post bez namysłu? Sorki, ale to tak wygląda, po prostu piszę jak jest.

post wyedytowany przez tynwar 2026-02-25 23:39:55
25.02.2026 00:12
dafton.
4
1
odpowiedz
1 odpowiedź
dafton.
32
Konsul

Się smiejecie, ale jak któraś im w końcu siądzie, to są ustawieni na kolejne X lat. Inwestują w te mobilki, bo widzą jak to działa na rynku mobilnym. Effort w porównaniu z utrzymaniem i rozwojem takiego wowa, praktycznie żaden, a hajs taki, że się w głowie pewnie kręci kołnierzykom.

Dla graczy komputerowych/konsolowych news kiepski, ale czy kogoś to dziwi? xd

post wyedytowany przez dafton. 2026-02-25 00:12:12
25.02.2026 10:24
Kwisatz_Haderach
4.1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Diablo Immortal bylo mega sukcesem finansowym, zbijajac miesiecznie prawie tyle co abo WoW przez jakis czas.
Pewnie nawet teraz zarabia na siebie i to z nawiazka.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-25 10:24:10
25.02.2026 00:59
5
3
odpowiedz
makaronZserem
54
Generał
Image

Overwatch Rush to bowiem gra skierowana wyłącznie na urządzenia mobilne z systemami Android oraz iOS.

25.02.2026 10:12
ArtGenerator
6
odpowiedz
ArtGenerator
23
Centurion

Mobilki to największy syf i rak growego rynku.  Niemal wszystkie produkcjie to zajadła monetyzacja, bardzo rzadko kiedy związana z samym wyglądem postaci (skórki), a głównie z nabywaniem korzyści w rozgrywce nad graczami niepłacącymi. Z reguły tylko produkcje stricte komputerowe, jak AQ3D i inne mają sens, bo ich porty na telefony to taki sam model biznesowy, czyli kup jakąś skórkę, ewentualnie płać comiesięczną subskrypcję, która daje ci dostęp do zawartości Premium. I tyle. To jestem w stanie zrozumieć. Ale niestety to ułamek tego, co powinno znaleźć się na mobilnym rynku.

25.02.2026 11:02
xanat0s
7
odpowiedz
xanat0s
255
Wind of Change

Jak robi to oddzielny team i fakt tworzenia tej gry nie wpływa na inne to mi to lotto, nie gram w mobilki, ale jak ktoś gra, to niech też coś ma. Problem by był, gdyby Diablo Immortal zastąpiło Diablo IV*, a nie, że istnieją sobie równolegle. Blizzard to wielka firma, mogą ciągnąć kilka projektów na raz, w tym mobilki. Pożyjemy, zobaczymy jak to wpłynie na inne gry Blizzarda.

Swoją drogą widzę nauczyli się, nie zaprezentowali tej gry z wielką pompą, tylko po cichu.

* - inna sprawa, że może lepiej, jakby Diablo IV nigdy nie wyszło :D

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl