Komentarze do wiadomości: NieR: Automata przekroczyło magiczną barierę. Square Enix świętuje i informuje, że historia „będzie kontynuowana”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
20.02.2026 16:18
1
5
odpowiedz
TheFrediPL
117
Generał

Cudowna gra, jedna z najlepszych gier jakie grałem, myślę że w top 5.

20.02.2026 16:40
RejzorekPL
2
odpowiedz
RejzorekPL
11
Legionista

Przechodziłem nie tak dawno temu, kontynuację w sumie pewnie mogę brać w ciemno bez zwiastuna.

20.02.2026 17:55
xKoweKx [stalker.pl]
3
4
odpowiedz
4 odpowiedzi
xKoweKx [stalker.pl]
160
Stalker

chyba najbardziej przereklamowana gra w jaką grałem, historia spoko ale gameplay i technikalia poniżej średniej, gdyby nie 2B to każdy miałby gdzieś tę gierkę i kontynuację

22.02.2026 09:25
3.1
Amunlin_NPC
23
Chorąży

xKoweKx [stalker.pl] Mylisz się. Gameplay w tej grze to jeden z najmocniejszych stron tej gry.

22.02.2026 10:59
xKoweKx [stalker.pl]
3.2
xKoweKx [stalker.pl]
160
Stalker

Nimfos system walki jest zbyt nużący i prosty + irytująca praca kamery. Które elemenety gameplayu wg ciebie są tam mocne i wyróżniają się na tle konkurencji?

22.02.2026 18:54
3.3
Amunlin_NPC
23
Chorąży

xKoweKx [stalker.pl] Nie zgodzę się, że jest nużący. Prosty system walki niekoniecznie musi być wadą, nie lubię skomplikowanych mechanik i czytania przez 30 min samouczków. Nie oznacza jednak, że nie wymaga skilla i refleksu. Z pracą kamery nie miałem żadnych problemów.
Oto co posiada NieR Automata:
- Najlepszy soundtrack, jaki słyszałem, który w moim odczuciu i przekonaniu stoi nawet wyżej od tego z Ekspedycji 33 (ale to już subiektywna opinia).
- Świetne i widowiskowe walki, głównie dzięki ponadprzeciętnym animacjom.
- Starcie z bossami, które są emocjonujące.
- Fabuła emocjonalna i poruszająca mimo swej prostoty.
- Na wyższym poziomie trudności gwarancja maksymalnej adrealiny, emocji i napięcia.
- Przerywniki filmowe na poziomie gier Final Fantasy.
Wszystkie te elementy tak świetnie się dopełniają, że efektem tego jest genialny i świetny gameplay, który przebija większość gier.
Tylko dwie gry stoją wyżej od NieR Automata; Trylogia Mass Effect i FFXVII.

22.02.2026 19:06
xKoweKx [stalker.pl]
3.4
xKoweKx [stalker.pl]
160
Stalker

Nimfos do fabuły i ost się nie odnoszę, bo jest git, ale grałem w tę grę na wyższym poziomie trudności i walka była nużąca w ten sposób, że przeciwnicy to gąbki - zero wyzwania i żadnej adrenaliny, za dużo spamowania tym dronem pociskami. I  żeby nie było, to doszedłem do true endingu i grałem jakieś 35h.

20.02.2026 20:05
DarthMadara
4
odpowiedz
DarthMadara
2
Pretorianin

A gdzie on wypuści kontynuację, sprzeda jeszcze licencję kilkunastom firmom i będzie dalej żył jak pączek w maśle:
Chyba nie ma większej gry usługi która nie kolaborowała z Nier Automata :)

21.02.2026 07:45
5
odpowiedz
born2poop
1
Junior

Przecież trzecią odsłoną serii był NieR Reincarnation wydany na urządzenia mobilne, a kontynuację historii można było usłyszeć na koncertach z okazji 15 lecia serii the end of data

21.02.2026 14:36
6
odpowiedz
Moooras
141
Generał

Ostatnio zacząłem oglądać animca na podstawie gry. Całkiem udany.

22.02.2026 09:30
7
odpowiedz
boy3
129
Legend

Jest jakieś spolszczenie do tej gry dobre?

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl