Podstawka też była mocno zarobaczona. Szopka, że nic nie poprawili, a wręcz dołożyli nowe błędy.
Dla mnie ważna jest teraz oprawa graficzna. Nie mam takiego sentymentu żeby dalej patrzeć jak gry wyglądały 30 lat temu.
Jeśli zamierzasz w to grać to lepiej poczekaj na łatki (o ile zrobią ;P). Przytłoczy Cię masa irytujących błędów, a i podobno gra jest teraz nudniejsza, bo na mapie pustka.
Ale jeśli chodzi o samą grafikę to jest duuużo lepsza.
Ta gra nawet dzisiaj nie wygląda żle. Dobrze się zestarzała bym powiedział. Jak patrzę na ss nowej a starej wersji, to jakiegoś wow nie ma, trochę lepsze tekstury modeli i podłoża.
No i kolejna gra okazała się kupą (najpierw Borderlands 4, dalej Vampire The Masquerade, Syberia Remastered też z błędami, teraz Sacred 2 Remaster) ale w sumie to dobrze, coraz mniej gier do ogrania w tym roku, to można wrócić do zaległości i będzie się na bieżąco, bo poza tymi grami to jużciekawego nic niema na horyzoncie, no może Go Wayback jako ciekawostka, UNBEATABLE też jako ciekawostka no i Paralives też ciekawostka, no to czekamy na styczeń.
Dla chcących polecam grać w oryginał w kombinacji:
Sacred 2 Gold + Community Patch + Enhanced Edition mod.
Nie ma za co. :)
1. Instalacja Sacred 2 Gold
2. Instalacja Community Patch
3. Instalacja JoneSoft_Generic Mod Enabler (JSGME) w folderze Sacred 2 Gold, odpal program raz
4. Enhanced Edition (i potem jego patch) wypakuj do folderu "MODS"
5. Odpal JSGME i aktywuj główny mod (core mod) + opcjonalne mody jeśli chcesz.
6. Gotowe. :)
Na początku też bałem się tej instalacji, ale okazało się, że to naprawdę nie jest trudne.