Komentarze do wiadomości: „Nie jesteśmy głupi”. Sam Altman krytykuje reklamy wyśmiewające wprowadzenie reklam do chatbotów AI

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
05.02.2026 12:20
trolliszcze
😈
1
2
odpowiedz
trolliszcze
2
Legionista

Via Tenor

Wręcz przeciwnie, są genialni. Genialni bo udalo im sie wy***ac inwestorów na 14mld, a Ci dalej w nich ładuja kasę.

05.02.2026 13:36
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

trolliszcze Bez kitu.

05.02.2026 14:21
trolliszcze
😁
1.2
trolliszcze
2
Legionista

Via Tenor

DarthMadara o Ty też z płepłe xD nie będzie Ci brakować Alberta Wokulskiego?

05.02.2026 18:10
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

trolliszcze Tam to w ogóle trwa wielkie baitowanie i banowanie userów.
Udostępniają prowokacyjne newsy z AI i dają bany na lewo i prawo xD
Napisz na priv to ci powiem więcej.

05.02.2026 18:16
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

trolliszcze W sumie nie wiem jak tu się wysyła priv? Ale widzę że mało osób tu siedzi, więc nie wiem czy tu zostanę na dłużej....

05.02.2026 19:39
trolliszcze
1.2
trolliszcze
2
Legionista

DarthMadara GOL jest specyficznym miejscem. Na forum siedzi tutaj wiekowa gwardia. Privów nigdy nie było. Być może zrobią, bo sporo obiecują jeżeli chodzi o rozwój serwisu. I to nawet widać.

Ja tam dam im szanse. Newsy na pewno ciut lepsze i staranniejsze nie wyłapałem nic generowanego przez AI. Mi tam na ludziach bardzo nie zależy, ale jest ich w komentarzach mniej niż na ppe. Natomiast jak już czytam dyskusje to na ppe były imho słabsze.

Mnie osobiście brakuje trochę lepszych powiadomień dot. newsów i trochę osiągnięć. Z plusów poza brakiem AI newsów spoko encyklopedia. Ja akurat korzystam od dawna. Do oceny serwisu wliczają ocenę userów, których wliczają jako ekspertów. Ofc osobno jest ocena graczy. No i podsumowania steam też ok.

Odnoszę wrażenie, że serwis startuje jakby od nowa, mimo że ma już 25 lat.

05.02.2026 20:02
rookkie
😱
1.3
rookkie
11
Pretorianin

DarthMadara cenię Gry-Online za to, że po prostu robią swoje. Choć serwis działa nieco mniej intensywnie jezeli chodzi o ilosc newsow i komentarzy, jest przy tym znacznie dokładniejszy. Oczywiście nie zawsze jest idealnie i czasem trzeba ich skrytykować, ale przynajmniej w klibajtach nie posuwają się tak daleko jak w stylu PPE. Tam potrafią napisać, że 'WhatsApp przestaje działać', a dopiero w tekście doczytujesz, że chodzi o wyłączenie wsparcia dla Windows Phone.

post wyedytowany przez rookkie 2026-02-05 20:02:38
05.02.2026 20:52
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

trolliszcze Ok, to zostanę. Napisałem w mailu do nich uwagi, co powinni poprawić :) Jak poprawią to będzie koniec PŁE PŁE. BAN BAN PEEL. Czekam aż mi się skończy ban (4 z 5 xD) w Płe płe, i tam dam aktualizację profilu że wyprowadzam się i zapraszam do gry-online pl. Widzę też że ludzi zaczyna tu przybywać. A jakość GOLa jest znacznie wyższa niż płe płe bait pl :) Mi trochę zależy na ludziach bo lubię pisać :)

05.02.2026 20:54
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

rookkie I to podejście GOLa mi się podoba, mniej ale za to bez prowokacji, baitowania i atakowania userów pod pozorem "dyskusji" które potem są kasowane i skutkujące banami. Napisałem maila do uwag gol - jak zrobią te poprawki, to będą najlepszym portalem o grach w Polsce - a przynajmniej w mojej opinii.

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-05 20:55:11
05.02.2026 22:05
rookkie
1.2
rookkie
11
Pretorianin

DarthMadara to powodzenia :) BTW jak napiszesz sensowną recenzję do gry, to istnieje szansa, że Twoja ocena zostanie uwzględniona do średniej GOLa, prawie na równi z oceną recenzenta GOL

post wyedytowany przez rookkie 2026-02-05 22:18:27
05.02.2026 22:44
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

rookkie ok, to wkrótce spróbuję, bo na płe płe można sobie było pisać recenzje a i tak mało kto je brał pod uwagę.

05.02.2026 23:48
1.1
Alien89
8
Legionista

DarthMadara Pepełe ?? Kto traktuje poważnie ten portal? Tam piszą już same boty a wchodzi się tam tylko dla sekcji komentarzy by trochę pocisnąć z redakcji i z fanbojów co to walczą w swoich wojenkach.

05.02.2026 23:51
ojtamojtam
1.1
ojtamojtam
7
Centurion

Alien89 to jest mega przewrotne w dzisiejszym świecie, że dzięki takim zachowaniom dotarli na pozycję nr1 jeżeli chodzi o portal w tematyce gejmingowej.

06.02.2026 10:47
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

Alien89 Płe płe był spoko aż do 2024 roku, potem magazyn ledwie zipiał i powywalali starą gwardię - i mamy syf XD
Ale co by nie mówić: przejeli PS3Site, wykończyli gamezillę przejmując ich czytelników.

Pomijając strefę dziennikarską, to niestety przewyższają GOLa pod kątem technicznym strony, UI/UX mają znacznie lepsze.
Znacznie lepsze mają też strefę społeczną - zobacz jak tam wyglądają profile użytkowników, można dać i publikować swoje blogi itd. itp. Ostatecznie jest znacznie wygodniejsze.
Nawet dam ci przykład: na płe płe jak ktoś ci odpisze, to masz powiadomienie w stronie, a nie w mailu, i jak kliniesz to od razu możesz mu odpowiedzieć, a tu trzeba wejść w newsa i szukać komentarza by mu odpisać (forumowa wersja jest dość słaba).
A jak chcesz poprawić komentarz, to znowu trzeba wejść w forumową wersję i tam jest przycisk edytuj.... i takich kwiatków jest więcej, przez które ludzie się zniechęcają do rejestracji w tym miejscu.
Ale wierzę że tu to poprawią, i GOL przebije płe płe.

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-06 10:53:18
06.02.2026 10:50
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

ojtamojtam są nr.1 bo inne większe w PL padły:
- PS3SITE zostało przejęte przez płe płe,
- gamezilla została pokonana i zredukowana jak 90% stron Wirtualnej polski, interii itd. (nieodżałowane dobreprogramy które są cieniem siebie z przed lat)

I po prostu przejeli tych userów.
Ale że tamtejsza moderacja płe płe jest co najmniej dziwna, to masa ludzi została już tam zbanowana i ci ludzie (w tym ja) szukają innych podobnych miejsc. I tak oto trafiłem tutaj - póki co.

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-06 10:51:28
06.02.2026 11:32
ojtamojtam
1.1
ojtamojtam
7
Centurion

DarthMadara myśle, że klucz do ich sukcesu tkwi w tym że zebrali duża społeczność, mają te osiągnięcia i dobrze działając komentarze. Do tego dochodzą newsy, których każdy dziennikarz powinien się wstydzić. Oni chyba też, dlatego generują je przy pomocy botów, żeby się nie podpisywac.

Ale Google na razie to łapie. Pytanie czy przyjdzie korekta i ich pozamiata.

post wyedytowany przez ojtamojtam 2026-02-06 11:32:29
06.02.2026 12:42
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

ojtamojtam Dlatego wszędzie piszę żeby GOL poprawił swoją stronę i tylko dalej trzymało poziom dziennikarski, to spokojnie przejdą na prowadzenie.
Płe płe jak i ich szmatławiec długo już nie pociągną.
A co najlepsze jest, że to wszystko na ich prośbę :)

06.02.2026 16:01
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Filipeski
1
Junior

Chat jest ułomny, do zaorania, nie szkoda mi.

06.02.2026 20:45
rookkie
2.1
rookkie
11
Pretorianin

Filipeski czy ułomny to zależy. Natomiast na pewno nie chciałbym dominacji Googla w dziedzinie AI. Będzie jak z youtubem. Gdzie na początku nie było prawie wcale reklam, a teraz nie da się z tego korzystać. A jak ChatGPT padnie, to droga do tego staje się łatwiejsza.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl