Via Tenor
Wręcz przeciwnie, są genialni. Genialni bo udalo im sie wy***ac inwestorów na 14mld, a Ci dalej w nich ładuja kasę.
Udostępniają prowokacyjne newsy z AI i dają bany na lewo i prawo xD
Napisz na priv to ci powiem więcej.
Ja tam dam im szanse. Newsy na pewno ciut lepsze i staranniejsze nie wyłapałem nic generowanego przez AI. Mi tam na ludziach bardzo nie zależy, ale jest ich w komentarzach mniej niż na ppe. Natomiast jak już czytam dyskusje to na ppe były imho słabsze.
Mnie osobiście brakuje trochę lepszych powiadomień dot. newsów i trochę osiągnięć. Z plusów poza brakiem AI newsów spoko encyklopedia. Ja akurat korzystam od dawna. Do oceny serwisu wliczają ocenę userów, których wliczają jako ekspertów. Ofc osobno jest ocena graczy. No i podsumowania steam też ok.
Odnoszę wrażenie, że serwis startuje jakby od nowa, mimo że ma już 25 lat.
Ale co by nie mówić: przejeli PS3Site, wykończyli gamezillę przejmując ich czytelników.
Pomijając strefę dziennikarską, to niestety przewyższają GOLa pod kątem technicznym strony, UI/UX mają znacznie lepsze.
Znacznie lepsze mają też strefę społeczną - zobacz jak tam wyglądają profile użytkowników, można dać i publikować swoje blogi itd. itp. Ostatecznie jest znacznie wygodniejsze.
Nawet dam ci przykład: na płe płe jak ktoś ci odpisze, to masz powiadomienie w stronie, a nie w mailu, i jak kliniesz to od razu możesz mu odpowiedzieć, a tu trzeba wejść w newsa i szukać komentarza by mu odpisać (forumowa wersja jest dość słaba).
A jak chcesz poprawić komentarz, to znowu trzeba wejść w forumową wersję i tam jest przycisk edytuj.... i takich kwiatków jest więcej, przez które ludzie się zniechęcają do rejestracji w tym miejscu.
Ale wierzę że tu to poprawią, i GOL przebije płe płe.
- PS3SITE zostało przejęte przez płe płe,
- gamezilla została pokonana i zredukowana jak 90% stron Wirtualnej polski, interii itd. (nieodżałowane dobreprogramy które są cieniem siebie z przed lat)
I po prostu przejeli tych userów.
Ale że tamtejsza moderacja płe płe jest co najmniej dziwna, to masa ludzi została już tam zbanowana i ci ludzie (w tym ja) szukają innych podobnych miejsc. I tak oto trafiłem tutaj - póki co.
Ale Google na razie to łapie. Pytanie czy przyjdzie korekta i ich pozamiata.
Płe płe jak i ich szmatławiec długo już nie pociągną.
A co najlepsze jest, że to wszystko na ich prośbę :)