Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Nie chcieliśmy tworzyć z tego minigry”. Presja czasu w The Blood of Dawnwalker mogła być znacznie większa

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
25.09.2026 18:40
CyxVonTrix
1
odpowiedz
CyxVonTrix
1
Pretorianin

Tak sie mozna bylo domyslic, zmiękła im rura po narzekaniach, proponuje ten system w przyszlosci wywalic, bo nic ciekawego nie wprowadza.

25.09.2026 19:09
DanuelX
1.1
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

CyxVonTrix Oczywiście, że wprowadza - tylko gracze miękkie rury nie potrafią poradzić sobie z presją czasu.

25.09.2026 18:43
2
odpowiedz
1 odpowiedź
kamcio20
32
Chorąży

Sam widzę po sobie ze totalnie się z niczym nie spieszę wkręcam się w tą gra z każdą godziną i robię wszystko swoim tempem mam jeszcze 20 dni do końca a żadnego Bojara nie ubiłem jeszcze nie wiem jak będzie pod koniec z czasem nie robię wszystkich aktywności raczej skupiam się na questach pobocznych które mają ciekawe historie. Ale wiem ze jestem gotowy na zainstalowanie moda jak licznik będzie zbliżał się do końca a będę chciał zrobić coś jeszcze

25.09.2026 19:07
MelChioR
2.1
odpowiedz
MelChioR
96
Pretorianin

kamcio20 Robię dokładnie tak samo. Szukałem moda który trochę wydłuży czas, juz miałem zainstalowanego zdejmującego czas z umiejętności ale pomyslałem - po co mam się oszukiwać przez całą grę ? To juz lepiej zagram tak jak twórcy chcą, zobacze ile moje lizanie scian zajmie czasu i najwyżej zwiększe limit 28smego dnia..

25.09.2026 18:48
Link
3
odpowiedz
Link
40
Senator

Krótko mówiąc, znaleźli złoty środek.

Wszyscy, co narzekali na Blood of Dawnwalker, to są osoby, co nie grali w grę aż do końca. Dało się ukończyć wątek główny i wszystkie questy poboczne warte uwagi w ciągu 29 dni. Tylko trzeba wiedzieć, jak grać i jak unikać niepotrzebne walki kosztem czasu. Prolog wprowadził niektórzy w błąd.

post wyedytowany przez Link 2026-09-25 18:49:15
25.09.2026 19:14
MelChioR
4
odpowiedz
MelChioR
96
Pretorianin

System nie jest zły ale osobiście nie lubię takich kagańców na graczy.. jak można karać fanów swojej gry za to że chcą grać dłużej i więcej.. jeżeli chodzi o balans to już wolę rozwiązanie z wiedźmina gdzie dostajemy 1exp za zadanie żeby nie przekoksić na dany moment...
Jeżeli chodzi o dawnwalkera to jest parę exploitów które można wykorzystać - czyszczenie obozów - zostawiasz jednego przeciwnika, uciekasz i wracasz. Przeciwnik siedzi np przy ognisku ty zbierasz fanty, czas nie zostaje zabrany. Skarby zwykle można podejrzeć co jest w środku - nie zabierzesz to czas nie ruszy. Nory potworków są w 90% ekstremalnie nieopłacalne.
Tak czy inaczej mam nadzieję że w kontynuacji zrezygnują z tej mechaniki.

25.09.2026 19:22
5
odpowiedz
cloak_engage
37
Centurion

Zrobilem wszystko co chciałem , zostal mi tylko glowny boss do pokonania i miałem jeszcze 7 dni w zapasie. Ten uplyw czasu w sensie presji to iluzja raczej. Po zdobyciu dobrej zbori i miecza pod koniec mojej gry nie czulem nawet presji, ze ktos mnie pokona... Nie lubie trudnych gier jak Dark Souls, ale tutaj wyzwanie mogłoby być troche wieksze moim zdaniem. Tak czy owak gra jest znakomita. Najlepsza gra o wampirach na rynku, moim zdaniem najlepszy system walki wsrod gier wszystkich rpg jaki grałem, tak ze mimo powtarzalnych przeciwnikow sie w ogóle nie nudzi. No i Lacra... xd jezeli dwojka będzie z wiekszym budzetem i w teraźniejszości, nie beda bali sie poruszać w tematach otaczającej rzeczywistości, np ze to wampiry rządzą swiatem, wywoluja problemy migracyjne ,wojny itd z czym sie mierzy swiat, dodadza rowniez poruszanie sie pojazdami czego mi brakowalo teraz ,to dwojka ma szanse stac sie tym czym jest wiedźmin 3 dla serii.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl