Abonamenty coraz droższe, coraz bardziej dzielą kontent między sobą, to i niech później panów w garniturach nie dziwi wzrost piractwa (gdzie i tak już jest chyba dość widoczny). Swoją drogą czym większa cena netflixa, tym bardziej kuriozalne jest to 720p w podstawowym pakiecie.
Kto się zakłada o garśc orzechów że do 2030 pęknie 100 albo grubo 100zł za "premium"?
Abonamenty coraz droższe, coraz bardziej dzielą kontent między sobą, to i niech później panów w garniturach nie dziwi wzrost piractwa (gdzie i tak już jest chyba dość widoczny). Swoją drogą czym większa cena netflixa, tym bardziej kuriozalne jest to 720p w podstawowym pakiecie.
A ja nie czuję potrzeby. Do tej pory miałem tylko jeden abonament, Prime Video, którego nie przedłużyłem po podniesieniu ceny, wyłącznie dla zasady. I jakoś nie czuję potrzeby. Netfixa czy inne HBO nigdy nie miałem, nie korzystałem i nie mam w planach korzystać.
A ja tam dalej na 720 ;D I tak monitor stary. A siadam trochę dalej, i już jest git.A potem dalej niż FHD nie idę. Nie ma takiej potrzeby. Wolę mieć więcej czasu w wystarczająco dobrej jakości, niż płacić więcej, żeby widzieć każdy włosek czy turbo kolory. Jak mam dużo do nadrobienia, to nie chce dopłacać do jakości. W sensie płacę kartą podarunkową, i zawsze biorę 60 zeta. To za to w FHD mam nieco ponad miesiąc. A w 720 jeszcze więcej. W końcu nadrobiłem prawie wszystko. Pomijam już fakt, że nie każdy serial jest w jakości 4k(tak tak wiem, i tak lepsza jakość).Niestety, jak ktoś chce oglądać najlepszy obraz, to musi bulić.
A ja słyszałem, że wystarczy w adresie filmu na IMDb wpisać play przed IMDb żeby obejrzeć każdy film i serial za free. Ale nigdy tego nie próbowałem więc nie wiem czy to prawda
Microsoft też dźwigał gamepass bez opamiętania i co? No właśnie...
Jakość 720p w 2026 roku... nawet z moim wzrokiem to jest dramat (wiem, bo tak samo działa przecież Disney+ w przeglądarce)
Chociaż na telefonie to pewnie daje radę...
Wystarczy siedziec dalej. Albo ogladac w tle w mniejszym oknie:D Ale to tylko jakies seriale mniej ważne,Za 20 la będzie płacz ze tylko 4K
Serio oglądacie filmy/seriale cały czas na tych platformach, żeby płacić ten abonament ciągle ??
Dla mnie większość na Netflixie to trochę paździerz... Co mnie interesowało to pooglądałem w jak najkrótszym czasie na prepaidzie i abonament papa.
Ludzie w dużej części sami się zmuszają do płacenia tego abonamentu, bo biorą wspólne pakiety z innymi. Później nie oglądają, ale nikt nie wyjdzie już z propozycją, by to anulować... Korpo was złapało w "oszczędność" na usłudze za którą płacicie połowę, a nie korzystacie w ogóle...
Kolejna podwyżka ile to mineło od ostatniej rok/2, raz na np 5 lat (to bym podwyżke jeszcze zrozumiał)
I co z tego skoro za tydzień będzie na tej platformie kultowy gladiator 2 i to w niespełna 2 lata po premierze. Warto każdą sumę za abonament zapłacić.