Komentarze do wiadomości: Negatywna recenzja ARC Raiders wywołała burzę w sieci. Gracze spierają się o „obiektywność” i obniżanie oceny przez jeden element

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
12.11.2025 15:24
1
6
odpowiedz
awesomemrthief69
9
Legionista

Rany, czy może powstać jakiś międzynarodowy organ, który będzie pilnował, czy tworzona recenzja dotyczy gry, a nie to w jakich okolicznościach była tworzona? Gracza - ostatecznego konsumenta treści - kompletnie nie interesuje czy do dźwięków zostało użyte AI, skoro są bardzo autentyczne, albo czy gra była pisana na kolanie, bo w biurze nie ma funduszy na normalne stanowisko, albo czy jeden z deweloperów... nie wiem, miał wywieszoną jakąś nieodpowiednią flagę u siebie w domu... Jakby, no dajcie spokój. Czy gry mogą powrócić do bycia grami - zjadaczami czasu, który w różny sposób kształtuje człowieka - i przestać być narzędziem do szerzenia jakiś ideałów czy opinii niezwiązanej w ogóle z tym, co dzieje się w samym produkcie?

12.11.2025 15:42
1.1
2
silesius
22
Centurion

Ja też jestem graczem i mnie interesuje, czy do dźwięków albo innych elementów gry wykorzystano AI. Pozdrawiam cieplutko.

12.11.2025 15:39
Wronski
😒
2
odpowiedz
Wronski
36
Senator

Najpierw ludzie hejtuja uzywanie AI w ogole, przypadek chocby z The Alters gdzie ktos po prostu zapomnial "posprzatac" po AI. A teraz nagle wielki bol dupy bo zostalo uzyte AI bo w sumie jest nieszkodliwe. Niektorzy to sami nie wiedza co chca...

post wyedytowany przez Wronski 2025-11-12 15:39:48
12.11.2025 15:48
3
odpowiedz
radas_b
84
Senator

Gracze to w dużej części hipokryci i hejterzy. A to ci nowość... Tak samo jak skrajnie zawyżone i zaniżone recenzje gier. No jestem zaskoczony...

post wyedytowany przez radas_b 2025-11-12 15:49:28
12.11.2025 20:11
4
odpowiedz
TobiAlex
212
Legend

Panowie, nie gracze a "gracze". To kolosalna różnica.

14.11.2025 10:16
5
odpowiedz
vayha
24
Chorąży

A co mnie to obchodzi czego wykorzystali do stworzenia gry. Jak śmiali w ogóle wykorzystać komputery do programowania? Grę powinni wydziergać na szydełku. Po prostu nie zapłacili eurogejowi pieniędzy za reklamę a ci musieli coś znaleźć. Narzędzia jakimi się posługują nie mają żadnego znaczenia. Wczoraj odpaliłem i gra jest całkiem niezła. Ma klimat, jest plastyczna. Czuć pewien dreszczyk. Zostałem zabity 2 razy przez raidersow i kilka razy przez maszyny. Ale też miałem akcje pelne zaufania. Gdzie razem z innymi robiłem ekstrakt czy razem strzelaliśmy do maszyn. Raz zabrakło mi amunicji w pvp więc się schowałem i zatłukłem typa kilofem co sprawiło mi ogromną frajdę. Przytłacza mnie ilość materialow. To jest cholernie nieczytelne. Co zbierac. Co sprzedawac... co upgradowac? Gra jest powiedziałbym... trudna ale ma brudny klimat. Podobają mi się postacie. Są takie zmęczone, wychudzone. Postapo. Ubrania... świetne. Jak piloci z misji kosmicznych lat 60-tych. Od strony wizualnej i mechaniki silnik daje rade. Gra jest płynna i piękna. Ma fajną oprawę muzyczną. Napewno wrócę dziś do tego świata. Uważam że to bardzo udana produkcja.

14.11.2025 13:08
Lateralus
6
odpowiedz
Lateralus
154
Last Of The Wilds

W każdym bądź razie i tak gra jest przecięta i średnia.

Jest masa błędów i niektóre są wykorzystywane przez graczy nagminnie dla korzyści tzn. pomieszczenia które są zamknięte na klucz i go potrzebujemy by tam wejść, w prosty sposób można tam przejść nie mając takiego klucza i wszystko cenne ze środka wynieść. Porosty i szybki sposób na farmienie.

14.11.2025 17:42
7
1
odpowiedz
nostri
2
Junior

Dajcie spokój. Obniżyć recenzje gry za użycie AI. Proponuje aby eurogamer zaczą używać do pisania recenzji AI zamiast odklejonych redaktorów.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl