Komentarze do wiadomości: Największe rozczarowanie od lat? Football Manager 26 ma w większości negatywne recenzje na Steam

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
05.11.2025 16:43
1
odpowiedz
Tupolew
91
Pretorianin

No i jak można było się spodziewać po EA miało być dobrze a wyszło jak zwykle.

05.11.2025 20:05
Marky
2
odpowiedz
Marky
30
Generał

Stan techniczny na premierę to akurat nic nowego. FM zawsze na premierę był zbugowany, a bywało, że potrafił całkiem się wywalać.

"Zbyt małe ulepszenia graficzne"? To czego oni oczekiwali, poziomu FIFY? Po co? Wizualna strona FMa nigdy nie była najważniejsza.
Poza tym FM zawsze miał to do siebie, że jego można odpalić nawet na niezbyt mocnym typowo biurowym sprzęcie i spora część fanów FMa taki niezbyt mocny nie gamingowy sprzęt posiada, bo często jest to jedyna gra w jaką grają, a dla jednej gry nie opłaca im się jakiegoś Lenovo Legiona kupować, co też wymusza, by minimalne i zalecane wymagania nie były zbyt wysokie.

Sam zresztą miałem okres, że FM to była jedna z bardzo nielicznych nowych gier (a już na pewno jedyna z dużych marek), którą byłem w stanie odpalić na swoim przestarzałym 6 letnim laptopie Acera z średniej półki.

post wyedytowany przez Marky 2025-11-05 20:10:01
05.11.2025 20:07
DexteR_66
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
DexteR_66
14
Generał

Premium VIP

Ludzie oczekiwali nowości od lat, dostali je i mieszają grę z gównem. Fuck logic xD

06.11.2025 16:03
3.1
tt-l
19
Centurion

Bo wg mnie takie teksty, to jest powtarzanie wytartych argumentów, byle zabłysnąć. Bo co tu napisać, jak co roku wychodzi FM, który niewiele różni się od poprzedników i wiadomo, że tak musi być? Ma te same zalety, te same wady, właściwie daje prawie identyczne odczucia jak rok, czy dwa wcześniej. Zawsze w desperacji można sięgnąć po argument, że mało nowości...
Efekt był łatwy do przewidzenia, ale też mnie zaskakuje ten hejt. Przede wszystkim to, że pojawił się dopiero teraz. Ja od początku byłem na nie i wolałbym, żeby odpuścili zmiany grafiki i interfejsu, a skupili się na poprawie elementów związanych z samą rozgrywką i dziwactwami jakie potrafią się tam dziać. Ale reszta osób albo była pozytywnie nastawiona, albo obojętnie, a teraz nagle masa krytyki, że jakim prawem śmiano ruszyć sprawdzony interfejs... yyy?? Trochę późno się ludzie oburzyli. Trzeba było tak krzyczeć rok temu, czy wcześniej. Postulować przynajmniej wydanie FM25 z nowymi składami/atrybutami, bo o to przecież głównie chodzi w serii.

Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl