Nie zły CGI render trailer. Zobaczymy jak w praniu wyjdzie gra :)
W sumie... to trochę zaskok, by taki dość makabryczny trailer dać jako pierwszy i na najbardziej znanej gali xD ale okej, wygląda spoko i już mnie tu trochę ciekawi cały kontekst lorowy, o ile jest to coś już ustanowionego w poprzednich grach w serii. Tak tylko po DOS2 to mogę strzelać, że jakiś ważniejszy sourcerer, to i gorsze voidwokeny mu się "przyzwało" podczas śmierci.
Zarąbiście że mimo wszystko to divinity. Pewnie będzie w EA więc kupie pewno na premiere tego by wesprzeć.
Wygląda świetnie ten cinematic. Obok GTA VI najbardziej wyczekiwana gra roku a na pewno RPG, bo Larian zawsze dowozi z bogactwem gameplay'u.
Jak wiadomo, Larian pracuje również nad nową grą osadzoną w świecie Dungeons and Dragons.
Kurde, coś mnie ominęło?
Chyba coś się autorowi pomylilo, przecież wizard of coast nie dałoby licencji na grę D&D
Ciekawe kiedy premiera. Dla mnie to była najlepsza „zapowiedź” podczas tegorocznego TGA.
Zwiastun ładny wizualnie, ale jakbym nie wiedział do jakiej jest to gry to wygląda jak zapowiedź czegoś do Diablo niż Divinity.
Ja po przejściu całego BG3 w coopie z żoną przeszedłem Divinity OS 2 i teraz robimy Divinity Orginal Sin 1. Niestety im wcześniejsza gra tym bardziej mi się podoba. W tych nowszych fabuła robi się dla mnie za bardzo skomplikowana :)
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie. że to nie będzie gra izometryczna jak poprzedniczki.
Ostatnio wróciłem po latach do DOS 2, ale chyba po BG3 mam przesyt gatunkiem larian rpg. Te gry są praktycznie identyczne, oczywiście w BG3 poprawiono milion szczegółów i mechanik, no ale mimo to aż w oczy daje. Mam nadzieję że trochę popuszczą wodzy fantazji i nie będą szli utartą ścieżką, bo gry robić umieją jako developer.