Komentarze do wiadomości: Nadzieje fanów zniszczone. Twórcy Stranger Things nie zostawili złudzeń co do zakończenia hitu Netflixa po 5. sezonie

Forum inne
Dodaj komentarz
02.01.2026 10:18
DocHary
1
1
odpowiedz
DocHary
84
Unclean One

Finałowa bitwa była epicka, choć głupawa, epilog satysfakcjonujący. Sezon 5 jako całość zdecydowanie najsłabszy, bo niczym specjalnie nie mnie zaskoczył, zero ciekawych pomysłów jakby ekipa chciała dokończyć serial i mieć z głowy. W dodatku spodziewałem się minimalnej rzezi na bohaterach, tymczasem było bardzo bezpiecznie. Liczę, że The Boysom pójdzie tutaj znacznie lepiej.

post wyedytowany przez DocHary 2026-01-02 10:20:40
02.01.2026 10:24
T_bone
2
odpowiedz
T_bone
275
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

No finał Ok/10. Ostatnie 20 minut najlepsze, bo jednak sentyment do tych postaci przez te wszystkie lata został zbudowany.

02.01.2026 10:55
Gandohar
3
1
odpowiedz
Gandohar
31
Centurion

Finał to było totalne dno, ostatnie 40 min całkowicie niepotrzebne i nudne jak flaki z olejem

02.01.2026 10:58
4
1
odpowiedz
FrankerZ
101
Generał

Sezon był OK, jeśli się przymknie oczy na głupotki, ale te zawsze był obecne w tym serialu, no i najbardziej cringe scene, czyli wychodzenia z szafy. Jak na to jak ten serial wydłużali to mogło się to skończyć gorzej.

02.01.2026 11:17
claudespeed18
5
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

Ostatni odcinek ogląda się ok ale na 1 fajną rzecz przypada 5 słabych/tandetnych z niewykorzystanym potencjałem.
Koniec domknięty przyzwoicie, ogólnie pozytywnie ale np scena z Dustinem pokazującym fakersy ludziom, którzy go nauczyli wiele a do tego okazał się największym kujonem szkoły i uwielbiał Clarke'a to ostre nieporozumienie i chyba jakieś mokre sny twórców o buncie podczas przemowy.
Takich głupot ten sezon miał tonę i już pal licho, że klimat grozy zniknął ale zrobiła się papka robiona na szybko byle każdego zadowolić w jakimś stopniu.

Twórcy mogą zapewniać dziś jedno a za 5-10 lat będzie inaczej. Pieniądz nie śmierdzi i nostalgia robi swoje.

02.01.2026 11:35
Adamus
6
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Adamus
291
Gladiator

Poczekałem do puszczenia ostatnich odcinków i obejrzałem hurtem.
Za długo czekali z tym ostatnim sezonem. Moim zdaniem najgorszy i najsłabszy.
Aktorzy grający nastolatków, przez te dziesięć lat posunęli się wiekowo tak, że już kompletnie nie są wiarygodni. Najgorzej się zestarzała grająca Nancy Wheeler - Natalia Dyer, wygląda na swoje trzydzieści lat a czasami na więcej.
Potwory przestały straszyć.
Jeszcze w pierwszych dwóch sezonach, kiedy demogorgony pojawiały się sporadycznie, budziły niepokój budując nastrój grozy, teraz jak biegają stadami przypominając przerośnięte słoneczniki, na koślawych łapach, zażenowanie.
Vecna - kolejna żenada, wiedziałem od początku, że kogoś mi przypomina, ale w momencie jak wystrzelił tymi swoimi "gałęziami", zrobiło mi się wesoło i tylko czekałem, żeby zawołał głosem Vin Diesela "I'm Fioot"
Generalnie za długie, za ckliwe i jeszcze jakby było mało, znowu jak szambo wybiła poprawność polityczna. Te wątki homoseksualnie głównych bohaterów...
Osobiście nic nie mam do gejów, znam kilku i to są generalnie dobrzy ludzie, ale po co robić z tego taki patos.

Nic mnie ostatnio we wszystkim, zarówno w filmach jak i grach nie wkur...za tak bardzo jak poprawność polityczna.
No cóż... czarne elfy w wiedźminie (nie, żeby to były Drowy, nie to uniwersum), murzynka jako królowa Anglii Anna Boleyn, w serialu o tym tytule. Na pewno nie obejrzę serialu "Królowa Charlotta: Opowieść ze świata Bridgertonów", gdzie, za przeproszeniem, również z dupy, wzięto czarną Charlottę...
Już całkiem mnie rozwaliła "Mroczna wieża" na podstawie Kinga z Idrisem Elbą (żeby nie było, lubię tego aktora) w roli Rolanda. No rzesz.... Jak można tak sprofanować Rolanda? King przedstawia go, jako wierną kopię Clinta Eastwooda w jego westernach i tego się trzymajmy!!!
Teraz, jak w filmie nie występuje murzyn (mówię murzyn i nie widzę w tym nic złego) koniecznie będący gejem i jeszcze do tego wyznania mojżeszowego, to jest to niepoprawne politycznie...
ZAŁAMKA...

02.01.2026 11:39
Kwisatz_Haderach
6.1
Kwisatz_Haderach
21
GIT GUD or die trying

ohohoh... piekne szambo pelne "izmow" wybilo.

spoiler start

"Nie jestem rasista, ale...", "Nie mam nic do, ale..." KLASYKA

spoiler stop

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-01-02 11:39:58
Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl