Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Moje konto PSN zostało zhakowane”. Coraz więcej graczy PlayStation cierpi, a Sony za nic ma ich bezpieczeństwo

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
19.05.2026 18:58
1
5
odpowiedz
D-Bil
11
Legionista
Image

Tymczasem Valve, gdy zgłosisz kradzież konta:

19.05.2026 19:37
tynwar
1.1
5
odpowiedz
tynwar
104
Legend

D-Bil no nie wiem, widziałem już różne komentarze o tym jak czasem trudno jest odzyskać konto steama.

19.05.2026 19:59
Smalec
1.2
1
odpowiedz
Smalec
52
Egzemplarz człowieka

tynwar

Istnieje też taka możliwość, że konto zostanie permanentnie zablokowane. Np. gdy zalogujesz się do gmail na nowym urządzeniu, wtedy jest szansa, że się zablokuje permanentnie i nie ma szansy na odzyskanie tego konta. Trzeba uważać na tym Steamie, bo różne rzeczy się dzieją.

19.05.2026 20:35
tynwar
1.3
odpowiedz
tynwar
104
Legend

Smalec o panie, akurat o tym samym pomyślałem właśnie dlatego, że nawet ja konto google gmaila właśnie w ten sposób straciłem. Całe szczęście, że to było tylko zapasowe do jakichś pierdół. Ale i tak próbowałem odzyskać i niestety nie dało się. Najgorsze to jest to jak całość wyglądała, a mianowicie brak informacji o tym, że konto zostało zablokowane. To wyglądało tak, że przy logowaniu strona udaje, że hasło jest złe. A ja wtedy wcześniej zalogowałem się na nowym telefonie, to spowodowało blokadę, ale nie od razu się zorientowałem. Po prostu byłem zdezorientowany, myślałem jak to jest możliwe, skoro całkiem niedawno bez problemu się zalogowałem na swoim telefonie. A zaraz potem okazało sie, że jednak gmail wylogował mi zapasowego konta i już tam nie mogłem się zalogować. W końcu po jakimś czasie prób i przeszukiwania internetu doszedłem do wniosku, że to jednak konto zwyczajnie zostało zablokowane w bardzo perfidny sposób bez żadnej informacji o blokadzie, hasło było dobre, tylko strona udaje, że jest złe i to powiązałem z logowaniem na telefonie, a powód blokady był tak niezwykle błahy jak gigantyczne, agresywne i niepotrzebne zabezpieczenie striggerowane tylko przez zwykłe zalogowanie się na telefonie, automatycznie i permanentnie blokując konto.
Więc pod tym względem google bardzo, ale to bardzo źle wyszło, bo poza blokadą, to jeszcze było to debilne udawanie, że hasło jest nieprawidłowe, chociaż konto tak naprawdę zostało zablokowane, ale bez żadnej informacji i przez to durne podejście straciłem tylko dużo czasu, totalny brak szacunku do ludzi...

Nigdy bym nie pomyślał, że ktoś mi o tym też napisze. Jak ja o tym pisałem, to niedowiarki się obrażały, bo jak to google takie złe, tak samo obrażą się, bo jak można niedostatecznie pozytywnie myśleć np. o valve.
Dlatego stety niestety, ale trzeba maksymalnie się zabezpieczyć, jednak nie tylko przed hakerami i innymi podobnymi, ale również przed stronami, na których się logujemy, nawet takich jak google czy steam, mimo że wydawałoby się, że to są legitne firmy, takie super itd. No a przynajmniej jeśli chodzi o nasze główne konta, bo tamte zapasowe do pierdół to jeszcze można przeboleć. Ale stracić całą bibliotekę gier albo główne konto pocztowe to już będzie bardzo bolesne. No niestety, nie można wszystkiemu ani trochę ufać, najlepiej to do wszystkiego stosować zasadę ostrożności i nieufności...

19.05.2026 23:03
1.4
odpowiedz
Darek12346
47
Pretorianin

tynwar Mi kiedyś przejęli konto na Steam. Sam je odzyskałem, bez zawracania głowy obsłudze.

20.05.2026 07:53
LuckyLuke SPY
1.5
odpowiedz
LuckyLuke SPY
96
Pretorianin

Darek12346 Bardzo ciekawi mnie jak "sam" odzyskałeś przejęte konto na Steamie "bez zawracania głowy obsłudze".
Oczywiście, jeśli "przejęte" znaczy, że ktoś ci wbił na konto i zmienił hasło i maila.

20.05.2026 16:07
1.6
odpowiedz
cycusXXL
15
Chorąży

LuckyLuke SPY No a weryfikacja dwuetapowa nie działa? Ja ostatnio logowałem się na konto Sony z przeglądarki na telefonie i utworzyłem klucz logowania czyli przez telefon odciskiem palca lub kodem PIN i wywaliło mi dwuetapową weryfikację. Nie było o tym informacji że zastępują. Musiałem od nowa zakładać hasło i inne niż poprzednie i dopiero musiałem zmienić jeszcze raz na takie jakie było poprzednie po prostu takie zapamiętane bez sensu to jest. Nie mogłem na konsoli wbić na konto.

20.05.2026 16:04
2
odpowiedz
cycusXXL
15
Chorąży

Sony to jest jakaś kpina abominacja serwisu na którym można polegać Kilkunastoletnie konto zawiesili na dwa miesiące po tym jak p....a kacapska wypychała zza osłony wprost pod działa przeciwników. Napisałem jedną krótką wiadomość Ty ruska kurwo plus filmik. I za to 2 miesiące bana na całe konto nie tylko na wiadomości na dostęp do zakupionych treści i do innych gier w których też były subskrypcje.
Oczywiście na drugim koncie podczas 2 miesięcy wbiłem nagrody z 2 sezonów ponad 10 czołgów stratny jestem. Suport... jaki suport bot odpisuje  a jak już z człowiekiem pogadałem... ręce opadają bo to tylko w UK mają moc by coś z tym robić. Ban z automatu jest bezapelacyjny pomimo swej durnoty. Skoro złamałem zasady kanału wiadomości to na ten kanał powinien być ban. Dla mnie to nawet perm dla spokoju. A ci ukradli 2 miesiące abo plisa, 2 miesiące abo z innych gier. Brak dostępu do -akupionych treści. A to już jest kradzież. Nie złamałem poprzez ingerencję w ich systemy regulaminu.  A mimo to przez głupi zwrot który sobie zaklasyfikowali jako mowę nienawiści o mało nie straciłem kilkunastetniego konta, na którym nie tylko mam same gry ale i kilkanaście lat historii w czołgach a co za tym idzie sporą wartość samego tego konta wg. Że o poświęconym czasie nie wspomnę. Za takie akcje to powinni im karę przydzwonić plus odszkodowania poszkodowanym bo nie ja pierwszy tak oberwałem i wielu perma załapało już za psykpwmi na czacie. Ostatnio nawet nagranie z imprezy można zaraportować i to też może być powód bana. Powoadam konsole w wykonaniu $0nĄ to najparszywsze zuoo cyfrowego  świata. Stary poczciwy pecet plus TS i tam można się relaksować a nie na durnych konsolach z zasadami dla przedszkaków.

post wyedytowany przez cycusXXL 2026-05-20 16:15:39
Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl