Komentarze do wiadomości: Moc Playstation 6 nie będzie ograniczana, Sony uczy się na błędach Xboxa

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
06.05.2026 11:33
1
odpowiedz
Koczkodan
1
Chorąży

Po cholere sony sie w to pcha jak obecnie jest NS2 i pc-konsole typu rog czy deck

06.05.2026 12:06
Ergo
1.1
Ergo
103
Generał

Z tego co wiem to ten śmieszny playstation portal dobrze się sprzedał więc wcale mnie nie dziwi, że w to ida. A portal to był ułomny hanheld.

06.05.2026 12:41
1.2
Koczkodan
1
Chorąży

Ergo Nie od dziś wiadomo że konsolowcy są ograniczeni umysłowo jak ich sprzęt

06.05.2026 12:04
OldManLucifer
2
odpowiedz
1 odpowiedź
OldManLucifer
2
Junior

Mnie bardziej ciekawi, czy dostaniemy jakiś nowy format płyt dla obu konsol. Zwykła płyta raczej nie będzie obsługiwana przez handhelda. Może Sony odejdzie od płyt i będzie produkować same karty, jak robi to Nintendo? Może konsola stacjonarna będzie działać na tych samych kartach? Albo handheld w ogóle nie będzie obsługiwał fizycznych nośników i pozostanie tylko sklep Sony.

06.05.2026 12:46
kolega
😂
2.1
kolega
22
Legionista

OldManLucifer też mnie to ciekawi, ale ja bym obstawiał że po prostu nie będzie obsługiwał fizycznych nośników.
Powiedzą, że "zamiast tego dajemy wam Xbox Play anywhere... tzn PlayStation Play Anywhere"

06.05.2026 12:29
3
odpowiedz
Kuba_3
208
Generał

Nie ma możliwości, żeby konsolka która musi się zmieścić w 15-20W poboru prądu (żeby zachować jakikolwiek sensowy czas pracy na baterii) miała porówywalna wydajność z konsolą stacjonarną która pobiera 250-300W, tym bardziej że proces technologiczny będzie zapewne ten sam (3nm).

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl