Komentarze do wiadomości: Microsoft uruchomi tryb Xboxa na PC z Windows 11. Zmieni się sposób, w jaki można grać w ikoniczne gry z przeszłości

Forum Xbox
Dodaj komentarz
12.03.2026 17:54
1
odpowiedz
twojp467112
1
Legionista

Ale po co jak są emulatory

12.03.2026 18:44
TRX
1.1
1
TRX
218
Generał

twojp467112 Ale wiesz chyba, jak jest z legalnością emulatorów? Wiesz to, prawda?
Prawda?

12.03.2026 17:59
sakkra
2
odpowiedz
sakkra
83
Generał

marzę o tym żeby zagrać w sensibile soccer z Xbox Arcade na pc :) to by było spełnienie marzeń :) specjalnie dla tej gry kupiłem x360 :P a na emulatorze kiepsko coś działa :/

12.03.2026 18:23
vizharan
3
odpowiedz
vizharan
97
Pretorianin
Image

Z rok temu w bibliotece na PC pokazywały się niektórym tytuły z Xboxa i z X360, przy próbie instalacji wywalało jakiś błąd o ile pamiętam i resetowała się biblioteka usuwając niekompatybilne z PC tytuły. Już wtedy pisałem i mówiłem, że coś chyba kombinują z taką funkcją to mnie wyśmiewali. Poniższe zdjęcie wrzucałem na "X" w maju ubiegłego roku.

12.03.2026 18:43
4
odpowiedz
PCMREpic
53
Generał

Ale to naprawdę nikogo. Przecież w poprzedniej generacji Xboxa, wsteczna była uważana za największą porażkę MS, jeżeli chodzi o tamtą konsolę. Porażkę pod względem zainteresowania, gdzie ludzi grających w gry we wstecznej na xboxie było niewiele - swego czasu MS podawał, że to 1.5%. A osób, które pograły dłużej w te gry, to juz w błędzie statystycznym się znajdowały. 
W tej generacji raczej lepiej nie jest, bo MS w żadnych danych nigdy się tym nie pochwalił, a oni lubią cyferki.

Forum Forum Xbox
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl