Trochę kiepska ta emulacja starego Xboxa, skoro zalecają 1070Ti oraz procesor 6c/12t.
Druga sprawa, wymóg Windows 11, to jest automatyczny strzał w kolano.
Niemniej w10 dostaje aktualizację. Planowo miało to być do 10.2026 ale przedłużyli do 10.2027. Mam oba systemy (w10 i w11) i przyznam że te same tytuły na w10 chodzą wydajniej. Do tego na w11 nie wszystkie starsze gry chcą się uruchomić.
Cóż to niby znaczy "cyfrowe licencje zakupione wcześniej na konsolach Xbox"? Przecież na pierwszych xboxach nie było internetu ani sklepu, grało się z płyty. Jak teraz włożę płytę to nie aktywuje mi się ta gra na PC?
I wyjaśni mi ktoś dlaczego gra sprzed 25 lat chodząca na kalkulatorze wymaga nagle 1070Ti ?!
Świetna wiadomość. Chodziaż szkoda, że tylko w Microsoft Storze. I ten Windows 11... Może jednak będzie działać na 10?
Sprawdziłem Conkera na Windowsie 10. Przy pierwszym uruchomieniu pojawił się ekran, że niewspierany system, ale po jego zamknięciu gra uruchomiła się normalnie i wszystko działa. Tak więc można grać na Windowsie 10.
o i do tego właśnie prowadzą "cyfrówki"
łaskawy pan i władca, w tym wydaniu microslop, łaskawie przełącza "radio buttona",
i cyk, wszystkie portale o nim piszą, reklama za darmo. xD
"Wszystkie produkcje można kupić w aplikacji Xbox na PC, ale są one również dostępne bez dodatkowych opłat dla abonentów każdego wariantu Game Passa."
W XGP Ultimate na PC tego nie ma, przynajmniej w nowo dodanych tytułach, może trzeba szukać gdzie indziej?
Pewnie jednak już nie będzie niestety polskiej wersji.
https://www.moddb.com/mods/gears-of-war-2-hollow/downloads/gears-of-war-2-hollow-launcher
https://pixeldrain.com/u/n1e5vMb7
Pisałem już tutaj o tym, że MS powinien skupić się na zbudowaniu alternatywnej dla Steama platformy na swoim systemie, korzystając z wszystkich możliwych kart jakie mają w ręku.
Wbudowany w platformę i stabilny emulator starszych generacji Xboksa, pozwalający zakupić na PC i bez dalszego grzebania odpalić z launchera każdą grę ze starych Xboksów, to byłaby może nie najmocniejsza, ale jedna z istotnych kart przetargowych.
W sumie ciekawe jaki emulator tutaj mają, bo na Xbox One i Series S/X te gry działają przez emulator Xboxa 360 emulujący emulator Xbox Classic, więc albo zrobili nowy, albo od razu mają też emulator Xboxa 360 gotowy na PC
To akurat świetna wiadomość, Conker na PC cudowna sprawa. Kolejne poproszę Gears of War 2 i 3, bo chodzą za mną ostatnio te gry po przejściu ponownie odświeżonej jedynki. Przez co czasem myślę aby zakupić w tym celu używanego X360 lub XOX, lecz na razie walczę z tą chwilową zachcianką.
Ja właśnie dla tych gier kilka lat temu kupiłem używanego X360. Zaczęło się od tego, jak ograłem jedynkę w wersji Ultimate przez darmowego gejmpassa na PC.
Dzisiaj mam już ograne wszystkie części z wyjątkiem 5. Ograłem nawet średnio przyjęty Judgment, który według mnie wypadł całkiem nieźle jak na grę tworzoną przez inne studio. Jak najbardziej warto zagrać w kolejne części.
To może się doczekam Fable 2 na kompa oraz wywalenie GfWL z Fable 3.