co to znaczy "nowoczesny remaster"? Skoro sama zmiana tekstur i rozdzielczości to "nowoczesny remaster", to co jest "nienowoczesnym remasterem"? Sam odświeżony ekran tytułowy?
Ogrywałem dosłownie miesiąc temu wszystkie części Thiefa. Do jedynki i dwójki są eleganckie mody graficzne, które są zwykłymi instalatorami i zapewniają 4k i lepsze tekstury oraz efekty, w niczym nie ustępujące temu, co tutaj pokazano. Jeżeli taki skok na kasę odniesie sukces w przypadku edycji PC, to gratulacje dla graczy :D
No i swoją drogą jedynka i dwójka to dość trudne gry. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jak w to się będzie grało na padzie, nawet przy myszce load jest co chwilę bo schrzanić coś jest bardzo łatwo
A co do remastera, to dla mnie git, byleby było usprawnione i dostosowane do współczesnego sprzętu i przede wszystkim niech będą polskie napisy. Bo nie ma co ukrywać, ale nawet jeśli można modami poprawić, to dalej zostaje masa rzeczy, które mogą być trudne do naprawienia jak działanie gry na nowoczesnym sprzęcie itp. A też nierzadko się zdarza, że w cyfrowej dystrybucji stare gry nie mają polskiej wersji, a nawet zdarza się, że nie ma w ogóle napisów (patrz, rayman 3 czy prince of persia the two throne nie miały napisów, chociaż poprzednie gry miały napisy. Dla mnie niedosłyszącego to był ogromny problem nawet słuchanie po polsku nie jest łatwe, a na pewno rayman 3 gdzie niestety postacie niewyraźnie mówią).
Bukary i Claude dostali razem orgazmu ;) Serio wrzeszczałem z zachwytu, mimo, że były przecieki ;)
Akurat tutaj dla odmiany Remaster mi się przyda bo nadeszła dobra pora na ponowne ogranie trylogii. Tylko niech dadzą 2 i 3 też odnowione ale to pewnie kwestia czasu.
No i git, a kolejna dobra wiadomość jest taka że pierwszy Thief wygrał na GOG i otrzyma wieczne wsparcie ze strony sklepu.