Larian - Mistrz
Szkoda, że przy okazji nie odświeżyli też jedynki, no ale nie ma co za bardzo narzekać, przynajmniej dali upgrade za darmo, a nie tak jak robi to Sony, czy ostatnio Sega z Yakuzami.
Divnity Orginal Sin 2 darowałem sobie 2 próby po ok 10h, potop mechanik i kombinatoryk, rozpierdziel na monitorze, fabuła nudna i nieciekawa, towarzysze bezpłciowi, lepiej wspominam już stare Ego Draconis ( coś ok 100h nagrane). Ale BG3 pochłonął mnie na całego 3 przejścia i ponad 350h pękło na luzie, planuje jeszcze raz zagrać ale Mroczną Żądzą :P
Czyli zwyczajnie wolisz prostrze gry. Ogólnie uważam baldura za lepszego, ale pod względem mechanik czy rozwoju postaci, tak samo wyższego poziomu trudności divinity os 2 jest lepsze.
Czyli zwyczajnie wolisz prostrze gry.
Ale tu nie chodzi o trudność gry
Po prostu narracyjnie d:OS 2 jest średnie i tyle
Dla mnie BG3 system walki był kiepski ( ze 3 podejścia mam do gry i może z 10-15 h przegrane i za cholere mnie nie wciąga ), za to original sin zarówno rozwój postaci jak i walka były cud miód. Mocno średni był za to dziennik i chaos związany z podziałem zdobywanych informacji.
Gra o demonach i grzechu jako "prezent na Święta Bożego Narodzenia" -- to się nie przelicza... (it doesn't compute). Antyreklama swego rodzaju, czy coś?
/s (sarcasm-off)
Wydaje mi się, że to tylko aktualizacja techniczna które wykorzystuje możliwości obecnych konsol więc PC-ty mają to już od kilku lat.
Ja zakupilem na ps5 .Wstyd przyznac, ale nie ogralem na pc. No, ale po BG3 ogranym na padzie zaciekawilo mnie bo niektorzy twierdza, ze gra jest lepsza od BG3. Wiec kupilem wczoraj za 64 zlote i sam sprawdze. W duzej mierze tylko dlatego, ze jest natywna obsluga pada dualsense. Na pc chyba nie ma wsparcia dla dualsense.
Najpierw bardzo się ucieszyłem, że będę mógł wrócić do tego wybitnego erpega na ps5, ale mój entuzjazm szybko opadł. Ściągnąłem grę, importowałem zapisy z ps4 i... okazało się, że sejwy ładują się prawie 2 minuty. Mam nadzieję, że jest to kwestia jakiejś konwersji plików ze starej konsoli i nowa gra stworzona na ps5 już będzie się wczytywać jakoś normalnie. Bo jeśli tak ma zostać (BG3 też miało stanowczo za długie loadingi na ps5, choć nie aż tak), to chyba podziękuję za takie ulepszenie.