Niedługo to za otwarcie lodówki będzie trzeba płacić abonament bo jak nie zapłacisz to nie otworzysz. Z czymś podobnym spotkałem się z tymi robotami do koszenia trawy. Za możliwość podłączenia robota do sieci czy jakoś tak należało uiścić miesięczną opłatę bo inaczej nie dało się go skonfigurować. To jest dopiero zdzierstwo. Płacisz nieraz grubą mamonę za sprzęt i tu ci jeszcze jakieś abonamenty wciskają. Panna powinna zwrócić drukarkę.
Nie lepiej iść na ksero i wydrukować, i mieć ich i ich regulaminy na 100 stron których nikt nie czyta o czym oni wiedzą w D.
Latwiej, szybciej, taniej i spokojniej, bo po co komu takie ciśnienia.
Mam lapka hp z 2022 i lenovo z 2014. Lenovo jest znacznie cichszy ma dobrą moc i ma możliwość jakichkolwiek ustawień. Na hp wszystko zablokowane a lapek przy 45 stopniach odpala wiertarke bo tak. ogólnie gówno a nie firma xD Nie polecam. już szczerze dzisiaj prędzej bym brał chiński sprzęt gdybym miał wybierać między Hp xD
Nie polecam żadnego sprzętu od tej firmy
Czyli, że mam płacić abonament za używanie tuszu, za który już zapłaciłem? Aha...
Dzieki za info. Nie to że miałem zamiar dokonać zakupu sprzętu w najbliższym czasie ale HP właśnie definitywnie wyeliminowal się z listy. J..ac chciwusow. Uważanie tego za winę użytkowniczki to też chamstwo. Gdybym musiał przeczytać wszystkie zgody, gwarancję, umowy które mi podsuwają przy zakupie byle śmiecia to 10 żyć by mi nie starczyło.
Witamy w nowym wspaniałym świecie wszechobecnych usług abonamentowych i subskrypcji wszystkiego. Ta użytkowniczka drukarki właśnie przeszła przyspieszony kurs życia z tymi jakże przyjaznymi dla użytkownika wynalazkami.
A że nie przeczytała regulaminu? Tam zazwyczaj jest tyle tekstu, że uważne przeczytanie od deski do deski, to ładnych kilka godzin. Nie wspominając o zrozumieniu prawniczego bełkotu.
Nie wiem po co w ogóle kupowała inny tusz bo "When your printer detects it’s low on ink, new ink supplies are shipped to your door, so you never run out or end up with too much".
Ale to nie jest jej tusz. Ona go nie kupiła. To jest tusz, który wynajmuje od HP, dostaje go za darmo w ramach abonamentu. W polsce jak masz abonament i włożysz swój tusz, to HP też cię skasuje za wydrukowane strony, więc nie opłaca się wsadzać swojego tuszu, skoro można mieć darmowy w abonamencie.
Co nie zmienia faktu, że cała ta subskrypcja to żart.