Komentarze do wiadomości: Kultowy spin-off serii Might and Magic mógł doczekać się sequela. Dark Messiah 2 miało czerpać z Dark Souls i resetować uniwersum

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
08.06.2026 13:24
1
1
odpowiedz
katai-iwa
67
Legend

Szkoda że ubi nie dało zgody na dwojkę, DM jest super gierką.

08.06.2026 13:28
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Szark
19
Legionista

Do tej serii prawa ma UBI? Dziwne że robią tyle remake-ów nie pomyśleli o chociażby bardziej przystępnej wersji tego sztosika.

08.06.2026 13:30
2.1
odpowiedz
katai-iwa
67
Legend

Szark No tak, ubi wykupiło prawa do serii M&M zaraz po upadku 3DO, nie kojarzę żeby potem je sprzedali.
W końcu ci od HoMM Older Era musieli się z Francuzami dogadać.

08.06.2026 13:36
2.2
odpowiedz
Szark
19
Legionista

katai-iwa Dziwne bo w społeczności graczy jest pewien kult tej produkcji i głód na tego typu produkcje. Małym kosztem można to odświeżyć i puścić ponownie.

08.06.2026 13:34
3
1
odpowiedz
lis22
98
Generał

Wszystko ok, poza tymi naleciałościami z Dark Souls ...
Szkoda, że nigdy nie powstała kontynuacja lub chociaż porządny remake oryginału.

08.06.2026 13:53
4
odpowiedz
verify
233
Generał

Do dzis pamietam, jakie ta gra robila na mnie wrazenie na pierwszych promo screenach. Sama rozgrywka juz oczywiscie nie wygladala az tak bardzo zjawiskowo, ale i tak dawala rade.

08.06.2026 14:14
Morena
5
1
odpowiedz
Morena
0
Junior

Genialna gra, wręcz przełomowa, do dziś chyba wciąż najlepiej zrobiona walka w trybie FPP. Jedynie co mi w niej przeszkadzało to... pająki... Ten poziom z jaskiniami gdzie się od nich roiło zawsze przebiegałem sprintem, bez oglądania i bez walki, byle szybciej stamtąd uciec:) Bardzo przydałby się remaster, od dawna są problemy z uruchomieniem tej gry na nowszych sprzętach.

08.06.2026 14:17
6
odpowiedz
boy3
148
Legend

Świetna to była gierka, szkoda że nie powstała kontynuacja albo chociaż gra inspirowana tą grą

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl