Sony powinno wydawać takie wydania kolekcjonerskie każdej swojej gry po tym gdy zakończą wydawać gry na płytach.
Gadżet kolekcjonerski jak gadżet. Nie wydaje mi się, żeby miał mniejszą wartość niż figurki postaci z WoW-a. A w przyszłości może osiągnąć zawrotną wartość na rynku wtórnym.
Szczerze jako ozdoba i pamiątka dla wielu graczy World of Warcraft to bardzo mi się to podoba, ja bym nie kupił. Lecz jeśli by coś podobnego wydało Valve z grafiką pierwszego Half-Life to bym kupił aby sobie postawić na półce, bo naprawdę mi się to podoba. Podobnie miałaby się sprawa z Doom/Quake od id software czy Morrowindem albo Wiedźminem 3. Takie proste, minimalistyczne i po prostu ładne. Cenowo też chyba tragedii nie ma, bo jak na Blizzarda to cud że nie kosztuje to 500-1000 złotych.
W przytoczonym wpisie niektórzy zarzucają że to nie ma żadnej użyteczności, a jakieś figurki, hełmy czy chorągiewki to mają? 😅
Widzę że produkt przeznaczony tylko na rynek USA, bo jak wszedłem w odnośnik i mnie zapytała EU czy USA to odruchowo wybrałem Europę to przeniosło mnie na stronę główną. Natomiast po wyborze USA wyświetla się karta produktu.
A Wy jaki tytuł chcielibyście mieć na takiej "płycie" kolekcjonerskiej?
"Subiektywna teoria wartości" to koncepcja ekonomiczna, według której wartość rzeczy nie wynika z wrodzonych cech przedmiotu ani z ilości pracy potrzebnej do jego wytworzenia, lecz z osobistych preferencji i potrzeb człowieka.
Główne założenia
Brak obiektywnej wartości: Rzecz nie ma „obiektywnej” ceny ukrytej w sobie; jest tyle wart, ile ktoś chce za niego dać.
Użyteczność marginalna: Wartość zależy od tego, jak bardzo potrzebujemy kolejnej sztuki danego towaru (im więcej czegoś mamy, tym mniejszą ma dla nas wartość).
Zysk z wymiany: Każda dobrowolna wymiana handlowa sprawia, że obie strony zyskują, bo oddają coś mniej cennego dla siebie na rzecz czegoś bardziej potrzebnego.
;) to tak Ku Pamięci...