Mialo byc tanio, dali pajetom do zrobienia remake, co moglo pojsc nie tak ?
Można się było tego spodziewać. Przekazali grę do tworzenia Hindusom. Potem projekt przejęła Kanada, ale już nie było czego ratować, pewnie trzeba było wszystko stworzyć od nowa więc pogrzebali crapa. No i dobrze. Mam nadzieję że ubikacja upadnie
Jak caly remake miałby wyglądać tak kiczowato jak ten książę to może lepiej że nie wyszedł on
Orginalne piaski czasu może już nie są tak nowe, ale sama gra bardzo dobrze się zestarzała, i w wysokiej rozdzielczości dobrze mi się w 2025 grało i oglądało
No i gdzie są te zrzuty ekranu? Mam se znaleźć na innym portalu informacyjnym?
No i gdzie są te zrzuty ekranu? Mam se znaleźć na innym portalu informacyjnym?
https://x.com/xj0nathan/status/2015064150917960087
https://x.com/xj0nathan/status/2015136967743222003
Masz tutaj
tylko żeby nie było że nie ostrzegałem, tego nie da się od zobaczyć xD Komuś chyba kraje się poj*bały xD Po lewej jest ten z remake z 2021
Wcześniej ich nie było, teraz i ja je widzę. Całkowity koszmar - nic dziwnego, że chcą zastąpić ludzi sztuczną inteligencją.
Niby Ubisoft bankrutuje, a na prawnikow jeszcze ma kase zeby usuwac screeny z redita i straszyc ludzi pozwem ;D
Mialo byc tanio, dali pajetom do zrobienia remake, co moglo pojsc nie tak ?
Jak caly remake miałby wyglądać tak kiczowato jak ten książę to może lepiej że nie wyszedł on
Orginalne piaski czasu może już nie są tak nowe, ale sama gra bardzo dobrze się zestarzała, i w wysokiej rozdzielczości dobrze mi się w 2025 grało i oglądało
Można się było tego spodziewać. Przekazali grę do tworzenia Hindusom. Potem projekt przejęła Kanada, ale już nie było czego ratować, pewnie trzeba było wszystko stworzyć od nowa więc pogrzebali crapa. No i dobrze. Mam nadzieję że ubikacja upadnie
Obsadził bym Jake Gylenhala i byłoby z głowy. Prosto z filmu piaski czasu.
Jestem osobą która dość mocno śledzi serie Assassin's Creed. Znam ją praktycznie od pierwszej części. Od dawna mocno wciągnąłem się w to uniwersum i mam nawet książki. Dość bardzo długo żyłem w przekonaniu że gry od Ubi są świetne i każdy kto myśli inaczej jest w błędzie. Tak właściwe było do momentu kiedy pierwszy raz postanowiłem ograć serie Prince of Persia. Ograłem oryginały na emulatorze na PC oraz remastery na PS3. Nic dziwnego że czekałem na remake Piasków Czasu :/ . Już dawno nie poczułem takiego strzału w pysk jak po tym kiedy Ubisoft pracując nad tą grą tyle czasu nagle stwierdza że ją anuluje. Jakoś gdy tworzyli Skull and Bones to tłukli ten paździerz tak długo aż wypuścili swoje "AAAA game". Już nie wspominając o totalnej pomyłce jakim jest AC Shadows...to jest zupełny przeciętniak..bardzo generyczny i powtarzalny i do tego niespójny wizualnie i graficznie bo w jednych misjach wygląda dobrze w innych kompletnie do dupy. A teraz jeszcze TO. Pierwszy raz przyznam i powiem że jeśli jakiś fan jakich kolwiek gier czy uniwersum od Ubi mówi że jest źle...to naprawdę JEST ŹLE. Ja serio mam ogromną nadzieję że ta firma po prostu upadnie albo zostanie przejęta. Kiedyś Ubisoft robił gry DLA GRACZY i obchodziło go to a teraz robi gry DLA KORPORACJI bo musi się sprzedawać a jak gra liniowa to się nie sprzeda....boże większej bzdury nie słyszałem. Rozumiem że mogłybyć obawy że ten REMAKE to będzie gniot totalny i może dlatego Ubisoft stwierdził że wywala go bo już nie mógł pozwolić sobie na kolejny paździerz ale...nie chcę mi się w to wierzyć. Ubisoft już tyle razy strzelił sobie w kolano pokazując że jest czasem o wiele bardziej anty-konsumencki niż Nintendo że uwierzył bym że skasowanie gry było podyktowane po prostu faktem że gra liniowa się im nie sprzeda BO NIE BĘDĄ MOGLI NAPCHAĆ W NIĄ MIKROTRANSAKCJI. Dosłownie NIE KUPIŁEM ANI JEDNEGO ich głupiego pakietu w ŻADNEJ ich grze. Mówię to jako gracz który ma 250 godzin w Assassin's Creed Odyssey i przeszedł tę grę na 100% i gra ANI RAZU nie wywarła na mnie grindu (choć warto zaznaczyć grałem na najtrudniejszym poziomie). Te mikrotransakcje są tak potrzebne że wcale...nie rozumiem PO CO są i po co Ubi je pcha czasami nawet w absurdalny sposób.. . Ostatni dobry Assassin's Creed to był Origins pokazujący nową formułe która była po prostu zbalansowana. Ostatni dobry Far Cry to 4 i w sumie Primal który był całkiem ciekawy i inny. Ostatni dobry Watch dogs to 2 bo ten Legion to pomyłka...jak dla mnie a rzucenie dodatków za pay-wall'em jest niesmacznym żartem. Ubi się już skończył. Przynajmniej na ten moment...
No i teraz wiemy czemu poszlo do smietnika. Jak pisalem wczesniej patostreamerzy i ich pelikany dostaly by materialu znowu na kilka miechow. No, a po UBi kazdy by jezdzil jakby im matke zabil. Winny oczywiscie jest ktos decyzyjny co stwierdzil, ze zrobmy po taniosci bo gra i tak nie sprzeda sie w jakis duzych ilosciach. No i przepalili kase na bubla. Serio czlowiek juz jest zemczony tymi remake . Czy to w filmach, muzyce, ksiazkach,grach. Serio juz wszystko bylo i nie ma szans na jakies nowe rzeczy.
No te brwi trochę nie teges, ale rysy twarzy to chyba OK? W filmowej wersji nie był podobny?
Edit: Ach, dobre skojarzenie ktoś wrzucił na X. Faktycznie, Jake Gylenhal wyglądał "trochę" inaczej :P, a ten zalatuje mocno Aladynem Disney'a, który nikomu nie kojarzył się z Hindusami... no ale to były inne czasy. :)
Dlatego anulowali bo wiedzieli że spadnie na nich fala krytyki i będzie kolejny sprzedażowy blamaż ktory tylko pogorszy i tak kiepski już kurs akcji firmy.
Ułach... wyklada to tak uncanny ze sie nie dziwie ze skancelowali. Niewidomi tam pracuja?
To teraz jeszcze wszyscy weźmy pod uwagę, że oryginał powstać miał w od 12 do 18 miesięcy.
W przypadku remaku minęło 6 lat odkąd pojawiła się pierwsza zapowiedź czyli pracę trwały jeszcze dłużej.
Ja naprawdę rozumiem, że dokładniejsze modele, tekstury i animacje potrzebują więcej czasu ze strony twórców ale...
Co jest nie tak z tą braną ostatnio, że mając większe zespoły, mniej ograniczeń technicznych, więcej pieniędzy, lepsze oprogramowanie itd. studia potrzebują 6 razy więcej czasu na skasowany remake niż kiedyś na wypuszczenie całej gry która zdobyła miano kultowej?
To jest wszystko przeskalowane.
I teraz z kolei słyszymy, że nowy Wiedźmin będzie mieć budżet 10x taki co trójka. Jakby Dziki Gon nie był wystarczająco wielki i piękny.
Zamiast skupiać się na nowych markach, światach i opowieściach przedstawianych na dopracowywane technologii twórcy za każdym razem wymyślają koło na nowo.
A pamiętacie jak w 2006 jeszcze Piranha Bytes stwierdziła, że koniecznie musi przeznaczyć horrendalne zasoby na nowy silnik i ogromny świat z piękną grafiką w Gothiku 3 zamiast skupić się na fabule? A po 15 latach fani zrobili grę na ich starym silniku i okazała się dużo lepsza i wciągająca?
Zdecydowanie wolałbym żebyśmy od 2015 roku dostali jeszcze jeden dodatek do Dzikiego Gonu, pełnoprawną część i może jeszcze Thorgala na tej technologii niż jednego Wiedźmina IV ale za to 10x droższego.
P.S. do tego Thorgala też pewnie zdążyliby wydać dodatek i sequel gdyby po prostu dopieszczali technologię z W3, który po patchu do dziś wygląda pięknie.

Coś nie chce mi się wierzyć że anulowali gre która już prawie była gotowa do premiery, tylko ze względu na wizerunek Princa (który imo, nie jest aż taki zły, bywało gorzej - patrz Zapomniane piaski)
No chyba że mamy incydent Batgirl. Szefostwo Ubisoftu uważali że ten remake i tak się nie sprzeda i bardziej się im opłaca anulować i zrobić odpis od podatku. Ale wtedy to by znaczyło że są większymi kretynami niż sądziłem.
Jak widzę te zdjecia Księcia to przychodzi mi na myśl mem z Bobem budowniczym.
No właśnie co to jest? Ani to nie przypomina księcia z trailera z 2021, ani to nie przypomina żebraka ze slumsów z przecieków z 2024 roku. On tutaj przypomina Pinokia z Lies of P.
Uwielbiam ten portal, po prostu kurwa kocham! Często gry usłyszę w realu lub necie coś żałosnego i myślę, że już niżej się nie da to wchodzę tutaj. Biorę pierwszy lepszy artykuł, który jest oczywiście bezmózgim hejtem tylko ubranym w ładniejsze słowa, czytam nagłówek albo i trochę tekstu żeby wiedzieć mniej więcej o co chodzi. Jak zawsze to jakaś kopia hejtu z neta lub autorska durna krytyka. No a później pora na komentarze i tu dopiero się zaczyna, hahaha!!! Taki wysyp debilizmu i idiotyzmu jest rzadko spotykany. Jazda po każdym studiu, po wszystkich grach, za byle co...aby tylko zjebać, wyżyć się, dowartościować swoje ego! Dziękuję wam wszystkim bo nie muszę palić zielska którego nie lubię a ubaw mam na maxa i śmiech, że zejść można!!! Niestety nie mogę podziękować wszystkim bo to, że artykuły zawsze są zjebane na maxa to już czasem komentarze niektórych graczy są naprawdę trafne i wartościowe.....zmieńcie się i piszcie jak reszta czyli pierdolcie bez sensu......
Nie ma to jak jechać po ludziach używając tych samych reguł. Twój post jest tak samo bezwartościowy jak tych których "krytykujesz".