Komentarze do wiadomości: Krytykowana frakcja z Heroes of Might and Magic: Olden Era została znacząco poprawiona. Fani strategii nie mają wątpliwości: to jest strzał w dziesiątkę

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
02.02.2026 20:00
Rumcykcyk
1
3
odpowiedz
Rumcykcyk
134
Ojciec Zarazy

Lekko nie mogę się przyzwyczaić do tego stylu graficznego. Lepszą opcją byłoby postawienie na realizm graficzny + brutalność. Na chwile obecną to PEGI 3. No ale dobra chcieli zrobić coś nowego to się czepiać nie będę.

02.02.2026 20:22
elathir
1.1
4
elathir
119
Czymże jest nuda?

Tylko, że przecież HoMM od pierwszej części był adresowany też do dzieci i zawsze miał taka stylistykę mniej lub bardziej.

post wyedytowany przez elathir 2026-02-02 20:22:43
02.02.2026 21:10
1.2
1
Hikajashi
2
Junior

Rumcykcyk Też mam jakieś takie ambiwalentne odczucia do tego stylu graficznego. Przywodzi mi na myśl gry mobilne.

Co do samego miasta, to nie czuję tutaj dalej klimatu Nekropolis. Wszystko takie ładne, błyszczące, uporządkowane. Nijak nie czuć tutaj, że mamy do czynienia z miastem nieumarłych.

03.02.2026 10:32
1.1
1
leon188
32
Chorąży

elathir chrzanić stylistyke, chodzi o czytelność. Teraz popatrz na to i na Homm 3 z hd modem.

02.02.2026 22:05
2
odpowiedz
lukasz_31
31
Centurion

To będzie wielkie powrót legendarnej serii gier.

02.02.2026 23:14
Herr Pietrus
3
odpowiedz
Herr Pietrus
241
Jestę Grifterę

Mnie się styl podoba, mam tylko nadal problem z tym, że to jest chyba projektowane pod 4k i min 42", takie to wszystko skondensowane i maciupkie (bo samych detali jest niby sporo). No i te grube kontury (choć już nie wszędzie)...

03.02.2026 00:46
.:hABER:.
4
odpowiedz
.:hABER:.
62
Centurion

Nadal jakoś nadal mało mroczne to Nekropolis. Dodatkowo jakoś mało jak dla mnie klimatyczne są te nowe jednostki - pies i rabuś. Nie mówię że muszą być wszystkie te same co z H3 ale jakoś tak martwa frakcja bez zombie trochę dziwnie. Grałem w demko i ogólnie mam mieszane odczucia - skończyłem je i jakoś nie ciągnie mnie żeby ponownie je włączyć (tak samo miałem z demkiem Diablo 4). Niby wszystko bardziej ale coś mi nie pasuje i jakoś nie bardzo czuję klimat - może to przez tą za cukierkową grafikę jak z mobilek.

03.02.2026 07:24
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
MarioAleWLewo
4
Legionista

Ludzie narzekający na  styl graficzny - polecam zobaczyć jak wyglądały pierwsze części. To od samego początku była bajka.

03.02.2026 15:43
5.1
torlof221
25
Legionista

Klasyczna bajkowa stylistyka to nie samo co nowoczesna plastikowa mobilka. Gdyby Olden Era była utrzymana w bajkowej stylistyce HoMM1 i HoMM2 to by była rewelacja i byś czytał w więcej zachwytów niż narzekania, bo nawet preferujący bardziej realistyczny styl fanbase HoMM3 w sporej mierze docenia stylistykę poprzedników jako ciekawą, klimatyczną alternatywę, czego wyrazem jest chociażby odbiór moda Succession Wars.

Tymczasem Olden Era wygląda jak typowy chiński produkt fantasy na telefon dla dzieci, nie dość że brzydki to jeszcze nieczytelny. Za co słysznie jej się obrywa przy każdej możliwej okazji i możliwe że w ogóle będzie to gwoździem do trumny tego tytułu, jak skończy on z mixed reviews na Steam, a sekcja recenzji będzie wyglądała jak sekcja komentarzy pod dowolnym newsem na temat tej gry, gdzie połowa wypowiedzi to walenie w tę okropną stylistykę. I bardzo dobrze, bo ten wybór to po prostu strzał w stopę, nie dodaje grze żadnej wartości, a jedynie antagonizuje sporo potencjalnych odbiorców. Powstaje więc pytanie po tak uparcie w to brnąć?

09.02.2026 15:13
5.2
martinj2
4
Legionista

MarioAleWLewo drogi kolego. Grałem w każdego Herosa jaki wyszedł. W tej wersji ludzie mają rację - mimo że gra jest świetna brakuje jego elementu graficznego. W tym przypadku taki  Songs of Conquest wygrywa.

03.02.2026 10:05
6
1
odpowiedz
PawKowal
35
Konsul

fajna gra mobilna. Early Access czyli niepelny produkt mial byc rok temu, a tu sie okazuje ze gra nie jest  nawet w takim stanie xD

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl