Lekko nie mogę się przyzwyczaić do tego stylu graficznego. Lepszą opcją byłoby postawienie na realizm graficzny + brutalność. Na chwile obecną to PEGI 3. No ale dobra chcieli zrobić coś nowego to się czepiać nie będę.
Tylko, że przecież HoMM od pierwszej części był adresowany też do dzieci i zawsze miał taka stylistykę mniej lub bardziej.
Co do samego miasta, to nie czuję tutaj dalej klimatu Nekropolis. Wszystko takie ładne, błyszczące, uporządkowane. Nijak nie czuć tutaj, że mamy do czynienia z miastem nieumarłych.
Mnie się styl podoba, mam tylko nadal problem z tym, że to jest chyba projektowane pod 4k i min 42", takie to wszystko skondensowane i maciupkie (bo samych detali jest niby sporo). No i te grube kontury (choć już nie wszędzie)...
Nadal jakoś nadal mało mroczne to Nekropolis. Dodatkowo jakoś mało jak dla mnie klimatyczne są te nowe jednostki - pies i rabuś. Nie mówię że muszą być wszystkie te same co z H3 ale jakoś tak martwa frakcja bez zombie trochę dziwnie. Grałem w demko i ogólnie mam mieszane odczucia - skończyłem je i jakoś nie ciągnie mnie żeby ponownie je włączyć (tak samo miałem z demkiem Diablo 4). Niby wszystko bardziej ale coś mi nie pasuje i jakoś nie bardzo czuję klimat - może to przez tą za cukierkową grafikę jak z mobilek.
Ludzie narzekający na styl graficzny - polecam zobaczyć jak wyglądały pierwsze części. To od samego początku była bajka.
Klasyczna bajkowa stylistyka to nie samo co nowoczesna plastikowa mobilka. Gdyby Olden Era była utrzymana w bajkowej stylistyce HoMM1 i HoMM2 to by była rewelacja i byś czytał w więcej zachwytów niż narzekania, bo nawet preferujący bardziej realistyczny styl fanbase HoMM3 w sporej mierze docenia stylistykę poprzedników jako ciekawą, klimatyczną alternatywę, czego wyrazem jest chociażby odbiór moda Succession Wars.
Tymczasem Olden Era wygląda jak typowy chiński produkt fantasy na telefon dla dzieci, nie dość że brzydki to jeszcze nieczytelny. Za co słysznie jej się obrywa przy każdej możliwej okazji i możliwe że w ogóle będzie to gwoździem do trumny tego tytułu, jak skończy on z mixed reviews na Steam, a sekcja recenzji będzie wyglądała jak sekcja komentarzy pod dowolnym newsem na temat tej gry, gdzie połowa wypowiedzi to walenie w tę okropną stylistykę. I bardzo dobrze, bo ten wybór to po prostu strzał w stopę, nie dodaje grze żadnej wartości, a jedynie antagonizuje sporo potencjalnych odbiorców. Powstaje więc pytanie po tak uparcie w to brnąć?
fajna gra mobilna. Early Access czyli niepelny produkt mial byc rok temu, a tu sie okazuje ze gra nie jest nawet w takim stanie xD