Cóż, jest wart tyle ile ktoś za niego zapłaci. Pytanie czy ktoś by go za tyle kupił, w co śmiem wątpić :P
Kilka miesięcy temu jeden z użytkowników kupił 1 TB pamięci RAM i 20 TB pamięci za 1 500 dolarów; dziś sprzęt ten jest wart około 10 000 dolarów
No i co? Mam sie zesrac z zazdrosci czy jak?
Mam dla was jeszcze lepszy news z jeszcze większą przebitką. Kilka miesięcy temu gość nie miał kasy ale poszedł, wypełnił kupon Lotto za 10 zł i wygrał 15 mln. No i co??? Napiszecie o tym???
Chyba powinniście bo poziom waszych newsów chyba właśnie dotyka dna.
Kiedyś zarobiłem pieniądze ale je wydałem, i teraz znowu zarobiłem i jeszcze nie wydałem. A dodatkowo po pracy zapalam światło w pokoju i kuchni, a potem je zgasilem. Ekscytujący news moim zdaniem czemu o tym nie napiszecie?
Wszystko fajnie, ale trzeba mieć jeszcze na to kupca. Ja też mam rzeczy w domu które teraz potrafią być warte znacznie więcej niż kilkanaście lat temu, ale jeszcze trzeba znaleźć osobę która by to chciała i przede wszystkim tyle zapłacić. Może 1% ludności w skali globalnej gdzieś na świecie będzie miała takie szczęście, ale każdy inny musiałby upaść na głowę żeby przepalić taką kasę. A firmy tego nie kupią bo jest to sprzęt używany i bez jakiejkolwiek gwarancji. Zresztą nawet jak nowy to dalej bez gwarancji.
Nakręcanie banki trwa. Tych, co mają jakąś pamięć którą mogliby spieniężyć nakręca się, aby nie sprzedawali i poczekali dłużej, a pozostałym zakup przedstawia jako okazję życia. Oczywiście nikt nie mówi tego wprost, ale chodzi właśnie o to, co uroi się ludziom w głowach.
Na koniec zarobią tylko spekulanci którzy te bańkę nakręcili.