https://polandithub.pl/gry-rts-strategiczne-czasu-rzeczywistego-co-to-jest-i-jakie-sa-klasyki-gatunku/
Oryginalne Age of Empires 2 :>. Ocena 10/10 z CDA z 1999 roku z którą w pełni się zgadzam.
10/10 może i tak, ale tylko w czasach wydania, dziś dałbym mu solidną 6, podonie jak z HoM&M3, gra kultowa, ale czas i zmieniająca się technologia odcisnęły piętno. Dziś najwyżej dałbym RimWorld, a gdyby pominąć sposób wydawania i naciągania na kasę, to również TW:WH (kampania turowa, ale bitwy najbardziej bawią) oraz EU4. W sercu ze starszych Anno 1404 i Spellforce jedynka.
Gdyby tak było, to w końcu ludzie by graliby jeszcze w takie gry pokroju gothic, morrowind, homm, etc. czy nie? Bo jednak wychodzi na to, że nie technologia czy czas są problemem starszych gier.
Świetny rts, ale kampania CoH była nudnawa, strasznie ją wymęczyłem xd
Beyond All Reason, Total Annihilation, Homeworld, Total War: Warhammer, Gates of Hell:Ostfront > Coh
Jesteście ignorantami

Original War ❤️
Jeśli chodzi o RTSy to największy efekt WOW i tzw. opad szczęki miałem przy tytułach:
- World in Conflict
- Company of Heroes
- Homeworld
- Dawn of War
A ja uważam total annihilation z jednostkami taupi, i pathem 3.1. Gra po lanie boska. Gra tak stara że młodzież nie pamięta party lan