Cieszy fakt, że karta kupiona przed szałem, a jedynie wstrzymywał fakt, że na horyzoncie majaczyły Superki. Nie ma Superek i ceny chore. Przez rok jak mam 5080 kupka wstydu w większości zaliczona.
GeForce RTX 5070 12 GB (nieznanego producenta) - właśnie to jest jeden z powodów dlaczego nie lubię gotowców. Takie strony rzadko kiedy podają pełną specyfikacje danej części i dzięki temu mogą tam wsadzić dowolną kartę z tego segmentu, a jak wiadomo karta karcie nie równa choć ma podstawowe parametry takie same. Nie wspomnę że cena karty też się może różnić. Wsadzą jakąś najtańszą wersje i można zabulić znacznie więcej niż się powinno za taki komputer.
Już 25 lat temu bolało mnie to zjawisko (nieznanego producenta). Nic się w tym temacie nie zmieniło🤔
1. dostępność sprzętu, naprawdę trudno jest zapewnić ciągłość dostępności WSZYSTKICH podzespołów przez np. 3 miesiące, a zestaw komputerowy może być sprzedawany nawet 6 miesięcy (obecnie nawet dłużej),
2. ukrywana jest kiepska jakość tego podzespołu (tyczy się zwłaszcza zasilaczy, ale teraz też SSD, płyt głównych).
Absolutnie nie mówię, że to właściwe zachowanie (piszę w materiale że nie), ale takie są realia - pytałeś dlaczego. Dlatego nie jest to tak oczywiste. A czy człowiek wybrałby ten zestaw, gdyby była pełna informacja, to już odrębna para kaloszy.
Nie no Core i5 12400 z 2022 w komputerze za 8K, x-kom gdzieś ty.....?
Ciekawe czy na moim komputerze pójdzie Gta VI, (Rtx 3070, 16gb ram intel i5-10600k) najnowsze gry odpalają się bez większych problemów ale wiadomo trzeba zjechać trochę z ustawieniami
Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to złoży lepsza budę. Trzeba być ułomnym by kupić taki zestaw.