Nie rozumiem tego parcia na, nomen omen, szkło z tymi akwariami. Co to daje? Przecież to nawet mniej praktyczne bo obudowa jest szersza a przez to zajmuje więcej miejsca na biurku
Imo nicnie ma podjazdu do Corsair AIR 5400 LX-R LINK. To nie tania obudowa ale deklasuje wszystko pod względem odprowadzania ciepła , a i wygląda kozacko. W życiu bym drogiego sprzętu w jakieś kuffno nie wsadził, by parę stówek zaoszczędzić . Poczytajcie sobie o spalonych kablach etc
A może by tak jakaś obudowa która nie wygląda jak szklarnia albo las vegas, może jakaś wyciszona.
Bez Szyby, RGB i z dużą ilością na wentylatory, przód, tył góra i dół min 140 mm ;)
Z najtańszych: Endorfy Ventum 200 Solid (~150 zł)
Trochę droższa: Asus ProArt PA401 (jest teraz na nią promocja za ~260 zł), ale na kartę graficzną zaledwie 315 mm
Następnie: be quiet Pure Base 501 już sporo dłuższa, ale brakuje trochę miejsca na topie na montaż AIO (może kolidować z radiatorami płyty głównej (~300 zł)
Fractal Meshify 2: 500 zł, ale w zasadzie ma wszystko, co potrzeba
Wskazywałem tylko te, które mają dobrą lub bardzo dobrą wentylację (lub potencjał na takowy jeśli oryginalnie jest mało wentylatorów dołączonych)
Ja chcę zastąpić SILENTIUMPC REGNUM RG1 TG PURE BLACK, który miał nie być, informatyk mi wziął znajomy, a miał być inny z tej firmy też, gdzie był cały zabudowany bez szyby, ale miał miejsce wentylatory na górze. Nie pamiętam już modelu, ale dawno go nie ma na rynku. Komp jest z 2019. Mi szyba zbyteczna, bo skoro brak na montaż na górze , a tym bardziej na boku przez szybę, to ta buda jest po prostu do d00py.
Ja przestałem grać, mam prawie 4 dychy, granie od czasu do czasu w drobne strategie. Komp w kontenerze pod biurkiem gdzie jest wąsko i... się grzeje.
żadnej mocarnej karty, tylko leciwa GTX 660, która działa i ani myślę ją teraz zmieniać skoro nie padła. A dobra buda, to i na wymianę późniejszą się przyda.
Czytnik płyt sobie zakupię zewnętrzny bo mam jeszcze te stare płyty, w tym programów do pracy.
Komp do pracy, bez szyb buda, bez LGBT ARG xD
Durna moda na takie obudowy i takie GPU teraz. Normalnie Choinka albo stragany Ruskich lub Romów. Tandeta i żenua.

be quiet! Shadow Base 800 FX Black
Sam mam i mega polecam.

Jak bym miał miejsce to bym instalował wojskowego Korszarza. ehh

czy ja wiem, w swojej BQ pure base 600 mam ciut ciasno 😬
Ale ja jestem fanem mniejszych obudów i celuję zawsze w mATX, czyli cztery karty rozszerzeń. Kiedyś miałem większe skrzynki, ale wtedy nie było możliwości upchania tylu komponentów w płycie głównej jak choćby NVME czy Wi-Fi w slocie M2.
Ja mam Silencio S400 od CoolerMastera, bardzo elegancka i stonowana mająca zatokę na napęd. Dość modularna, a zarazem występująca w kilku wariantach również ze szkłem czy wielkościach.
https://www.coolermaster.com/en-global/products/silencio-s400.html