Odpaliłem demo i faktycznie tak wygląda. Nie wiem co w RGG Studio brali, ale przesadzili. W ogóle od premiery Kiwami 2 seria zalicza regres pod względem oświetlenia, wszystko to takie płaskie, no strasznie to wygląda jak na 2026, choć gra się świetnie.
Powiedział bym że oświetlenie zaliczyło regres od Infinite Wealth. Wszystko było tam za jaskrawe. ale jeszcze jako tako wyglądało. Podkręcono to jeszcze bardziej w Pirates i już wyglądało gorzej. Natomiast w Kiwami 3 wszystko jest jeszcze bardziej jaskrawe ale i brzydsze w dodatku.
Jeśli chodzi o same cutscenki i animacje, to owszem zaliczono regres, bo zdecydowano się odejść od wymuskanych pre renderowanych cutscenek i teraz wszystko jest robione na silniku gry, co już nie wygląda już tak dobrze.
Faktycznie trochę jak Dreamcast. Wręcz ja bym powiedział, że wygląda gorzej niż ostatnie części...
O matku, wygląda ohydnie. Każda kolejna gra na Dragon Engine wygląda gorzej graficznie, Yakuza 7 wyglądała dużo gorzej niż Yakuza 6. Oświetlenie taki downgrade zaliczyło, że szok. Oni się wizualnie od lat cofają ale teraz to już przeszli samych siebie.