Komentarze do wiadomości: „Jak gra z Dreamcasta”. Demo gangsterskiego remake'u zbiera cięgi od graczy

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
22.01.2026 18:15
dzl
1
1
odpowiedz
dzl
121
John Yakuza

Odpaliłem demo i faktycznie tak wygląda. Nie wiem co w RGG Studio brali, ale przesadzili. W ogóle od premiery Kiwami 2 seria zalicza regres pod względem oświetlenia, wszystko to takie płaskie, no strasznie to wygląda jak na 2026, choć gra się świetnie.

22.01.2026 22:17
BFHDVBfd
1.1
BFHDVBfd
179
Requiescat in Pace

dzl Like a Dragon Gaiden miało świetne oświetlenie.
Powiedział bym że oświetlenie zaliczyło regres od Infinite Wealth. Wszystko było tam za jaskrawe. ale jeszcze jako tako wyglądało. Podkręcono to jeszcze bardziej w Pirates i już wyglądało gorzej. Natomiast w Kiwami 3 wszystko jest jeszcze bardziej jaskrawe ale i brzydsze w dodatku.
Jeśli chodzi o same cutscenki i animacje, to owszem zaliczono regres, bo zdecydowano się odejść od wymuskanych pre renderowanych cutscenek i teraz wszystko jest robione na silniku gry, co już nie wygląda już tak dobrze.

22.01.2026 22:29
Marky
2
odpowiedz
Marky
35
Generał

Faktycznie trochę jak Dreamcast. Wręcz ja bym powiedział, że wygląda gorzej niż ostatnie części...

23.01.2026 12:29
kęsik
😒
3
odpowiedz
kęsik
173
Legend

O matku, wygląda ohydnie. Każda kolejna gra na Dragon Engine wygląda gorzej graficznie, Yakuza 7 wyglądała dużo gorzej niż Yakuza 6. Oświetlenie taki downgrade zaliczyło, że szok. Oni się wizualnie od lat cofają ale teraz to już przeszli samych siebie.

post wyedytowany przez kęsik 2026-01-23 12:30:24
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl