Dopóki nie wrócą do klasycznego wyglądu bez tych "narośli" z 17-stek, nie ma mowy żebym kupił te wynalazki.
Zrobią jeszcze jedną generację lub dwie i zaorają jak zrobili to z Mini, tyle że on miał przynajmniej jakiś sens. Natomiast tutaj wypuścili chudy telefon z wielka wyspą co psuje cały efekt i jeszcze akcesorium w postaci dopinanej baterii co robi z tego telefonu totalnego Frankensteina.
Nie podobają mi się nowe 17, ale jak wziąłem Air do ręki, to od razu go kupiłem. Lekki i smukły, jednak bardzo solidny. Najlepszy telefon jaki miałem do tej pory, nawet nie ma porównania do mojej starej 15.
O co chodzi z dopinaną baterią? Nie mialem czegoś takiego w zestawie.
Przecież to Jabłko, dołożyli by dodatkowy akumulator wyceniony na pięć stów? Pisałem o tym co masz w odnośniku poniżej i ciężko mi zrozumieć sens tego telefonu. Co z tego że cienki jak i tak wielki jak patelnia, szkoda że nie zamierzają wrócić do Mini ale widocznie cywilizacja zawsze marzyła o noszeniu telewizorów w kieszeniach.
Ok, jako użytkownik sens tego telefonu wygląda tak:
1. Bateria wytrzymuje 2 dni.
2. Nie boli mnie ręka po 3 minutach rozmowy.
3. Nie boli mnie ręka po 15 minutach zabawy z telefonem. (dokładnie mały palec, tak mam, że jak używam telefonu to opieram go o mały palec)
4. Jest to jeden z najmniejszych wyświetlaczy, co dla mnie jest istotne bo mam małe dłonie:) Od lat przestałem ogarniać telefony kciukiem, ale ten to jest autentyczny max, większe to dla mnie koszmar.
5. Ciężka do opisania i na pewno mocno subiektywna przyjemność z trzymania tego telefonu. Lekki, cieniutki, fajne uczucie metalu i szkła, czuć, że jest to sprzęt doskonałej jakości.
Dzięki za odnośnik, fajna koncepcja powerbanku, integracja z telefonem zamiast dyndających kabli, ale moc to kpina:) Na dzień dzisiejszy to zwykły, typowy dla appla, chwyt marketingowy.
Przecież ten model okazał się klapą i zupełnie się nie sprzedawał. Według branżowych serwisów, do 1 kwartału 2026 roku, moce produkcyjne zostaną zmniejszone o ponad 80%. Natomiast Foxconn, do końca tego miesiąca planuje całkowicie zakończyć jego produkcję.