Komentarze do wiadomości: Heroes of Might and Magic: Olden Era ma datę premiery we wczesnym dostępie. Twórcy ogłosili wieści dla abonentów PC Game Pass

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
01.04.2026 16:27
Messerschmitt
1
odpowiedz
Messerschmitt
54
Pretorianin

Ktoś się orientuje czy jest jakakolwiek szansa na choćby drobną korektę kierunku artystycznego? Grafika prezentuje się nieco zbyt mobilkowo.

01.04.2026 16:41
1.1
1
Blaadee
99
Pretorianin

Messerschmitt Tak, zrobili to w ostatnim beta patchu:
https://store.steampowered.com/news/app/3105440/view/499474120884356515?l=polish

Zmienili interface, a w opcjach będzie opcja zmiany nasycenia barw między 0 a 100%. W linku powyższym masz screeny przykładowe.

01.04.2026 16:54
Kwisatz_Haderach
1.2
1
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying

Ktos sie orientuje czy jest szansa na chocby drobna korekte krytyki kierunku artystycznego (ktory jest super i nie ma nic wspolnego z grami mobilnymi, bo nie ma wogole czegos takiego jak "kierunek artystyczny gry mobilnej")? Krytyka ta prezentuje sie nieco zbyt powtarzalnie i jestem pewny ze ktorys glupek z jutuby na premiere wymysli nowy buzzword do powtarzania.

Zrozumcie ze "wyglada jak moblika" NIC NIE ZNACZY. To nie jest (madra) krytyka. To powtarzanie glupot po pato-jutubie.

Zas juz calkowicie bez sensu jest pisanie o tym w kontekscie calosci kierunku artystycznego. Jaki "kierunek gry mobilnej"? Wtf?

ps. Gra wyglada slicznie i mega bajkowo, czyli tak jak powinna. I trojka tez wyglada slicznie i mega bajkowo, tylko w inny spoosb. Sa rozne bajki/basnie.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-04-01 16:55:55
01.04.2026 18:01
Messerschmitt
1.3
Messerschmitt
54
Pretorianin

Kwisatz_Haderach Easy boy. Nigdzie nie piszę, że gra wygląda brzydko, ale choćby oświetlenie, w pewnym stopniu kolorystyka i styl UI przywodzą mi delikatnie na myśl vibe mobilek. Wystarczy spojrzeć na zamki. Tu idealnym przykładem jest nekropolia, która wygląda bardzo czysto, jest mocno oświetlona, całość ma zielony tint. Nie wygląda to źle, ale jednak dosyć wyraźnie odbiega od wspomnianej przez Ciebie trojki. Mam nadzieję, że trochę podregulują ten aspekt, dodadzą jakieś ślady upływu czasu i będzie mniej sterylnie. Natomiast UI wpisuje sie niestety w obecne trendy wizualne, a ja lubię takie w stylu herosków 3, starych Baldurów czy pillarsów. I co mi pan zrobisz? :). Ogólnie nie rozumiem napinki, bo w grę jako fan serii na bank zagram, jutuberów nie ogladam, ale nie wszystko musi mnie zachwycać

01.04.2026 18:02
Messerschmitt
1.4
Messerschmitt
54
Pretorianin

Blaadee dzięki za info. Rzeczywiście, jest progres.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl