A zamiast nowego HL Gabe zapowie drugą część Ricochet :P.
A serio niech już Valve pokaże co ma pokazać, bo ludziom zaczyna odwalać.
To, że pracują nad grą, związaną z uniwersum HL, od jakichś 5 lat jest faktem i widać to choćby bo zdatamine'owanych assetach i fragmentach kodu w innych grach i samym silniku.
Prędzej czy później zapowiedzą (chyba, że im się efekt nie spodoba i cały wyrzucą w kosz, Valve jest do tego zdolne), wczoraj i dziś to były daty hype'owane przez większych insiderów. To nie jest tak, że nagle pół internetu się odpaliło, bo ktoś sobie tak powiedział.
Jakby się komuś nudziło i miał chwilę na schizo researching to tutaj cały miro wall. :)
https://miro.com/app/board/uXjVINqBTwM=/
A tu ciach, zamiast zapowiadać premierę to oświadczają że gra już dostępna w sklepach na półkach. Cały nakład poszedłby od ręki. :D
Via Tenor
Z tego co wiem to Machine robi, między innymi, nowego Wolfa.
Jak dobrze pójdzie to będziemy mieli nowego Wolfa i HL3:)
To byłoby bardzo zadowalające rozwiązanie. Jednak na reddit ludzie spekulują, że nowy Wolf nie wyjdzie wcześniej niż w 2027-28 roku. Przyznam, że 10 lat przerwy (Youngblood nie liczę) to trochę długo. W premierę nowego HL to przestałem już wierzyć, acz nadzieja oczywiście czyni cuda. To samo z ME5, Andromeda wyszła chyba w 2017 roku, kolejny ME ma być w granicach 28-30, więc tu przerwa nawet większa niż 10 lat. Kolejnych części tych gier niektórzy mogą nie dożyć jeśli będą się pojawiać co 10-13 lat.
Miało być dzisiaj :) Jeśli posiadacie konto na steam wejdźcie sobie na konto Valve tam w 2 miejscach widać ukrytą pozycję którą jest nowy Half-Life. Nikt wcześniej nie stworzył bardziej realistycznej gry na pc granice realizmu, fizyki, interaktywności czy zachowań NPC zostały przesunięte do niespotykanych wcześniej możliwości w grach. Robotyczne ramię Gordona umożliwia kontrolowanie żywiołów. Woda i ogień nigdy nie były tak prawdziwe, reagują na otoczenie tak jak w rzeczywistości, jest nawet termodynamika. Silnik Source 2.0 - 2.1 osiągnął poziom prawdziwej nowej generacji żadna inna gra tego nie ma. Pierwszy zwiastun coś tam jeszcze zdradzi...
lepiej sprawdzić ile waży ten sławny łom Gordona, tutaj trzeba mieć już mocną głowę nie mylić ze stanem nieważkości :)
Trollem to będziesz ty gdy zobaczysz nowego Half-Life który posiada opisane przeze mnie elementy...
Liczyłem ze się dowiem czy już zapowiedzieli ale jak zwykle same spekulacje. Myske ze może 11 grudnia dopiero czegoś się dowiemy.
Męczy mnie już ten cyrk. Wyjdzie czy nie wyjdzie, to już nigdy nie będzie to samo. Wyszło half life alyx i na nikim nie zrobiło wrażenia.
Piszemy w liczbie pojedynczej. Nie wypowiadamy się za innych.
Osobiście grałem i napisze tak, że graficznie, wiadomo cudów na VR nie ma w żadnej grze ale HF Alyx miał swoje momenty, gdzie szczęka potrafiła opaść.
A gdzie ten Alex się podział właśnie? Nie widziałem go tutaj mega dawno xd
Po zmianie władzy w kraju w 2023 dostał jakiegoś załamania nerwowego (latał po wątkach, wyzywał ludzi, bluzgał na prawo i lewo) i potem zniknął.
Nie no, Alyx właśnie zrobił ogromne wrażenie, pierwsza tak duża gra na okulary wirtualnej rzeczywistości.
Problem był taki, ze ten tytuł był mocno ograniczony, bo nie ma wersji dla graczy bez tego sprzętu.
Alex ma duże problemy z synem i zniknął z forum, póki tego jakoś nie poukłada https://zyciegwiazd.dziennik.pl/news/artykuly/10559331,syn-zenka-martyniuka-zrobil-karczemna-awanture-w-samolocie-bylo-miedz.html
Dlatego powstał NoVR mod.

Aleksy teraz o swoich GOTY pisze na PPE.
Half Life Alyx to do tej pory najlepsza gra w historii całego VRu, więc tak ignoranckie komentarze zachowaj dla siebie.
Pamiętam, że dawno temu, jako młody człowiek wyczekiwałem zapowiedzi Fallout 4 a tu co chwila wyskakiwał Rick Astley. Gdy w końcu zobaczyłem trailer Fallout 4 to na mojej twarzy wystąpiło coś w rodzaju udaru/paraliżu twarzy...
Kupiłem jednak na premierę dla dodatków i w sumie tylko dla nich, bo klucza się pozbyłem za około 100zł na Allegro. Do dziś nie zagrałem w tę grę, mimo że mam kupioną wersję GOTY.
Niedawno uznałem, że nawet zagram na 10-lecie ale okazało się, że gra jest dalej w produkcji... mają naprawić itd. Także wciąż czekam, czekam na tego Fallout 4. Bo w sumie wyszedł ale nie wyszedł a to co wyszło to zeszło poniżej poziom Krypt.
Czasem lepiej jak legendy pozostają legendami na zawsze ;)
spoiler start
Taka se opowieść żebyście się nie napalali na nie wiadomo co
spoiler stop
Szczerze? Nie wiem o co chodzi. Po pierwszen nie kumam, co takiego fajnego było w Half-Life 2 i do dziś zachodzę w głowę o co chodzi. Wrażenie, to robiło Half-Life 1 - AI żołnierzy + komunikaty radiowe to było coś niesamowitego, szczerze do dnia dzisiejszego (HL1 i HL2 grałem na premierę) chyba żadna inna gra nie zrobiła aż takiego wow. Ale dwójka? No nie bardzo rozumiem. A trojka? Ja nie wiem, co by to musiało być, skoro gracze mają takie wymagania. A moze powinienem napisać "gracze"?
Dobry żart xD Jedynka potrafi przynudzać, a dwójka jest po prostu ciekawsza i przez to lepsza
Moim zdaniem jedynka była dużo lepsza od dwójki. Zasadniczo pamiętam ją do dzisiaj, takiej strzelanki wcześniej nie było. Dwójka także fajna, ale już nie robiła takiego wrażenia na mnie, pomimo że miała swoje momenty. Technicznie nadkomisarz była na bardzo wysokim poziomie.
rany, znowu? Ta ciekawe czy serio zapowiedzą h-l 3, ludzie się zesrają jak nie zapowiedzą tej gry xD,
Zapowiedz gry może się ukazać w każdej chwili ponieważ Valve obawia się przecieku pierwszego zwiastuna i ta informacja powinna być newsem na waszej stronie.
czy half-life czy najlepszy
powiem krótko, znowu to zrobili
half-life czy wali w ryj
valve rozpedza sie niczym volvo
gaben nie potwierdza, ani nie zaprzecza "Madra decyzja"
Lootboxy i liveservice w Half-life3? Nieznany youtuber dal wyrazny sygnal
Nie tylko na mieszkanie Cie nie stac - poznaj te nowe skorki do broni z Half Life 3
Hodd Toward: Moze czas na wymiane komputera? wypowiedz szachisty, wzburzyla swiatem gaming'u
Będą fajnie dupy strzelać jak się okaże że żadnego HL3 nie będzie. Kto wie może to nawet lekko nakręcona spirala przez Valve do reklamowania nowego sprzętu, rzucili przynętę a gracze już sami o resztę zadbali.
Gra VR na nowe okulary i ta konsole/pc z steam os. Wbrew pozorom HL Alyx sie swietnie sprzedal. Przy okazji tez sprzedal sporo zestawow VR. No i sami ludzie z Valve wszedzie podkreslali jaki mieli fun tworzac gre HL w VR.
Według doniesień z 2024 roku, gra Half-Life: Alyx sprzedała się w liczbie ponad 2 milionów egzemplarzy.
Jak na VR to może i świetny wynik, ale jak na grę AAA, to przyzwoity, ale na pewno nie świetny. Zresztą patrząc na to jak mało ostatnio wychodzi gier tylko na VR, to chyba moda na ten bajer powoli przemija.
"Zresztą patrząc na to jak mało ostatnio wychodzi gier tylko na VR, to chyba moda na ten bajer powoli przemija." No patrz, a te glupki z Valve wydali nowe okulary VR i nawet konsole/komputer pod to. Sprawdz sobie jaka jest ilosc uzytkownikow okularow VR zanim zaczniesz pisac glupoty. W tym miesiacu wyszla specjalna wersja Syberii Remake tylko dla VR. Zaraz mamy nowego Thiefa tylko dla VR.
https://www.meta.com/pl-pl/blog/vr-games-showcase-fall-2025-recap/ - niechce mi sie wymieniac bo za duza lista. Juz nawet nie pisze o grach samochodowych i symulatorach lotu.
Niedawno wyszla 2 literacja okularow od Sony dla PS5. Moze w koncu wyciagnijcie swoje glowy z 4 liter i zrozumiecie, ze VR zostaje. Quest 3s juz mozna kupic za 1200 zl. To juz nie jest sprzet luksusowy. Zwlaszcza dla zachodniego odbiorcy.
ps. Ten link to tylko do gier na Meta.
Symulatory są naprawdę świetne w VR. Loty w DCS nad zatoką perską do dzisiaj pamiętam. Jedyny problem, to fakt że człowiek jeszcze misji nie skończy, a już bolą oczy. Niemniej nie skreślałbym tej technologii, z pewnością się rozwinie. Dla symulatorów ma przednie zastosowanie, do gier o charakterze erotycznym także. Gdyby tylko ktoś w jej rozwój zainwestował tyle, ile się obecnie wydaje na rozwój AI, to byśmy mieli naprawdę przełom technologiczny.
Ja też słyszałem o Half-Life 3 ... że nie jest w planach wydawniczych :P
no to te "jutro" już za parę godzin minie i wciąż nie ma zapowiedzi. Ludzie jak zwykle zagalopowali się :).
A tera to ludzie się zesrają jak nie będzie tej gry XD.
Ej ludziska, podobno w fabule HL3 Gordon po przeniesieniu się w czasie do 19 września 2003 roku, ściga potężnego cyber-terrorystę zwanego: Axel Gembe chcąc dokonać zmian w kontinuum czasoprzestrzennym zmieniając bieg wydarzeń, i uchronić fanów przed wieloletnim oczekiwaniem kolejnej części...
Via Tenor
No i co z tym HL 2-4? Czekam już któryś dzień przed monitorem siedząc na głównej stronie sklepu Valve i dupa już mnie boli od siedzenia na krześle.
Gdyby nie to że pisano o tym publicznie, to pewnie half life już był zapowiedziany a tak to musimy czekać. Wiadomym jest faktem, żegna jest praktycznie na finiszu, tylko pytanie kiedy zostanie to upublicznione przez durnych internautów, którzy pisząc publicznie o chęci zapowiedzi gry przez Valve zmienili ten stan rzeczy
Via Tenor
Myślę, że wszyscy użytkownicy GOL-a powinni się zobowiązać, że przez następne 10 lat przynajmniej raz dziennie ktoś będzie ten wątek podbijał.
Via Tenor
https://www.youtube.com/watch?v=fXgZGZMaUks
Trailer już jest w sieci od dawna. Spokojnie - gra wyjdzie lada moment. Już jutro :)
Via Tenor
Wyczekiwanie na legendarną grę Valve doprowadza graczy do szaleństwa
Czy gracze już oszaleli a może dalej cierpliwie czekają na trailer razem z tymi od GTA VI ?
i jak tam , kasa przygotowana na premiere ? juz preorder zrobiony ? plakat na scianie jest ?

Takie napawanie sie innych ludzi zlamana nadzieja to pokaz malego poziomu IQ i ogolnie bardzo malej empatii. To dla nas przykre bo naprawde ja i jak spora ilosc ludzi liczyla, ze zagra w III finalna czesc przed smiercia. Ja wiem, ze dla was to kolejny prosty fps . No i dlaczego ludzie tak to przezywaja. Dla nas jednak boomerow 40+ lat, a w moim przypadku blizej 50 to kawal naszego zycia. To nie byl kolejny fps. Pamietam jak dzisiaj 1 czesc, gdy zolnierze mnie otaczali i rzucali granaty. To dla nas w tamtych czasach to byla magia. Dla Half Life zainstalowalem aplikacje Steam. Dla was dzisiaj Steam i inne launchery to cos normalnego. W tamtych czasach oburzenie graczy, ze musza instalowac jakas aplikacje, aby zagrac w gre to nic nie powiedziec. Half Life i jego multiplayer byl tez kiedys bardzo popularny. Ba gdyby nie on nigdy nie powstalby Counter Strike,Team Fortress 1 i 2, Day of Defeat i kilka innych tytulow. Silnik Source to dla mnie najlepszy silnik dla gier ever. Half Life Alyx w VR to bylo niemal regilijne przezycie. Wiec nie kpijcie z ludzi co nadal wierza bo ich po prostu nie rozumiecie.
ps. Wlasnie ogrywam Half Life 2 w VR na moich Quest 3.
https://store.steampowered.com/app/658920/HalfLife_2_VR_Mod/ - mod jest darmowy.