Teraz to ich pewnie zwolnią, projekt dowieziony, można ciąć koszty.
Czyli wiedzą, że gra to klapa, i próbują się zabezpieczyć póki jeszcze gracze nie chardżbakują
Pytanie pierwsze:
Dlaczego nadal nie pokazali trailera i gry?
Zapewne mają sporo do ukrycia i boją się reakcji ludzi, bo debile póki co preorderują jak szaleni i miliony $ lecą.
Pytanie drugie:
Dlaczego pracownicy się o siebie boją i żądają ochrony?
Patrz pytanie pierwsze.
Nie wiem skąd podejrzenia, że coś ukrywają. Trailera nie ma, bo nie jest jeszcze potrzebny - samo uruchomienie preorderów zrobiło wystarczający szum w internecie. Za miesiąc lub dwa szum ucichnie, to wrzucą trailer, by utrzymać zainteresowanie w mediach. Podobnie było w przypadku GTA V i RDR2, gdzie oba gameplay trailery zostały opublikowane na dwa miesiące przed premierą.
A pracownicy się boją, bo w branży teraz wszędzie są zwolnienia. Koniec projektu oznacza koniec zapotrzebowania na tak dużą siłę roboczą. Większość pewnie zostanie przerzucona do RDR3 (czy co tam następnego Rockstar gotuje), ale sporo osób po prostu pożegna się z pracą - czy to dla oszczędności, czy z powodu czyjejś wąskiej specjalizacji.
Via Tenor
To jest fenomen i inni mogą pozazdrościć.
Jeszcze przed premierą, koszt produkcji się zwróci i to z nawiazką.
no to ładnie, coraz gorzej skoro jeszcze chętniej kupują kota w worku kupując te preordery na potęgę i to tak, że już przed właściwą premierą mają już kolosalny przychód. W branży oni to bardzo chętnie i bezwzględnie wykorzystają...
Ale się graczom powaliło we łbach- kiedyś jak zapowiedziali każdy się jarał, a teraz sami malkontenci bo nie dali na płycie, bo drogo, bo nie dali gameplaya... ja jebe, kiedyś dawali zdjęcie w gazecie i tyle i się gre kupowało, czekało na nią.....pamętajcie, gry mają bawić a nie doprawiacie do tego kij wie co. Żal czytać wieczne niezadowloenie każdego....
No nic, trend jest taki, że normalni ludzie siedzą i sobie grają, a inni dupoznawcy hejtują tylko wszystko....bankowo jakby dali cenę 200 PLN , na 5 płytach blu ray to i tak by było pierdolenie, że i tak drogo, że dużo płyt, że trzeba żonglować.... ja jebie, dramat ludzie ! Ja się jaram bo każda część mi się podobała i tutaj nie będzie inaczej.
BTW pamiętacie błąd w tłoczni z GTA V? Trzeba było pobierać plik bo z płyty nie szło....dla mnie te 5 płyt dvd to była masakra, już wole pobrać całą grę niż instalować z tylu płyt, szybciej mi się to ściaga niż kopiuje z tych nosników. Teraz kupiem death stranding 2 na plycie i dłuzej czekam na instalacje niz pobranie rownie duzej gry z ps store
Z fartem mordeczki ! Nie dajcie się malkontentom !
Dlaczego preordery to błąd? A no dlatego, że deweloperzy i ich wydawcy czują się zbyt śmielej, bo to mówi im, że można jeszcze więcej zarobić, np. wyższe ceny i oszczędność na produkcji oraz sforsowaniu premiery szybciej co przekłada się bezpośrednio na fatalną premierę np. z powodu fatalnej optymalizacji, liczniejszych i poważniejszych bugów, niedopracowania etc.
A gta jako marka jest niestety istotnym wzorem dla branży i stąd takie preordery nie wyjdą graczom na dobre.
Tobie radziłbym jednak opamiętać się i zapanować nad swoimi emocjami, bo się zapędziłeś bardzo mocno, nic nie zrozumiałeś i zinterpretowałeś co innego wedle swojego uznania co jest infantylne i żenujące. Serio podejdź do tego na spokojnie.
I tak, jeśli zamawiasz preordera to właśnie jednak wbrew swojemu przekonaniu kupujesz kota w worku, bo co ty w ogóle wiesz o tej grze tak naprawdę? Wiesz jaka jest tam fabuła? Jaki jest stan techniczny? Udowodnij chociaż, że wiesz co naprawdę właściwie kupujesz, a nie jedynie pobożne (życzenie) stwierdzenie, że to będzie po prostu świetna gra i tylko dlatego to nie jest kupowanie kota w worku. No przykro mi, ale to za mało, żeby tego nie nazwać kupowaniem kota w worku.
Ps. ty mówisz o płytach i instalowaniu z interneta, a i tak to nie ma znaczenia, bo po co o tym w ogóle pisać? Wiesz, że to kwestia gustu i sytuacji, prawda? Inni woleliby płytę, ty i inni internet, tyle, więc co tu filozofować? Nie wiem po co o tym pisać, może chcesz powiedzieć, że wszyscy mają pobierać tylko z internetu? A kto ci zabrania pobierać z internetu? Pozwól ludziom robić to co lubią. Tak czy owak to jest żenujące.
Cyberpunk 2077 miał 7 milionów preorderow a miał gameplaye i to masę a i tak nas w chuja zrobili XD pomyślcie sobie, że w tych preorderach byli też ludzie na xbox one i ps4 XD tutaj z tym gta 6 nie wiadomo nic. Nic nie zobaczyliśmy. Równie dobrze te wszystkie cutscenki mógłby być CGI zrobionym tylko na potrzeby pokazu a gra mogłaby nie istnieć a ludzie oddają im pieniądze bo mają fomo totalne i ich telepie. To jest uzależnienie od gier i tyle. Właśnie dlatego graczy się traktuje jak ćpunów którzy muszą przyjąć kolejną dawkę bo tak po prostu jest. Dlatego ja niczego nie oczekuje już od tej branży i spodziewam się tylko najgorszego... Zawsze.
Na mnie ŻADNA odsłona GTA nie zrobiła jakiegoś większego wrażenia. Na pewno NIE będę się do tego dokładał. Może dlatego że mnie nie ciągnie do "gangsterki" jak większość graczy.