Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Gry są dziś łatwiejsze, czy to my staliśmy się bardziej marudni?

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
30.09.2026 15:02
trismegistos
1
odpowiedz
trismegistos
9
Pretorianin

Ludzie są głupsi, słabsi, łatwiej się denerwują i brak im cierpliwości, a gry są do nich dostosowywane

post wyedytowany przez trismegistos 2026-09-30 15:04:35
30.09.2026 15:31
tynwar
1.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

trismegistos nie, to nie ludzi zrobili się głupsi, a to głupi ludzie przyszli do branży. Pamiętaj, że dawno temu gry to była nisza, a ludzie w nie grali, bo byli graczami i lubili to, więc dużo wiedzieli i dużo umieli. Jednak teraz gracze to już mniejszość, bo branża stała się ultra popularna, to myślisz, że skąd niby się wzięła gigantyczna liczba nowych klientów? No przecież jasne, że ludzie, którzy nigdy nie interesowali się grami i ogólnie wcześniej nie tykali grę, ale teraz mogą odpalić raz na jakiś czas jak im się znudzi. Taka prawda, ci klienci są teraz większością, oni są dominującym targetem, więc pod nich to teraz robione są gry.

30.09.2026 15:14
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
valgyar
10
Legionista

Fajnie się czytało. Wiadomo - wspomnienia wróciły i zdałem sobie sprawę, że moi rodzice byli pro gejmerami zanim to słowo powstało 😉
Mama speedrunowała Boulder Dasha jak zawodowiec, ojciec rozgryzał Goblinsy bez solucji, a nawet przeszedł River Raid za jednym podejściem, podczas gdy ja tygodniami się męczyłem, a ten pyk paręnaście minut i gra skończona. A wisienką był czelendż - ojciec przechodzimy Cannon fodder tak, by Jools i Jops przeżyli do końca, trudno było ale w końcu po kilkudziesięciu próbach się udało 👍A jak u Was ? Też graliście z rodzicami ?

30.09.2026 15:29
tynwar
2.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

valgyar uuu, no to zajebistych rodziców masz, ja takiego szczęścia nie miałem :P.

30.09.2026 15:26
Grifter
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Grifter
59
Generał

Ja dodam coś od siebie, innego...

Kiedyś gry były... przeraźliwie krótkie. Można było je przejść w godzinę, a nawet... w 30 minut. Więc co robiono? Podkręcano poziom trudności o 300%, by gracz się zesrał już na pierwszym poziomie i rypał w grę godzinami próbując przejść dalej. Bez tego odniósł by grę tego samego dnia do sklepu i zażądał zwrotu kasy, więc to nikomu się nie opłacało (ani devom, ani hurtownikom). Stąd te powykręcone w niebiosa poziomy trudności.
Skończył ktoś z was amigowy Shadow of the Beast normalnie? Ja przyznaję się bez bicia, że tylko na trainerach z kodami, bo gra była ultra trudna i mogłeś i miesiąc srać pod siebie, a dochodziłeś do maksymalnie 3, czy 4 świata (mój rekord). A z kodami przejście gry zajmuje jakieś 30 minut. I tu był w latach 80 i 90 pies pogrzebany.

post wyedytowany przez Grifter 2026-09-30 15:27:18
30.09.2026 15:38
3.1
odpowiedz
Vukodlak
1
Chorąży

Grifter Do tego również zarabianie na infoliniach premium z poradami i na sprzedaży poradników w latach 80/90.

A te super krótkie, ale trudne gry to naleciałość z automatów arcade, żeby wybulić jak najwięcej hajsu.

post wyedytowany przez Vukodlak 2026-09-30 15:43:03
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl