Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Grafika 3D i niechęć do wydawcy. Zapowiedź remake'u Heroes of Might and Magic 3 podzieliła graczy

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
26.08.2026 14:01
Sarafan
1
1
odpowiedz
Sarafan
47
Konsul

Ja bym się najbardziej cieszył, gdyby do tej wersji HD z 2015 roku dodali oba dodatki, bo uważam, że tamten remaster jest graficznie w porządku, zwłaszcza w wyższych rozdzielczościach. Jest oczywiście sposób, żeby zagrać w dodatki z assetami z tego remastera (VCMI), ale assety stworzone z myślą o dodatkach pozostają w niskiej rozdzielczości i kontrastują z tymi ulepszonymi. Remake graficznie wygląda kiepsko (z wyjątkiem miast), choć pod względem mechanik na pewno się obroni, bo to ma być w sumie ta sama gra. Może jeszcze poprawią ten plastik i plastelinę. Zobaczymy. Być może zagram z samej ciekawości pomimo bardzo negatywnego pierwszego wrażenia, ale wiele zależy tu od ceny.

post wyedytowany przez Sarafan 2026-08-26 14:04:24
26.08.2026 14:32
Dead Men
2
odpowiedz
Dead Men
201
Senator

iwie się bo to wygląda jak popierdółka mobilna, lub gra sprzed 15 lat. A po Old Era i masie innych gier w tym SofC czy Heroes of Science and Fiction jest miejsce na takie gry i 2 D, niż koszmarne 3 D które zestarzeje się szybciutko

26.08.2026 14:57
3
4
odpowiedz
1 odpowiedź
MH-Kage
31
Pretorianin

Podzieliła to mało powiedziane. Ludzie drą łacha z tej nowej ''wiernie'' odtworzonej wersji.
Piątkę to bym jeszcze widzial w takim odświeżeniu, ale Trójka? Powinna pozostać w 2D spritach. Ten kolorowy styl artystyczny H3 po prostu nie pasuje do oprawy 3D.
To już czwórkę mogliby zremakować, bo oryginał zestarzał się okrutnie, a jest ciekawa mechanicznie, a trójka to potrzebowała tylko podbicia tekstur i usprawnień UI. Tyle. Ten fanowski concept w linku to dosłownie wszystko to co Ubisoft powinien zrobić.
Nie wierze, że po ponad 10 latach, Ubi ponownie spróbował wskrzesić H3 i ponownie tak tragicznie przestrzelił.
Szkoda, szczególnie że pewnie porażka finansowa tego remaku może zaprzepaścić szanse na remake Piątki, która by lepiej wyglądała w takim stylu i odbiór byłby inny.

post wyedytowany przez MH-Kage 2026-08-26 14:57:47
28.08.2026 06:58
3.1
1
odpowiedz
burkoslaw
10
Chorąży

MH-Kage Przez takich ludzi seria utknela w miejscu. Jestem na tyle stary ze pamietam hejt na V potem bali sie juz nowosci i na sile próbowali zrobic kolejne iii. Siedzcie dalej w swojej piwnicy i grajci w iii

26.08.2026 15:52
hardcoholic
4
odpowiedz
hardcoholic
166
Generał

cyc malina, będzie grane :]

26.08.2026 16:15
GreedFire
5
odpowiedz
GreedFire
58
Pretorianin

Dauny drugi raz zabierają się za tą samą grę. Nigdy nie potrafili zrobić żadnej dobrej części. Teraz psują stare. Sprzedaliby tą markę w cholerę.

26.08.2026 18:11
Flat.earth.truth
6
odpowiedz
Flat.earth.truth
24
Pretorianin

Jak dla mnie to kompletny bez sens i już o tym pisałem w innym poście. Ubisoft które powierzyło prace Unfrozen by zrobili jak najbardziej zbliżone Hirołsy do trójki i wyszło im bardzo fajnie, a gra się świetnie rozwija nadal we wczesnym dostępie i ma już miliony fanów! Więc o co chodzi jak nie o kasę pod upadający Ubi? Bo innego wyjaśnienia nie widzę.

26.08.2026 18:30
Terefere85
7
1
odpowiedz
Terefere85
70
Konsul

Dla mnie są dwie grupy fanów.
Jedni którzy lubią tę serię i są otwarci na nowości - tym się może nawet spodoba.
Drudzy to tacy, którzy utknęli w przeszłości - co by nie wyszło i jak dobre by nie było to będą narzekać i grać dalej w HoMM3... i pod nich niestety nie ma co robić nowych gier, bo zwyczajnie ich po prostu nie da się zadowolić.
Tak czy siak - dla mnie niech tą grę robią - nowi gracze, czy Ci bardziej otwarci na coś innego (lub to samo, tylko ładniejsze) skorzystają... a Ci zakochani fanatycznie w trzeciej części niech sobie w nią grają dalej - jest dostępna, jest masa modów - nikt wam nie broni siedzieć dalej w tej samej grze.

post wyedytowany przez Terefere85 2026-08-26 18:31:22
26.08.2026 19:08
Drzesaru
8
2
odpowiedz
Drzesaru
89
Konsul

Dlaczego oni po prostu nie zrobili z tego remaku lub nawet remaster Heroes V? To bardziej pasuje do piątki i wygląda jak piątka. Gdyby tak zrobiono właśnie z tą częścią i oczywiście gdyby lepiej wyglądało, to wydaje mi się, że nie byłoby problemu. Ja nie jestem zamknięty na remake trójki, a nawet pyłem podjarany jak przeczytałem przecieki, ale to co zobaczyłem to po prostu wstyd. Moim zdaniem grafika Heroes III nie zestarzeje się nawet za 50 lat, a ten "remake" ma już w tym momencie grafikę sprzed dwóch generacji.

post wyedytowany przez Drzesaru 2026-08-26 19:09:35
27.08.2026 03:48
abesnai
9
odpowiedz
abesnai
116
Kociarz

Gracze serii HoMM zawsze byli podzieleni i od niepamiętnych czasów żarli się o wygląd kolejnych cześci, bardziej lub mniej udanych spod szyldu Ubi. No ale jak to mawiają, karawana jedzie dalej.

27.08.2026 08:12
10
odpowiedz
aleksasmolis
1
Junior

Grafika na razie średnio mnie przekonuje, szczególnie modele jednostek wyglądają trochę zbyt plastikowo. Mam nadzieję, że do premiery jeszcze sporo poprawią.

Najważniejsze jednak, żeby nie kombinowali za bardzo z samą rozgrywką. Jeśli zachowają klimat i mechaniki oryginału, a poprawią tylko wygodę gry i kilka przestarzałych elementów, to taki remake jak najbardziej ma sens.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl