To jest po prostu obecny Ubisoft. Ich nowe gry są kiepskie więc muszą grać na nostalgii graczy i starych produkcjach, kiedy jeszcze Ubisoft był utożsamiany z porządną firmą.
Co by nie mówić ja też się cieszę z tego remastera, bo wygląda dobrze, ale też nie mam zamiaru płacić za niego pełnej ceny, co to to nie. Poczekam aż cena spadnie co najmniej w okolice 100 zł. Mam też nadzieje, że Ubi to samo zrobi dla starszych części AC, a zwłaszcza dla znakomitej drugiej części i dodatków do niej.
"Gracze zamawiają Assassin’s Creed: Black Flag Resynced na potęgę i właśnie tego potrzebuje teraz Ubisoft"
A potem ci sami gracze płaczą, że gry prawie niczym się nie różnią, że same remastery.
xD To przecież komedia.
Dobrze że już powoli przechodzę w retro, bo to się śmieszne robi xD
Super. Też pewnie ogram ale pewnie standardowo kupię Ubi+ na miesiąc. 🙂
Gry Ubisoftu to są robione dla tych od dopaminy którzy całe wakacje mogą spędzić przed ekranem.
"Gracze zamawiają Assassin’s Creed: Black Flag Resynced na potęgę i właśnie tego potrzebuje teraz Ubisoft"
A potem ci sami gracze płaczą, że gry prawie niczym się nie różnią, że same remastery.
xD To przecież komedia.
Dobrze że już powoli przechodzę w retro, bo to się śmieszne robi xD
Imagine płacić za patch 2.0, bo niestety tym właśnie jest ten "remaster" który ucina art style gry, wysysa duszę z oryginału.
Nawet kurtyzany zostały przerobione na 120kg lochy

Nic dziwnego, bo każdy Asasyn bawi, sam też wziąłem preorderek 😊
To jest po prostu obecny Ubisoft. Ich nowe gry są kiepskie więc muszą grać na nostalgii graczy i starych produkcjach, kiedy jeszcze Ubisoft był utożsamiany z porządną firmą.
Co by nie mówić ja też się cieszę z tego remastera, bo wygląda dobrze, ale też nie mam zamiaru płacić za niego pełnej ceny, co to to nie. Poczekam aż cena spadnie co najmniej w okolice 100 zł. Mam też nadzieje, że Ubi to samo zrobi dla starszych części AC, a zwłaszcza dla znakomitej drugiej części i dodatków do niej.
Nie grałem w Shadows. Ostatnia cześć w jaką grałem to AC Oddysey i mam dość. Osobiście odbiłem się od tej nowej formuły AC. Shadows z tego co widziałem inny nie jest + czarny "samuraj" to zbyt wiele. Kwestia gustu. Byłem fanem serii gdzieś właśnie do AC Black Flag, a później był już tylko spadek. Unity po czasie też lekko doceniłem, ale nadal jest to średniak (jednak z najlepszym parkourem w serii).
Kiszak dla mnie żadnym autorytetem nie jest i często się z nim nie zgadzam :)
Origins i Odyssey na 100%.
Niesamowite jakim ty fanboyem ubi jesteś.
W życiu nie widziałem ani grama krytyki od ciebie odnośnie ich gier.
Ja zamówiłem nawet kolekcjonerkę. Jestem wielkim fanem Assassin's Creed i co prawda przychodzi taki moment potężnego zmęczenia materiałem po kilkudziesięciu godzinach robienia tego samego, ale zawsze kupuję na premierę. Nazywajcie mnie masochistą. 😅 A tak na marginesie, to kolekcjonerki AC są jednymi z najlepszych na rynku.
"preordery Assassin’s Creed: Black Flag Resynced sprzedają się bardzo dobrze" szkoda, taka praktyka powinna zostać zapomniana, no ale cóż, ludzie dalej kupują kota w worku. Ludzie nie wiedzą jak w to będzie się grało, ale i tak kupują przedpremierowo, to tylko pogarsza sytuację branży, bo pokazuje, że można jeszcze łatwiej i lepiej zarobić, więc można mniej starać się i robić bardziej leniwie i oszczędnie grę, skoro i tak kupują jeszcze przed premierą. Zwłaszcza, że preordery odnoszą tak duży sukces, to sprawia że częściej wydają gorsze i niedopracowane gry na premierę, więc teoretycznie niekiedy gry choć są już po premierze to jednak dalej tak naprawdę są w early access, a gracze często są ich beta testerami, więc gry są dalej naprawiane, pomimo że gra miała premierę, a ludzie kupili ją za pełną cenę.
Dlatego lepiej jest nigdy nie zapominać o zasadzie no preorder, to wyjdzie wszystkim na dobre oprócz chciwym korpo dojącym na preorderach.
Jest to chyba najbardziej klimatyczna,l i najfajniejsza odsłona serii. Ogrom świata w tamtych czasach robił wrażenie. A grałem we wszystkie AC prócz najnowszego, Shadows.
ubisoft już ma zero zaufania u mnie, poczekam, niech napaleni testują, ja sobie przetestuję po premierze jak okaże się dobra, jak nie to poczekamy z rok i wyjdę tylko na plus...
Gracze rzucają się na remake którejś tam gry z serii (żeby jeszcze jakiś pojedynczy nietuzinkowy diament-klasyk). Ci sami gracze pomstują później że nowe gry są powtarzalne, bez polotu i developerzy się nie starają. Ciekawe czemu...
AC Blackflag jest moja ulubiona odslona. Jak pisalem wczesniej mialem ambe na punkcie ksiazek, filmow, seriali poswieconych piractwie. Na amiga 500 mialem z kilkaset godzin w Pirates Sida. To samo bylo pozniej z wersja na pc. No i pozniej z Pirates Gold, a pozniej z najnowsza Pirates!. W miedzczasie ogrywalem praktycznie wszystko w tym temacie. Grajac w AC Blackflag wlasnie marzyl mi sie taki mix AC BF+Pirates. W tym roku spelnil to w 100 % Windrose. Zabawne, ze wpakowano w Skulls and Bones tone pieniedzy,sily ludzkiej ,a i tak jest lepsza gra jest malego studia. Gdyby nie Windrose to pewnie bym sie rzucil na AC Blackfalg jak glodny na suchary. Na paierze wszystko wyglada fajnie. W koncu walka jak w nowszych odslonach, nowa grafika, lepsze animacje, 6 h nowej zawartosci. No, ale z 2 strony mamy brak czasow wspolczesnych, bark MP, brak DLC. No i najwazniejsze, ze ci co grali wiedza jak to sie konczy. No i jak potoczyla sie historia Edwarda po tej odslonie. Szkoda, ze nie dostaniemy pelnoprawnej odslony AC BF 2. Z tego powodu ja sie wstrzymam z zakupem i poczekam na opinie graczy. Wbrew innym mi sie AC Shadow podobal. Gra nie byla idealna, ale solidne 8/10. To samo z AC Mirage. Te gry naprawde nie zaslugiwaly na tone hejtu jaki sie na nie wylal. AC Mirage rok po premeirze dostal za darmo DLC. I to takie fabularne na kilka godzin, a nie podpierdolka na 2 h. Wiec chce wierzyc Ubisoftowi, ale 300 zl to troszke duzo. Pewnie wykupie Ubisoft + na miech i ogram. Bo jakos nie widze potrzeby posiadania tej gry zwlaszcza, ze stara wersje mam na 2 platformach.