Komentarze do wiadomości: Gracze wierzyli, że stworzą Bloodborne Remake, ale tak się nie stanie. Szokujące wieści dla fanów PlayStation: Sony zamyka Bluepoint Games

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
19.02.2026 20:43
RoyPremium
1
17
odpowiedz
RoyPremium
31
Konsul

Za dobrze im szło. Zamykać to dziadostwo. Gry to się powinno robić na poziomie Concorda.

19.02.2026 21:04
NOWAHUTANACZASIE
3
7
odpowiedz
14 odpowiedzi
NOWAHUTANACZASIE
25
Generał

Via Tenor

Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że oni tam w Sony to słabo myślą o playu, bo jakby myśleli dobrze to już dawno wydaliby Bloodborne na PC, chociaż jest już, ale zmierzam do tego, że byłby to zapewne hit większy niź to co wypuszczają w ostatnich latach, a właściwe to nie wypuszczają, z resztą po co konsole istnieją obecnie to nie wiem.
Gdy się nad tym chwilę zastanowić, to jaki jest tego sens?
Takich naprawdę dobrych gier , 10/10, wychodzą na xbox/ps raz na kilka lat, a i tak w większości ląduje na PC.
Wszystkie gry powinny wychodzić na PC i święty spokój:)

post wyedytowany przez NOWAHUTANACZASIE 2026-02-19 21:10:50
19.02.2026 21:16
-=Esiu=-
7
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
-=Esiu=-
222
Everybody lies

Via Tenor

No chyba ich popierdzieliło...

Shadow of the Colossus i Demon's Souls to rimejki idealne, a ci sie ich pozbyli jakby kuźwa nic nie zrobili. A idź pan w uj :|

19.02.2026 20:43
RoyPremium
1
17
odpowiedz
RoyPremium
31
Konsul

Za dobrze im szło. Zamykać to dziadostwo. Gry to się powinno robić na poziomie Concorda.

19.02.2026 23:11
1.1
1
BlackTone
52
Generał

No własnie tak im dobrze szło że DSR się świetnie nie sprzedał, żeby potem pomagać przy grze innego studia, ich gra została anulowana i przez ostatni rok nie robić żadnej gry

20.02.2026 11:21
1.2
Hellhound
22
Chorąży

BlackTone Bluepoint robiło grę, a $ony odpowiadało za marketing, coś Bluepoint sknociło przy remake'u, bo mi się wydaje, że zrobili o niebo lepszą grafikę niż FromSoftware, czyli pionierzy tego gatunku?

20.02.2026 11:40
dzl
1.3
1
dzl
120
John Yakuza

A na czym miał się D'sSR sprzedać, jak wychodził na premierę konsoli, której przez skalperów i problemy z łańcuchem dostaw przez jakieś dwa lata nie można było normalnie kupić?!

20.02.2026 12:16
1.4
BlackTone
52
Generał

dzl Tylko inne gry które wyszły w tym samym czasie nie miały problemu sprzedać się lepiej

20.02.2026 12:28
dzl
1.5
dzl
120
John Yakuza

Na premierę miałeś
Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Demon's Souls, Sackboy: A Big Adventure, Astro's Playroom, Destruction All-Stars.

Astro na każdej konsoli, Destruction All-Stars poległo sromotnie, a reszta prócz DS to tytuły cross-genowe.

19.02.2026 21:01
DarthMadara
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
DarthMadara
2
Pretorianin

$ony <3 drugim EA :)
Wygląda na to że $ony całkowicie olewa starych klientów na rzecz nowych - bo jeśli nie są zainteresowani remake'ami Bloodborne i innych gier z ery PS2 i PS3 to oznacza całkowite porzucenie dinozaurów :(
Zamiast im zlecić remake God of Warów, to ich zamykają a Santa Monica będzie przez 3 lata pudrować trupy zamiast tworzyć nowe części... wyższa szkoła zarządzania $ony.

Oby padli całkowicie, tylko mają hajs na Concordy i marathony... tylko dzieciarnia będzie kupować ich gry bo $ony na nich się skupia.
to im się zemści... podobnie jak zamknięcie Japan Studio.

Ciekawe jakie teraz fikołki będą wymyślać by usprawiedliwić to studio....

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-19 21:04:39
19.02.2026 23:13
2.1
omni-f
2
Legionista

DarthMadara To tylko teoria, ale może tylko jedno studio mogło przetrwać i w takim układzie Sony postawiło na Santa Monica, które w teorii wyda kolejną część GoW. Cięcia kosztów to trend, który na długo jeszcze z nami zostanie...

20.02.2026 20:30
DarthMadara
2.2
1
DarthMadara
2
Pretorianin

omni-f Jakby nie wydawali kasy na głupoty WOKE, sweet baby, prowadzili normalną politykę cenową gier i usług to może by nie musieli wybierać i zamykać studiów.

19.02.2026 21:04
NOWAHUTANACZASIE
3
7
odpowiedz
14 odpowiedzi
NOWAHUTANACZASIE
25
Generał

Via Tenor

Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że oni tam w Sony to słabo myślą o playu, bo jakby myśleli dobrze to już dawno wydaliby Bloodborne na PC, chociaż jest już, ale zmierzam do tego, że byłby to zapewne hit większy niź to co wypuszczają w ostatnich latach, a właściwe to nie wypuszczają, z resztą po co konsole istnieją obecnie to nie wiem.
Gdy się nad tym chwilę zastanowić, to jaki jest tego sens?
Takich naprawdę dobrych gier , 10/10, wychodzą na xbox/ps raz na kilka lat, a i tak w większości ląduje na PC.
Wszystkie gry powinny wychodzić na PC i święty spokój:)

post wyedytowany przez NOWAHUTANACZASIE 2026-02-19 21:10:50
19.02.2026 21:08
DarthMadara
3.1
10
DarthMadara
2
Pretorianin

"po co istnieją konsole"

To bardzo proste.
- do naciągania do opłaty online i usług które w PC nie miałyby sensu,
- do zarabiania na ich monopolistycznym sklepie,
- do zarabiania na ich sztucznie drogim sprzęcie, zmuszanie ich do wymiany całości zamiast podzespołów, ograniczać możlwiości wymienników (tylko oryginalny napęd działa)
- żeby złapać naiwną dzieciarnię do ich bieda ekosystemu wizją braku kupowania PC.

Dlatego się zastanawiam kto normalny po działaniach $ony w erze PS5 w ogóle kupi PS6?
Chyba tylko największe smerfy....

19.02.2026 21:15
NOWAHUTANACZASIE
3.2
1
NOWAHUTANACZASIE
25
Generał

DarthMadera
ale że tak do robienia ludzi w konika?;)
A tak poważniej, to uważam że następna generacja będzie ostania. Bo to nie ma sensu, nikt za bardzo we wszechświecie gejmingu nie ma ochoty robić dobrych gier jako exlcusivy, z resztą sama idea ekskluzywności pochodzi z ego, że niby masz coś czego inni nie mają, albo masz coś wcześniej i inne tego typu płytkie sztuczki.
Dlatego właśnie napisałem wyżej że wszystko powinno wychodzić na pieca i spokój.

20.02.2026 00:23
3.3
8
reznik
26
Centurion

DarthMadara jaki sztucznie drogi sprzet, o czym ty mowisz? xD 2-3k raz na szesc czy siedem lat to jest duzo? powodzenia za tyle zlozyc komputer do gier

20.02.2026 06:50
Illuminackiretpalianinnajezdzcazdalekiegokosmosu
😒
3.4

reznik Pc złomiarze race to dopiero mają sztuczne ceny

20.02.2026 09:31
3.5
3
1Fuss
28
Centurion

Illuminackiretpalianinnajezdzcazdalekiegokosmosu No teraz przez to całe obsrane AI to wszelkie kości pamięci poszybowały i nie myśl że na cenie ps6 sie to nie odbije. .
Jednakże tak pozatym to PC to nie jest tylko   pudełko  grania i jest po prostu lepszym ale i droższym wyborem.

20.02.2026 11:24
DarthMadara
3.6
1
DarthMadara
2
Pretorianin

reznik Niedrogi? XD
- Ceny PS5 w porównaniu do poprzednich generacji w ogóle nie staniały, PS4 w połowie generacji było tańsze o conajmniej 30% tu ceny trzymają, jakoś nie widziałem w sklepach cen poniżej premierowych 2200 zł, tylko jak czasem zrobią łaskawe promo.
- pady kosztują 350 zł a mają najgorsze na rynku mechanizmy gałek, każdy serwis ci pokaże ile padów miesięcznie naprawiają, więc wypada doliczyć po 150 zł dodatkowo za wymianę gałek.
- Cena PS5 PRO jest ogromna praktycznie 2x wartości PS5 (zwłaszcza jak doliczymy napęd) a ile za to dostajesz mocy 30% więcej?
- no i do konsoli sobie policz koszty bycia w ekosystemie, usługi online, gry droższe średnio o 30%, brak alternatyw. 
Chcesz wykorzystać pełen potencjał to bul po 40 zł za msc.

Zamiast PS5 Pro można dorzucić 2000 zł (do konsoli też dorzucisz bo na starym TV bez dobrego HDRu i 120Hz i tak nie wykorzystasz tej jakości a taki TV kosztuje ponad 3600 zł minimum) i masz laptopa który zjada wydajnością i technologią  (DLSS 4) taką konsolę i jeszcze możesz na tym pracować, i grać w stare gry bez żadnej łaski - bo na PS5 nie odpalisz gier z PS1, PS2 itd. bez kombinowania.

Więc "tanie" konsole są tylko ułudą.
Jak grasz dosłownie w 1 grę i to offline albo wymieniasz płytki to może i taniej wychodzi granie, ale za to masz mydło i spadki FPS bo dzisiejsi producenci mają w nosie optymalizować.

Niech każdy kupuje co chce, ale $ony od tej generacji zabiło sens posiadania konsol i życzę im jak najgorzej.
I to mówię jako posiadacz praktycznie każdej generacji PlayStation (bez Vity, 4 i PSone)

20.02.2026 13:18
3.7
1
reznik
26
Centurion

DarthMadara nie no, widzę że mamy parę punktów wspólnych, ale w paru kwestiach to co piszesz jest naciągane.
- fakt, nie ma przecen na PS5, ale zwróć uwagę jak zmieniły się pieniądze przez te pięć lat. minimalna krajowa to teraz 4800 brutto, konsola nadal kosztuje 2k. 
- pady są drogie, ale są też naszpikowane elektroniką. masz panel dotykowy, mikrofon, głośnik, żyroskop, adaptacyjne triggery i haptyczne wibracje. to, że mało która gra z tego korzysta to inna sprawa, ale cena za ten sprzęt jest uzasadniona. Ale zgodzę się z tobą, że gałki z efektem halla powinny być standardem. Albo przynajmniej powinny być wymienne jak w tym droższym padzie do ps5.
- nikt nie każe ci kupować ps5 pro, to jest produkt premium i może se kosztować ile chce. to tak jakbyś marudził na granie na pc, bo 5090 kosztuje fortunę.
- usługi online są płatne od dawna, to nie jest coś wprowadzonego w tej generacji. I płatne są też na xboxie. ale tak, wiadomo że płacenie za granie po sieci to bzdura.
- no i tu płaczesz mi że konsola za 2200 zł jest "sztucznie droga" a sugerujesz kupienie laptopa za 6000 zł, no prośba. gadanie o tym, że granie na konsoli jest bez sensu bo musisz tv dokupić (na cholerę ci 120hz do ps5? do hollow knighta?), to też głupota. Kupiłbym laptop za 6000 zł ale do tego muszę wziąć też solidny fotel gamingowy bo mnie plecy bolą, a to kolejne 2000 zł... see? a co do emulacji ps1 i ps2 - wystarczy ci nawet zwykły laptop z integrą :)
- nie wiem skąd ci się wzięło to mydło i spadki na ps5, gry właśnie zwykły lepiej działać na konsolach niż na pc. granie w trybie wydajności w 60fps w rozdzielczości 1080/1440p za cenę 2200 zł raz na siedem lat to jest moim zdaniem dobry układ... gdyby było w co grać, ale to już inna kwestia :)

20.02.2026 14:55
3.8
D'hi-om_NPC
5
Legionista

DarthMadara Typie, dosłownie masz kryzys na rynku, gdzie kupowanie PC w ogóle nie ma sensu obecnie

20.02.2026 18:15
DarthMadara
3.9
DarthMadara
2
Pretorianin

reznik 
"fakt, nie ma przecen na PS5, ale zwróć uwagę jak zmieniły się pieniądze przez te pięć lat. minimalna krajowa to teraz 4800 brutto, konsola nadal kosztuje 2k"
Rozumiesz typie że czas nie stoi w miejscu, i bez łaski konsola powinna stanieć NIEZALEŻNIE czy inny jest sprzęt drogi czy nie? Jest zmowa cenowa sklepów i nikt nie zmniejsza ceny (choć używki idzie kupić po 1600 zł), minęło 5 lat i nie ma żadnego prawa i wyjaśnienia że coś trzyma cenę, to nie złoto ani srebro.

-" pady są drogie, ale są też naszpikowane elektroniką. masz panel dotykowy, mikrofon, głośnik, żyroskop, adaptacyjne triggery i haptyczne wibracje. to, że mało która gra z tego korzysta to inna sprawa, ale cena za ten sprzęt jest uzasadniona. Ale zgodzę się z tobą, że gałki z efektem halla powinny być standardem. Albo przynajmniej powinny być wymienne jak w tym droższym padzie do ps5."

I co mi z tych haptyk, jak każdy pad wymaga doinwestowania o te TMR? 2 lata rzadko używane pady mi się popsuły i posprzedawałem by kupić 1 z gałkami TMR, tu $ony dało zad, niech zabierają te haptyki, niech dadzą fabryczne TMR a nie 350 zł + 150 zł na naprawę tego co producent 4$ zaoszczędził.

-- nikt nie każe ci kupować ps5 pro, to jest produkt premium i może se kosztować ile chce. to tak jakbyś marudził na granie na pc, bo 5090 kosztuje fortunę.

$ONY każe, bo położył łachę na rozwój PS5 Fat i Slim, olewając FSR, i nie dając PSSR, zmuszając graczy do grania w mydło.
Za tą kasę mam całego laptopa z 5050, ale jak wspomniałem wcześniej + koszty wymiany padów + oszczędności z braku online pozwala w spokoju zainwestować w lapotopa z 6k który zjada to śmieszne PRO. Pro to skok na kasę a niebiescy się rzucili jakby to było niewiadomo co.

"- usługi online są płatne od dawna, to nie jest coś wprowadzonego w tej generacji. I płatne są też na xboxie. ale tak, wiadomo że płacenie za granie po sieci to bzdura."

Na PC nie. I tu xboxowców i PSiarzy strasznie boli. A jakość tych usług jest biedna.

"- no i tu płaczesz mi że konsola za 2200 zł jest "sztucznie droga" a sugerujesz kupienie laptopa za 6000 zł, no prośba. gadanie o tym, że granie na konsoli jest bez sensu bo musisz tv dokupić (na cholerę ci 120hz do ps5? do hollow knighta?), to też głupota. Kupiłbym laptop za 6000 zł ale do tego muszę wziąć też solidny fotel gamingowy bo mnie plecy bolą, a to kolejne 2000 zł... see? a co do emulacji ps1 i ps2 - wystarczy ci nawet zwykły laptop z integrą :)"

Za 2200 zł za 5 letni sprzęt? To bardzo drogo i nie gadaj że nie :) 
120 HZ jest geniuszu do gier z VRR i do 45HZ np do Spidermana 2, ale skąd o tym możesz wiedzieć?
I to porównanie fotela, który jest kompletnie zbyteczny do TV bez którego nie odpalisz konsoli, bo bez obrazu nie pograsz... 
A gier PS1 i PS2 bez zapłaty ci PS5 nie obsłuży, kupuj sztucznie drogie cyfrówki. Ja na kompie mogę włożyć nośnik do napędu i odpalam, a wy nie. I mogę odpalić nie tylko gry z PS1 itd. ale też z Nintendo, Segi.... :) Pisząc o starych grach miałem na myśli też gry z biblioteki np. Wormsy 3D czy inne Colin McRae :)

-:nie wiem skąd ci się wzięło to mydło i spadki na ps5, gry właśnie zwykły lepiej działać na konsolach niż na pc. granie w trybie wydajności w 60fps w rozdzielczości 1080/1440p za cenę 2200 zł raz na siedem lat to jest moim zdaniem dobry układ... gdyby było w co grać, ale to już inna kwestia :):

Geniuszu, a wiesz że mam PS5 i chyba widzę na moim OLED jaka jest to tragedia, brak DLLS kompletnie niszczy sens posiadania konsol, bo ta jakość jest tragiczna, sztucznie nabite 4K, ogromne artefakty (poświaty za poruszanymi elementami), spadki FPS w Stellar Blade a ty mi będziesz gadał że ja nie wiem. I nie gadaj że za 2200 zł na 7 lat, jak w pierwszych 3 latach $ony w zmowie z sklepami wymuszało zakupy w zestawie - ja np. za konsolę PS5 + pad + gra Horizon FW byłem zmuszony zapłacić ponad 3150 zł, bo nie szło się doczekać, bo cwaniaczki wymyślili nowy model sprzedażowy w zestawach.
I ja im nie kazałem sztucznie przedłużać tej pato genreracji PRO. Zamiast PRO to powinni za rok ogłosić PS6 a nie PRO i 3 lata kolejnej męki tej konsoli która nie ma nawet jednostek AI w sobie, bo $ony genialne nie wpadło na pomysł, że skoro Nvidia dała DLSS w RTX 2000 takie jednostki, to może warto było i do konsoli na 7 LAT takie coś dodać....  a nieee po co, lepiej za 4 lata wypuścić PRO z 30% większą mocą by naciągać graczy....

Ach, ile wam $ony płaci za te wpisy co? Bo chyba za darmo tego nie robicie.... 2200 zł za ponad 5 letni sprzęt mówią że to nie drogo....
ja po 2 latach od premiery PS4 mogłem ją kupić za 70% ceny bez żadnej łaski....

20.02.2026 19:07
3.10
reznik
26
Centurion

DarthMadara  facet zluzuj troche xD
1. sony nie ma żadnego obowiązku schodzić z ceny konsol tylko dlatego że ty se tak chcesz. to nie jest artykuł pierwszej potrzeby, nie podoba ci się cena to kup sobie używkę, lub nie kupuj wcale.
2. wierz mi lub nie, jak żyję nigdy dotąd nie miałem problemu z gałkami w padach. no ale czaję że taki problem istnieje. zauważ że microsoft też nie ma halla w swoich analogach (poza elite controller series 2), więc jak wylewasz pomyje, to chociaż bądź w tym sprawiedliwy
3. gadamy o konsolach - i na xboxie i na ps online jest płatny od lat. a czy jakość ps+ jest biedna czy nie, tego nie wiem, nie korzystam i nie czuję żeby mnie szczególnie dużo omijało.
4. 2200 zł za CURRENT GEN. to jest konsola na którą przez kolejne dziesięć lat będą gry wychodzić. i połowa minimalnej krajowej za sprzęt na którym da się komfortowo grać w coś co wychodzi dziś i wyjdzie za parę lat - to absolutnie nie jest wysoka cena.

wyświetlacz obsługujący 120hz jest totalnie opcjonalny. jeśli już ci zależy na bajerach, to sobie faktycznie kup wypasiony pc i przestań jęczeć. bo robisz jakiś kretyński szpagat między polackim płakaniem że za drogo, a wymaganiem od świata nie wiadomo czego i oczekiwaniem grania jak panicz za niewielkie pieniądze.
chwalisz się wyświetlaczem OLED w 4K i płaczesz że konsole - które NIGDY nie przodowały w jakości grafiki - nie dają ci tak wyrazistego obrazu jakbyś sobie życzył XD nie mieści mi się w pale w ogóle OCZEKIWANIE po ps5 dobrej jakości obrazu w 4K. generacja PS4 była pierwszą standaryzującą wśród konsol full hd, a ty oczekujesz po kolejnej generacji luksusowego grania w czterokrotnie wyższej rozdzielczości? XD

20.02.2026 19:24
3.11
1
redfield
11
Legionista

DarthMadara heh a ja i tak kupię, PS6 Pro na premierę (żeby sobie pograć w Minecrafta) równocześnie złoże nowy PC płacąc nawet i 50k plnów. Mało tego większość gier kupię i w PS Store i na Steam i nie będę w pełni ich właścicielem! O matko! A co jeszcze gorszę wieczory do gry za 350 PLN umilę sobie łychą za 300 PLN! Sushi sobie zamówię koniecznie! Pogram 2h i do gry nigdy nie wrócę. Na rany Chrystusa nie znasz gorszego "smerfa" niż ja! Marzy mi się "normalność" kiedy będę musiał się przejmować czy starczy mi złotówek na coś co wciąż sprawia mi radość, co pozwala mi zrelaksować się po ciężkim tygodniu opieprzania się w korpo (trzeba seriale zobaczyć, pograć w grę usługę, zdrzemnąć się - fakturka na 40k sama się nie zrobi... oh wait...)

20.02.2026 20:28
DarthMadara
3.12
DarthMadara
2
Pretorianin

reznik "1. sony nie ma żadnego obowiązku schodzić z ceny konsol tylko dlatego że ty se tak chcesz. to nie jest artykuł pierwszej potrzeby, nie podoba ci się cena to kup sobie używkę, lub nie kupuj wcale."

To uznajmy że nie ma wolnego rynku, tylko jest zmowa cenowa gier i usług towarów. :)
I oczywiście, PS6 już u mnie nie wyląduje, nie spodziewałem się że $ony jak i pozostali staną się giga pasożytami na graczach nie oferując nic w zamian - DLC udające nowe gry to żaden postęp.

2. wierz mi lub nie, jak żyję nigdy dotąd nie miałem problemu z gałkami w padach. no ale czaję że taki problem istnieje. zauważ że microsoft też nie ma halla w swoich analogach (poza elite controller series 2), więc jak wylewasz pomyje, to chociaż bądź w tym sprawiedliwy

"Oczywiście, chociaż gałki u M$ podobno nie są aż tak tragiczne jak u $ony, a lecą pomyje bo ja bardzo dbam o sprzęt a i tak gałki zaczęły mi dryfować, a przypominam miałem każdą poprzednią generację konsol $ony (poza Vitą) więc mam prawo być o to wściekły.

"3. gadamy o konsolach - i na xboxie i na ps online jest płatny od lat. a czy jakość ps+ jest biedna czy nie, tego nie wiem, nie korzystam i nie czuję żeby mnie szczególnie dużo omijało."

Bo konsolowcy to pelikany, zamiast po premierze PS4 zbojkotować płatny online, to geniusze to zaakceptowali, przypisując wszystkim konsolom wieczne opłaty za online. I omija, bo przecież płacisz pełne ceny za gry, nikt ci nie daje rabatu że "za to że nie masz PS+, to masz 50% taniej grę bo nie ograsz połowy zawartości która wymaga trybu multiplayer, a przecież większość gier stoi multi. Na PC też płacisz pełną cenę a nikt nie wyciąga ręki - dopłacaj za serwery.

"4. 2200 zł za CURRENT GEN. to jest konsola na którą przez kolejne dziesięć lat będą gry wychodzić. i połowa minimalnej krajowej za sprzęt na którym da się komfortowo grać w coś co wychodzi dziś i wyjdzie za parę lat - to absolutnie nie jest wysoka cena."

Piękny fikoł. To dalej 5 letni sprzęt, więc nie ma wymówki by trzymał cenę.
Poza tym wg. $ony Current genem jest PS5 PRO, bo na FAT nie ma PSSR i nowoczesnych technologii renderingu.
U $ony zwykłe PS5 już nie istnieje, i to widać.

"wyświetlacz obsługujący 120hz jest totalnie opcjonalny."

Taaaa, taki opcjonalny że SM2 bez 120 Hz traci płynność + raytracing taka to opcjonalność.....

"jeśli już ci zależy na bajerach, to sobie faktycznie kup wypasiony pc i przestań jęczeć. bo robisz jakiś kretyński szpagat między polackim płakaniem że za drogo, a wymaganiem od świata nie wiadomo czego i oczekiwaniem grania jak panicz za niewielkie pieniądze" 

Nie będziesz mi rozkazywać, to po pierwsze, a dwa mam prawo narzekać, bo byłem z $ony od pierwszej generacji P$ i będę krytykował jak mi się podoba a ty możesz najwyżej nie czytać moich komentarzy.

"chwalisz się wyświetlaczem OLED w 4K i płaczesz że konsole - które NIGDY nie przodowały w jakości grafiki - nie dają ci tak wyrazistego obrazu jakbyś sobie życzył XD nie mieści mi się w pale w ogóle OCZEKIWANIE po ps5 dobrej jakości obrazu w 4K."

Pokazać ci zdjęcie pudełka PS5, tam jest taki magiczny znaczek 8K 120 Hz? To nie moja wina że producent fałszywie reklamował swój produkt. Architekt PS5 obiecywał niesamowitą wydajność, 4K, więc jako klient mam prawo oczekiwać i wyśmiewać idiotyzm $ony.
Mógł zamknąć paszczę i nie wypowiadać się o tej niesamowitej wydajności, gdzie już początek PS5 był żartem.
Jakoś PS1, PS2, PS3 czy nawet PS4 bardzo długo potrafiły zachwycać, twórcy gier się starali, a dzisiaj olewają bo $ony wypuściło za słabą konsolę robiąc ogromny hajp jaka to nie będzie potęga - pierwsze gry tworzone tylko na PS5 powaliły ją na kolana i jako były fan P$ nigdy nie czułem się tak oszukany jak na tej generacji.

"Generacja PS4 była pierwszą standaryzującą wśród konsol full hd, a ty oczekujesz po kolejnej generacji luksusowego grania w czterokrotnie wyższej rozdzielczości? XD"

Ponownie, pokazać ci pudełko PS5 i taki magiczny znaczek 8K 120 Hz?
Nie, drogi kolego, 1080p MIAŁO BYĆ już na PS3, ale przegieli z procesorem. PS4 PRO miało być standardem 4K.
Skoro PS5 i 4K to wg. dużo, to po prostu pusty śmiech mnie ogarnia, jak można tak ślepo bronić korpo?
PS5 to tak naprawdę PS4 PRO+, i nie wiem po co to wypusćili w takiej postaci. Dopiero PS5 Pro można by nazwać PS5, ale co z tego jak gry są pisane pod bazową PS5 i wiecznie będzie bieda? Jakby nie wypuścili PRO, a dali za rok PS6 to bym aż tak nie narzekał, a skoro $ony nie dość że zdziera z graczy, daje coraz gorszy sprzęt to jeszcze kompletnie pozbawia konsol sensu istnienia bo zamiast dopieszczać konsole dodając kompatybilność wsteczną, to rozpieszczają graczy PC swoimi tytułami, które tam są... lepsze.
$ony od lat pluje na graczy, a zawsze się znajdzie ktoś kto ich broni. XD
Śmiechu warte.

20.02.2026 21:00
3.13
reznik
26
Centurion

DarthMadara gdyby tylko dalo sie sprzedac to okropne ps5 i grac na dowolnej innej platformie... :(
do reszty mi sie juz nie chce odnosic, bo jak czytam glupoty typu "u sony zwykle ps5 nie istnieje", to... XD

23.02.2026 17:04
DarthMadara
3.14
DarthMadara
2
Pretorianin

reznik 
No jakbym wcześniej wiedział że $ony odwali taki szajs na PS5, to bym nie kupował konsoli, a po wydaniu PRO to już mi się nie opłaca jej sprzedawać - bo raz kto to normalny kupi, a dwa za dużo na niej straciłem - 3150 zł z padem i grą, nikt mi tyle za to pudło mi tyle nie da. Ogram dalej, ale nie kupię ani PS+ ani PS6, a gry będę kupował używki by ode mnie nie dostali ani grosza.

Chcesz się dalej kłócić że $ony nie olewa zwykłe PS5? Proszę bardzo:
- brak PSSR ani alternatywy dla PS5 FAT.
- brak jakichkolwiek nowych paneli,
- skoro jest PRO to teraz nawet samo $ony kładzie lachę na optymalizacje gier - masz mydło i 720p w 60FPS.

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-23 17:06:54
19.02.2026 21:07
😂
4
3
odpowiedz
1 odpowiedź
serious
18
Pretorianin

Zaraz przyjdzie największy fanboy BlackTone i zacznie ich usprawiedliwiać.

19.02.2026 23:08
4.1
3
BlackTone
52
Generał

serious Akurat czytałem pełny artykuł i to nie wydaje się takie proste czemu ich zamkneli

19.02.2026 21:15
Drzesaru
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
Drzesaru
83
Konsul

Czyli nawet port Demon's Souls remake się na PC nie ukaże?

19.02.2026 21:18
5.1
3
Darek1785
8
Konsul

Nie, bo Sony jest tak głupie, że myślą, że jak nie będą wydawali więcej gier na PC-ty to zachowają dobrą twarz, a rzeczywistość jest taka, że dzisiaj to już nikogo nie obchodzi co i kiedy wychodzi na jaką platformę, no może oprócz kilku fanbojskich anonimów z Reddita którzy by płakali.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-02-19 21:19:20
NOWAHUTANACZASIE
5.2
NOWAHUTANACZASIE
25
Generał

No jak Bloodborne się nie ukazał to Demon pewnie tym bardziej nie. A trochę szkoda, lubię FS i zagrałbym w obie na PC.

19.02.2026 21:31
Drzesaru
5.3
Drzesaru
83
Konsul

Darek1785 Znowu zmieniają taktykę, a dopiero co mówili, że PC to przyszłość.
NOWAHUTANACZASIE Tylko że Bloodborne chodzi w zamyśle w 30fps przez co trudniej go przeportować, a Demon's Souls jest w miarę nowy.

6
odpowiedz
2 odpowiedzi
Darek1785
8
Konsul

Sony co prawda jest głupie ale nie aż tak aby nie wiedzieć, że przy obecnych trendach i kosztach nie ma już sensu robić gier AAA dla jednego gracza, po GTA VI to może tylko Wiedźmin 4 dobrze się sprzeda ale to i tak tylko przy dobrym marketingu natomiast cała reszta może się pakować ze swoimi grami AAA.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-02-19 21:16:35
19.02.2026 21:38
6.1
Moooras
141
Generał

Tym bardziej bezsensowne jest zamykanie studia, które nie zajmowało się produkcją nowych gier, tylko przerabianiem już istniejących. Choć patrząc na poziom wykonania, może liczyło się to jak produkcja nowych gier.

19.02.2026 23:07
6.2
BlackTone
52
Generał

Darek1785 To dlatego mają 2 gry AAA single player tego roku i pewnie kolejne 2 gry AAA w 2027

-=Esiu=-
7
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
-=Esiu=-
222
Everybody lies

Via Tenor

No chyba ich popierdzieliło...

Shadow of the Colossus i Demon's Souls to rimejki idealne, a ci sie ich pozbyli jakby kuźwa nic nie zrobili. A idź pan w uj :|

20.02.2026 11:28
DarthMadara
7.1
DarthMadara
2
Pretorianin

-=Esiu=- $ony już dawno zabiło swoją wyjątkowość kasując Japan Studio. Ważne że kupili Bungie które będzie im smażyć shity gry-usługi xD Nie wiem kto tam zarządza, ale chyba ludzie z tej samej szkoły zarządzania co HinduSoft xD

20.02.2026 13:11
7.2
BlackTone
52
Generał

Bo wlaśnie nic nie robili ostatnio

20.02.2026 14:56
7.3
D'hi-om_NPC
5
Legionista

-=Esiu=- Widać, że nie masz pojęcia o oryginałach, bo oba to tragedia, która zrujnowała artystycznie wizję twórców

MrPawlo112
8
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
MrPawlo112
65
Pretorianin

Porażka, byli pionerami w odświeżaniu klasyków na nowsze platformy. Mam nadzieję że szybko ktoś ich przygarnie.

20.02.2026 15:08
8.1
1
D'hi-om_NPC
5
Legionista

MrPawlo112 Pionierami w rujnowaniu klasyków. Tak

20.02.2026 20:45
MrPawlo112
8.2
MrPawlo112
65
Pretorianin

Które odświeżenie zepsuli?

21.02.2026 01:20
8.3
D'hi-om_NPC
5
Legionista

MrPawlo112 SotC oczywiście i Demon's Souls

19.02.2026 21:19
Dead Men
9
odpowiedz
4 odpowiedzi
Dead Men
196
Senator

Idiotyczna decyzja. Az dziw bierze Iz BEND Studio jeszcze istnieje jeżeli BPG autorzy genialnych remaków poszli do piachu.

19.02.2026 21:55
RoyPremium
9.1
RoyPremium
31
Konsul

Dead Men oni chyba dosłownie siedzą cicho, o nic nie proszą, nic nie robią, nic się nie kłócą i szefostwo o nich zapomniało, stąd jeszcze nie zostali zamknięci.

19.02.2026 23:06
9.2
BlackTone
52
Generał

Dead Men Bo Bend pracuje aktywnie nad nową grą a Bluepoint nie pracował nad żadną grą od roku

20.02.2026 04:55
Dead Men
9.3
2
Dead Men
196
Senator

BlackTone A kto kupił ich w 2021 roku i kto zlecał im projekty ???? Oni nie mieli wolnej ręki byli wewnetrznym studiem SONY i to SONY im zlecało robotę. Ludzie od lat wołają o remakie klasyków lub chociażby o remaster Bloodborne-a. Wystarczyło im to zlecić.

20.02.2026 11:39
9.4
BlackTone
52
Generał

Dead Men Sony nie zleca projektów tylko studio samo tworzy concept gry i wysyła do Sony i albo się zgadza albo nie. A BB Remake robiony przez BluePoint to największe copium w tej generacji

19.02.2026 21:25
senticamil
10
2
odpowiedz
senticamil
9
Legionista

"rosnące koszty produkcji, spowolnienie wzrostu branży, zmieniające się zachowania graczy oraz szersze wyzwania ekonomiczne" - za wszystkie te czynniki są odpowiedzialni "byznesmeni", którzy następnie zwalniają tych ludzi i zastępują ich ai, by zmniejszyć koszta produkcji i zwęzić wyzwania ekonomiczne, jednocześniej bardziej spowalniając wzrost branży i zmieniając zachowania graczy na negatywne. Tragedia. Te korporacje zbyt ciasno mają zaciśnięte krawaty na szyjach i krew nie dopływa im do tych pustów głów zapatrzonych na dolary. Pozostaje jedynie trzymać kciuki, że kierunek, który obrali, szybko okaże się drogą przez pokrzywy nad urwisko.

19.02.2026 21:35
11
1
odpowiedz
11 odpowiedzi
Moooras
141
Generał

Co dalej, zamkną Naughty Dog i Santa Monica?

19.02.2026 21:39
dafton.
11.1
dafton.
32
Konsul

Jak znajdą alternatywę, która da większe zyski, mniejsze koszty, to tak. :)

19.02.2026 22:12
11.2
2
Brain_
17
Legionista

Moooras Akurat Naughty Dog ma wielką szanse zostać zamknięte w przeciągu kolejnych 3-5 lat.

19.02.2026 23:04
11.3
BlackTone
52
Generał

Brain_ Na jakiej podstawie?

20.02.2026 07:20
11.4
2
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone Pewnie na podstawie "hitów" jakie obecnie robią.
Czyli "szpetna łysa baba the game"

20.02.2026 09:34
11.5
1
1Fuss
28
Centurion

Moooras Ale  to niby czemu skoro jedni klepia Intergalactic  a drudzy nowego GoW

20.02.2026 11:30
11.6
BlackTone
52
Generał

FAS-ACA3 A co to ma do tego jeśli gra się sprzeda?

20.02.2026 12:10
11.7
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone
Jeśli się sprzeda to nic.
No ale gry z takim designem postaci nie mają dobrej passy ostatnimi laty.

Może to odrzucać potencjalnych klientów a potem możemy mieć concord X.X np 2.0 3.0 4.0 etc.
Czy też po prostu gry z gatunku concordlike.

20.02.2026 12:17
11.8
BlackTone
52
Generał

FAS-ACA3 To jest gra Single Player od ND i wymyślasz jakieś głupie argumenty

20.02.2026 12:23
11.9
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone 
Nie ma znaczenia czy single player i od jakiego studia, concord like to gra porażka, a naughty dog też może upaść.
Sam fakt bycia nd i robienia sp nie gwarantuje wysokiej sprzedaży.

20.02.2026 12:26
11.10
BlackTone
52
Generał

FAS-ACA3 Oczywiście że gwarantuje go to studio ma wiele fanów ktrórych nie interesują wasze wojenki

20.02.2026 12:29
11.11
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone Wiele takich było. Volition było jednym z nich. I gdzie teraz są?
I jakie wojenki? Jeśli zobaczą grę i się im nie spodoba to nie ze względu na wojenki.

I tak serio? "wasze"? O czym piszecie towarzyszu BlackTone?

19.02.2026 21:51
12
2
odpowiedz
7 odpowiedzi
Hellhound
22
Chorąży

Srony samo im zleciło robienie kolejnej nic niewartej gry usługi, nic z tego nie wyszło to trzeba zamknąć studio... Oni mogliby mieć nawet pod sobą rockstara, a i tak swoimi debilnymi decyzjami doprowadziliby do zamknięcia tego studia. Wszystkie molochy takie jak $ony, microsoft, ubisoft i ęą to największa zakała tej branży

19.02.2026 23:05
12.1
BlackTone
52
Generał

Hellhound Bzdura BluePoint chciało robić GoW multiplayer po pomocy przy Ragnaroku, i po anulowaniu tej gry nie byli w stanie wymyślić nowego projektu przez ostatni rok, i nie pracowali nad niczym

20.02.2026 00:26
12.2
reznik
26
Centurion

BlackTone raz - to od pieciu lat firma podlegajaca pod sony, wiec to sony powinno im szukac zajecia; dwa - od lat byla mowa ze bluepoint robi nowe ip.

20.02.2026 00:40
12.3
BlackTone
52
Generał

reznik Nie nie pracowali nad nowym IP, po wydaniu DS Remake, zaczeli pomagać SSM przy Ragnarök i z tego wziął się pomyśł na GoW grę usługe nad którą pracowali prawie 3 lata do początku 2025 i od tamtego czasu jedynie próbowali wymyśleć jakiś projekt nad którym by zaczeli pracować i teraz zostali zamknięci

20.02.2026 01:19
12.4
reznik
26
Centurion

BlackTone tak, pracowali, bo od pieciu lat gadali o tym w wywiadach typie

https://www.player.one/bluepoint-games-finally-acquired-sony-new-ip-development-142833

20.02.2026 01:39
12.5
BlackTone
52
Generał

reznik Tym originalym IP było nic albo ta gra live service bo żadnej innej gry nie robili

20.02.2026 11:17
12.6
2
Hellhound
22
Chorąży

BlackTone na pewno w czasach, gdy panował Jim Ryan i przepychał gry-usługi Bluepoint "chciało" z własnej woli robić grę-usługę

12.7
BlackTone
52
Generał

Hellhound Wiele gier single player w tym czasie też dostało zielone światło jak np Saros więc to nie był przymus

19.02.2026 22:31
Crazy_Bambino
13
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Crazy_Bambino
50
Pretorianin

Zamkneli Bluepoint by dalej dozować kroplówkę do Bungie... Brawo sony! Oby wam concord bis wypalił w mordy ze zdwojoną mocą!

DarthMadara
13.1
DarthMadara
2
Pretorianin

Crazy_Bambino od ich głupoty aż mnie bolą oczy, jak ktoś uważa że w przyszłości będzie lepiej, to gratuluję naiwności xD
Po tej generacji to tylko mega fanboje kupią PS6 XD

Nikt mnie nie oduczył konsol jak sam $ony XD

19.02.2026 22:33
14
odpowiedz
MaXXii
95
Generał

Ojojojoj źle się dzieje w SONY....

19.02.2026 23:07
15
odpowiedz
10 odpowiedzi
omni-f
2
Legionista

To smutny rezultat ładowania kasy w gry z kategorii live service, Sony zaciągnęło dług, który spłacają do dziś. W takich sytuacjach najbardziej szkoda devów...

19.02.2026 23:09
15.1
BlackTone
52
Generał

Sony jest mld na plusie więc jaki dług?

19.02.2026 23:15
15.2
omni-f
2
Legionista

BlackTone W znaczeniu metaforycznym - podejmowanie złych decyzji strategicznych, za które teraz płacą

19.02.2026 23:39
15.3
BlackTone
52
Generał

omni-f Sony teraz jest w najlepszej finansowej formie więc w jaki sposób płacą?

20.02.2026 07:23
15.4
2
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone Zamykają studia.

20.02.2026 11:33
15.5
BlackTone
52
Generał

FAS-ACA3 Jak każdy w branży

20.02.2026 11:39
dzl
15.6
dzl
120
John Yakuza

BlackTone
Utalentowane studio zamknięte, ludzie tracą pracę, ale mamy klaskać uszami, bo Sony jest miliard na plusie. Got it!

20.02.2026 11:45
15.7
BlackTone
52
Generał

dzl BluePoint zostało zamnkniete bo przez rok po anulowaniu ich ostatniej gry nie zaczeli pracy nad nową, Bend też miał anulowaną grę w tym samych czasie ale pracuje już na czymś innym, a oni próbowali ale im się nie udało

20.02.2026 11:58
dzl
15.8
dzl
120
John Yakuza

I?
Raz, że przez ten okres pitchowało nowe pomysły(które zostały odrzucane), dwa, że jako studio wewnętrzne mogli zostać oddelegowani do konkretnego projektu lub pomocy. Ciężko pracować nad czymś jak każdy twój pomysł jest odrzucany i brakuje alternatywy.
Wina kierownictwa Playstation, nie BP...

20.02.2026 12:11
15.9
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

BlackTone Nie każdy w branży wydał sporą kasę na studio które wydało nierentowną grę.

20.02.2026 12:25
15.10
BlackTone
52
Generał

dzl Sony ma studia które są stworzone do pomocy, nie potrzebuje do tego BluePoint, a i tak cud że utrzymali się tak długo na powierzchni, gdyby nie ich pomysł na live service GoW, bo jeśli po wydaniu gry zostajesz pomocnikiem przy innej grze innego studia to oznacza że oni nie mieli żadnej gry w planach

19.02.2026 23:56
Metaverse
16
odpowiedz
Metaverse
85
Senator

E tam, szok to bylby jakby zrobili cos sensownego. Glupie zagrania Sony to norma.

20.02.2026 00:04
CJzSanAndreas
17
odpowiedz
CJzSanAndreas
56
Konsul

Co jakiś czas jest moda na jakiś inny gatunek gier. Teraz modne są souslike, ale ta moda najwyraźniej dobiega końca. Takie życie.

20.02.2026 00:27
quark
😐
18
odpowiedz
3 odpowiedzi
quark
83
Generał

To samo Sony, którego konsolę przezywają RemasterStation przez fakt tworzenia wielu remake'ów i remasterów zamyka swoje studio, które było najlepsze w robieniu remake'ów i remasterów. Nie ogarniam co za łby w tym Sony siedzą.

Ta decyzja dziwi tym bardziej, w kontekście niedawnego ujawnienia remaku trylogii God Of War. Przecież Bluepoint wspierało w pracach nad Ragnarokiem, tworzyli jakąś grę usługę God Of War, mają doświadczenie w tworzeniu remaków. Idealny kandydat do prac nad remakiem GoW - do zamknięcia. WTF?!

post wyedytowany przez quark 2026-02-20 00:35:04
20.02.2026 00:43
18.1
BlackTone
52
Generał

Może dlatego że to SSM zdecydowało się na tym pracować i takiemu małemu studiu jak BluePoint zrobienie remaku 3 gier zajeły by z 10 lat

20.02.2026 11:05
quark
18.2
quark
83
Generał

Nie musieli pracować solo, mogli być studiem wspomagającym jak z Ragnarokiem. Dziwna decyzja.

20.02.2026 11:32
18.3
BlackTone
52
Generał

quark I przy tym nie zarabiając kompletnie na siebie? Sony ma inne studia które wspomagają gry first party i nie wydaje mi się że potrzebują kolejnego

post wyedytowany przez BlackTone 2026-02-20 11:40:28
20.02.2026 03:45
Troprzem
😢
19
2
odpowiedz
Troprzem
80
Konsul

Najpierw Vicarious Visions, a teraz Bluepoint. Ubili moje ulubione zespoły od remaków.

20.02.2026 07:22
20
odpowiedz
1 odpowiedź
Sebcza_k
42
Konsul

Nudna gra obrosła kultem nie wiem czemu....próbowałem kilka razy i znudziło mnie strasznie.

20.02.2026 11:32
guitarzero
20.1
guitarzero
29
Konsul

Sebcza_k A soulsy w ogóle lubisz, czy filozofia gier FS nie jest dla Ciebie? Jeśli nie lubisz to nie rozumiem zdziwienia, że gra jest kultowa. A jest kultowa nie bez przyczyny.

20.02.2026 07:54
Gimemoa
21
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Gimemoa
17
Pretorianin

Wciąż mnie bawi jak pod każdym postem o Sony ludzie płaczą o Bloodborne, które poza garstką fanów można by określić #nikogo I nie potrafią tego zaakceptować.

20.02.2026 15:09
21.1
3
D'hi-om_NPC
5
Legionista

Gimemoa 7.5 miliona sprzedanych egzemplarzy deklu. Przy obecnej popularności From Software byłoby 15 milionów

21.02.2026 01:03
21.2
pawel1812
79
Generał

Stoopki Frieren Gdyby wydało to From Software by pewnie tak było... Demons Soulsy nie sprzedały się  jakoś szczególnie dobrze...

Ta decyzja Sony to być może jest rodem tych Microsoftu, który wydawał majątki na zakup firm, by później je zamykać, ale tak naprawdę nie wiemy czy to studio po zakupie było do czegokolwiek zdolne...  Być może po przejęciu, to studio obrosło w rodzinę na swoim wśród kierownictwa... Z jednej strony byli małym studiem, więc nie było sensu spodziewać sie fajerwerków, z drugiej być może osiadli na laurach całkowicie, bo kasa sie zgadzała.

20.02.2026 08:09
22
2
odpowiedz
1 odpowiedź
NekoRei
2
Centurion

Kolejne potwierdzenie dla mnie, że sprzedanie ps5 i przejście na pc było dobrą decyzją. W maju minie rok jak porzuciłem wszystkie nadzieję względem tej firmy. Byłem graczem playststion od 2000r. I po 25 latach odpadłem.  Zapowiedź 12 gier usług, odejście od marek które kochałem i w końcu coś pękło. Nigdy nie kupię gry wydanej przez sony.

20.02.2026 11:31
22.1
BlackTone
52
Generał

NekoRei Nie zopowiedzieli 12 gier tylko planowali 12, a to że nie chcą klepać tego samego od kilku gerneracji to jest właśnie plus

20.02.2026 10:08
Kwiliniosz
23
odpowiedz
Kwiliniosz
82
Generał

Wymienił rosnące koszty produkcji, spowolnienie wzrostu branży, zmieniające się zachowania graczy oraz szersze wyzwania ekonomiczne.

Innymi słowy teraz remaki w sony będzie robiło ejaj.

20.02.2026 10:51
24
1
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
66
Legend

Sony chce iść drogą M$?

20.02.2026 11:35
DarthMadara
24.1
DarthMadara
2
Pretorianin

katai-iwa Szczerze? Od dawna chcą podążać.
Powoli zabijają własną konsolę bo im po prostu ciąży bo wolą zarabiać na usługach a nie na sprzęcie, ale ze względu wizerunkowych robią to dość powoli.

Sądzę że wraz z startem PS6 ogłoszą swoją usługę streamingową która pozwoli uniknąć konieczność posiadania konsoli w domu (pierwsze oznaki mamy na PS4 - appkę do streamingu z PS5 xD), spodziewam się launchera który będzie jednocześnie appką do uruchamiania tego streamingu i sklepem PSStore. 

W sumie mają nawet ładną wymówkę "bo sprzęt jest drogi, to wyceniliśmy PS6 za 5000 zł, ale dajemy wam alternatywę, chcecie konsolę to dawaj hajs, albo płacicie mniej ale macie streaming"

20.02.2026 11:50
dzl
25
1
odpowiedz
1 odpowiedź
dzl
120
John Yakuza

Na siedem studiów przejętych od 2020 cztery poszło do piachu. Brawo. Hulst widzę kontynuuje "dzieło" Ryana. Oczywiście jak zwykle przez durne decyzje osób z kierownictwa, dawanie zielonego światła lub zlecanie projektów z góry skazanych na porażkę odpowiedzialność przerzuca się na studia developerskie i pracowników.

I wyobraźcie sobie teraz, że Bloopoint, którego rimejki są względem nowych gier dużo tańsze w produkcji zostało zgruzowane, ale za to zostanie wypuszczony live service w świecie Horizona, który już na dzień dobry jest skazany na porażkę, Marathon też jest średnio odbierany, a na horyzoncie jeszcze jest Fairgame$. Normalnie komediodramat.

20.02.2026 12:35
25.1
BlackTone
52
Generał

Nie cztery tylko trzy, ale to studia wysyłają pomysły do Sony i to od studia zależy jaka ta gra będzie. Nie muszę sobie nic wyobrażać bo Hunters gathering powstaje od 2018 roku lata przed Hulstem czy Ryanem. I Remaki nie są takie tanie jeśli grę trzeba tworzyć od 0

post wyedytowany przez BlackTone 2026-02-20 12:36:21
20.02.2026 12:41
Barklo
26
odpowiedz
1 odpowiedź
Barklo
137
Generał

Musicie to zrozumieć, w dzisiejszym świecie liczy się tylko biznes i pieniądze.

20.02.2026 19:12
26.1
Darek1785
8
Konsul

Na samym szczycie kompletnie nie chodzi o biznes i pieniądze.

20.02.2026 22:34
Korposzczurek
27
odpowiedz
Korposzczurek
50
Pretorianin

Do posiadaczy gtx1xxx mówiących że ps5 jest drogie - ciekawe co by było jakbyście sie urodzili w latach 80/90 ' i mieli dać za PS2 w 2000r.  2k i za gre 149 PLN ? przewrót ? zamach na $ony ? Może przez takie roszczeniowe pokolenie jak wy zamykają studia bo przecież wam sie należy free to play. Znając życie w tamtych czasach rzucialibyście kasztanami w kiosk ruchu krzycząc że "pojebało ich za gre 19 PLN"

post wyedytowany przez Korposzczurek 2026-02-20 22:36:42
21.02.2026 01:57
😂
28
odpowiedz
Halabarda Geralta
30
Konsul

Gracze wierzyli

Nie pierwszy i nie ostatni raz

post wyedytowany przez Halabarda Geralta 2026-02-21 01:58:37
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl