Jak podpisze z 10 razy tyle to moze ktos to w Amazonie nawet i przeczyta.
Decyzja o zamknieciu zostala ogloszona jak na samym Steam bylo ~40k online. 20 tysiecy podpisow to tyle co nic.
To ze na launch bylo prawie milion online na samym PC juz pomine. ;)
Szanse małe, może się dołączę, co mi szkodzi.
Ale jeszcze bardziej żałuję śmierci innego MMORPG - LOTRo. Oczywiście z jednej strony można uważać, że byłaby to kicha, skoro serial Rings of Pała był jaki był, ale z drugiej strony silnik i mechaniki gameplayowe z New World bardzo fajnie by się mogły zaadaptować w uniwersum Tolkiena.
A tu link
https://www.change.org/p/reinstate-ags-new-world-aeternum-team?source_location=search
Ale co masz na myśli? LOTRO żyje, a 3 grudnia ma się ukazać nowy dodatek pt. Kingdoms of Harad.
Lotro owszem, żyje. Grałem w niego sporo ale lata temu. Wiem, że tam jest sporo dodatków. Ale LOTRO jest już dla mnie nieco zbyt archaiczne (nawet nie grafika, ale gameplay i UX) żeby do niego jeszcze wrócić.
Ale Amazon miał stworzyć inne MMO w tym świecie na zupełnie nowym silniku (prwnie na Azoth Engine z NW).
No szkoda. Jakoś parę tygodni temu postanowiłem sprawdzić jak się w to dzisiaj gra i nawet trochę się wkręciłem. Dobiłem już do 21 levelu i powiem, że chyba coraz lepiej się bawię. Ciekawe jak będzie dalej, bo żadne mmo do tej pory mnie nie wciągnęło na dłużej. ESO było nawet na dobrej drodze, ale tam jednak wskazana jest stała ekipa, NW jest pod tym względem dużo bardziej elastyczne.
Bardzo mała szansa. Skoro duże i chciwo korpo uśmierca jakąś grę multi, to znaczy, że oczekiwała większego zysku. A jeżeli gra tego nie zapewniała, to raczej nic nie skłoni je do zmiany zdania. Gdyby petycja czy coś podobnego zmusiłaby je do utrzymania gry, to byłoby to raczej mało legalne coś na granicy z szantażem lub przymusem. Nawet wątpię, by państwowe rządy mogłyby coś wskórać nie łamiąc praw korporacji.