Na Amazonie jest pełno błędów cenowych, najczęściej przewalutowania, ale są też błędy ilościowe więc to raczej prawda.
Dla niedowiarków z komentarzy, pośledźcie kiedyś strony z takimi błędami, czy to Pepper czy takie Amazonkowisko na Twitterze.
Każdą paczkę z amazona trzeba nagrywać bo więcej jest oszustw niż takich zmyślonych prezentów.
tylko ze takie nagranie nie zawsze dziala
na amazon jeszcze ok, bo oni z reguly uzywaja brandowanych swoim logiem tasm i kartonow, wiec mniejsze ryzyko manipulacji wideo, ale jak kupisz od jakiegos mniejszego sklepu, ktory korzysta ze zwyklych tasm i kartonow bez logo to w jaki sposob ma to udowodnic cokolwiek? przeciez mogles rozpakowac, wyjac zawartosc i zapakowac ponownie, a nastepnie spreparowac film na potrzeby wyludzenia zwrotu
w druga strone tez to dziala, niektore sklepy na allegro chwala sie, ze nagrywaja caly proces pakowania paczki tylko zapominaja, ze to nie jest mocarny dowod (owszem poprawia wiarygodnosc, ale nie jest 100% dowodem)
Nie wiem jak portale mogą brać za pewnik posty jakichś przypadkowych ludzi z reddita. Ktoś sobie zrobił zdjęcie pudełek po dyskach i napisał że to niby za darmo dostał. No i ciekawe w jaki sposób ktokolwiek zweryfikuje prawdziwość tej historii. To tak samo jakby zwykły kowalski zrobił na ulicy zdjęcie lambo i napisał o tym całego posta w necie, że wujek z honolulu mu je podarował za free odmieniając tym samym jego życie.
Jeden z niedawnych lepszych błędów na polskim Amazonie: x.com/i/status/1998437931808182524
Zamiast jednej pary rękawic wysylali 240. Za dwa złocisze.
Na reddicie pisali również, że to sam Jeff Bezos pracował wtedy na zmianie w magazynie i osobiście zamiast dwóch dysków wrzucił dwa kartony dysków, żeby zrobić komuś prezent pod choinkę. Ten gracz na pewno znajdzie sprawnego NAS-a na śmietniku, jak to często bywa na reddicie. Pewnie ktoś go wyrzucił, bo przepaliła się jedna dioda, albo lakier zaczął schodzić z obudowy.
Amazon potrzebował reklamy więc stwierdził że stosunkowo tanim kosztem stworzy sobie viral w internecie.
Myślę że jest to bardzo prawdopodobne gdyż żona zamówiła sobie odkurzacz za 1200zl znalazła jakąś lepsza okazję. I anulowała zamówienie jeszcze w tej samej godzinie co zapłaciła. Po 2dniach pieniążki zostały zwrócone. A po jakimś czasie odkurzacz przyszedł. Co najlepsze na następny dzień przyszedł jeszcze jeden. ( Mamusie zadowolone z prezentów:))Więc myślę że może być to prawda
Taa w ogóle nie prawda tak? Ciekawe że sam wczoraj dostałem dwa dyski zamiast jednego do Xboxa 2 Tera, nawet się na początku wkurzyłem że mi wysłali zamiast jednego dysku 2 tera to dwa po jeden tera ale potem patrzę a tam są dwa dyski po dwa tera