Na Amazonie jest pełno błędów cenowych, najczęściej przewalutowania, ale są też błędy ilościowe więc to raczej prawda.
Dla niedowiarków z komentarzy, pośledźcie kiedyś strony z takimi błędami, czy to Pepper czy takie Amazonkowisko na Twitterze.
Każdą paczkę z amazona trzeba nagrywać bo więcej jest oszustw niż takich zmyślonych prezentów.
Nie wiem jak portale mogą brać za pewnik posty jakichś przypadkowych ludzi z reddita. Ktoś sobie zrobił zdjęcie pudełek po dyskach i napisał że to niby za darmo dostał. No i ciekawe w jaki sposób ktokolwiek zweryfikuje prawdziwość tej historii. To tak samo jakby zwykły kowalski zrobił na ulicy zdjęcie lambo i napisał o tym całego posta w necie, że wujek z honolulu mu je podarował za free odmieniając tym samym jego życie.
Jeden z niedawnych lepszych błędów na polskim Amazonie: x.com/i/status/1998437931808182524
Zamiast jednej pary rękawic wysylali 240. Za dwa złocisze.
Na reddicie pisali również, że to sam Jeff Bezos pracował wtedy na zmianie w magazynie i osobiście zamiast dwóch dysków wrzucił dwa kartony dysków, żeby zrobić komuś prezent pod choinkę. Ten gracz na pewno znajdzie sprawnego NAS-a na śmietniku, jak to często bywa na reddicie. Pewnie ktoś go wyrzucił, bo przepaliła się jedna dioda, albo lakier zaczął schodzić z obudowy.
Amazon potrzebował reklamy więc stwierdził że stosunkowo tanim kosztem stworzy sobie viral w internecie.
Myślę że jest to bardzo prawdopodobne gdyż żona zamówiła sobie odkurzacz za 1200zl znalazła jakąś lepsza okazję. I anulowała zamówienie jeszcze w tej samej godzinie co zapłaciła. Po 2dniach pieniążki zostały zwrócone. A po jakimś czasie odkurzacz przyszedł. Co najlepsze na następny dzień przyszedł jeszcze jeden. ( Mamusie zadowolone z prezentów:))Więc myślę że może być to prawda
Taa w ogóle nie prawda tak? Ciekawe że sam wczoraj dostałem dwa dyski zamiast jednego do Xboxa 2 Tera, nawet się na początku wkurzyłem że mi wysłali zamiast jednego dysku 2 tera to dwa po jeden tera ale potem patrzę a tam są dwa dyski po dwa tera