Ale że o chodzi? Co mnie obchodzi jak powstał kod?
"Co mnie obchodzi jak powstał kod?"
Kod jak i grafika powstały na bazie treści będącej przedmiotem największej w historii kradzieży intelektualnej, ale fakt... co to może kogoś obchodzić...
Najgorzej ze my jako zwykli ludzie tracimy na kazdym polu: w pracy z ai wiecej obowiazkow, samych wakatów mniej, ładujemy kabze wielkim korpo, jako konsument dostajemy w tej samej cenie syf
Traci twoja pusta głowa że nie chcesz jej użyć nawet raz.
- W pracy wiecej obowiązków ojejku płaczu płaczu, bo w pracy można tylko wykoppeel i pudelka oglądać.
- Mniej wakatów ojeku ojejku, jakby przemysł filmowy czy it czy growy w polsce tak bardzo rozbudowany był, jedyne miejsca gdzie jakikolwiek sens korzystania z SI jest.
- Ładujemy korpo i syf w wyższej cenie ojejku ojejku, panocek widać nie potrafi w samodzielne kupowanie, i wydawanie pienionżków, że musi wybierać przedmioty wielkiego korpo, albo że na rynku gier musi jedynie gry od SI kupować. Weź usuń się z internetów bo jesteś zagrożeniem dla cywilizacji.
1. To nie jest "AI".
2. Nie "nauczylo sie", tylko kopiuje znak po znaku stosujac matematyczne zasady prawdopodobienstwa i inne takie.
3. Zrodla tej "nauki" na 100% zawieraja kod objety prawami autorskimi, klauzulami poufnosci i licencjami zabraniajacymi kopiowania.
No i last but not least.
Skoro "AI" zrobilo, i AI sie nauczylo to czemu mam placic jakiemus ziutkowi? Chce zaplacic AI. Albo wogole nikomu (i to jest moje osobiste stanowisko, nigdy nie zaplace pieniedzmi za cos zrobionego przez AI), bo AI pieniedzy nie potrzebuje, nie stracilo tez przez ta prace nic ze zwojego zycia, bo nie zyje. Wiec nie potrzebuje rekompensaty za swoja prace, tak jak potrzebuje ja czlowiek w ramach umowy spolecznej.
Zależy jak na to spojrzeć. Od lat wielu z nas "graczy", akceptuje lub wręcz promuje pozyskiwanie gier na warezach, albo kupowanie lewych kluczy od kluczykowni pokroju G2A, wiec jak dla mnie propsuje lewiznę, kradzież i cwaniactwo. Więc tutaj devowie wpisują się w ten "nurt ideologiczny" - po co zrobić coś samemu, skoro można zajumać z AI. I gitara. Macie.