O rety, skrzynia niespodzianek. Grałem równo z premierą i na bieżąco dyskutowałem na wielu frontach o bugach w G:R - i wszyscy jak jeden mąż mówili, że jest problem z dołączeniem do strażników, a nikt, że z magami ognia. W pewnym sensie można powiedzieć, że ta gra wciąż zaskakuje XD
Ciekawe, czy w remaku Gomez wiedział. Jeszcze nie grałem.
spoiler start
w filmiku to Kruk użył zwoju przemiany w Gomeza a on dalej - nic nie wiedział
spoiler stop
: P
Tyle naprawili, że teraz wszyscy mają problemy z dźwiękiem (brak odgłosów kroków, wody etc. xD). W dyskusji pod patchem już sporo zgłoszeń. :D
Gra jest całkiem dobra, dość wiernia odtwarza oryginał, ale te błędy...
Jestem w drugim rozdziale:
- 3x brak muzyki
- crash przy save
- 2x zacinka przy wczytywaniu
- nie da się ukończyć dialogu z Melvinem przez co nie mogłem dołączyć do obozu bractwa
- to samo Kruk
Ekhm...
O dziwo prawie nie było bugów i dziwnych zachowań NPC, Bestii w miarę ogarnięte to jak dotąd.
Gram na PS5, na PC powinno być trochę lepiej.
Od pisania tamtego komentarza to jeszcze kilka crash'y zaliczyłem, dźwięki też kilka razy zniknęły xD
Ogólnie przechodząc na PS4- PS5 te z 20-30 tytułów to pierwszy raz się zetknąłem z taką ilością niedoróbek xD
Z drugiej strony nic uniemożliwiającego ukończenie tytułu się nie przytrafiło, a po crashu na dysku SSD powrót do gry leci szybko. Tylko trzeba pamiętać o częstych save'ach, na 2-3 slotach. Na plus, że o dziwo AI NPC i stworów w miarę ogarnia, trzeba tylko uważać, żeby nie sieknąć kogoś postronnego podczas walki ;D
Ogólnie myślę, że gra kilka dobrych miesiący powinna być jeszcze doszlifowywana do premiery.
przy okazji - modami można poprawić wygląd Beziego po dołączeniu do Bractwa Śniącego (czyli łysa pała i tatuaże) - https://www.youtube.com/shorts/QhLI9WE_lfw
Nowy hotfix po całości spieprzył audio w grze. Na chwilę obecną, żadne dźwięki w grze nie działają, poza muzyką i głosami postaci.
Radziłbym poczekać na hotfixa do hotfixa lub zrobić revert wersji gry do ostatniej stabilnej.
Co nowy patch to więcej problemów xD classic.
Szkoda, że tak wolno im idzie to łatanie.
Gram od tygodnia. Miałem może jeden czy dwa pomniejsze bugi. Jest naprawdę dobrze.