Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Gothic Remake otrzyma niebawem 4 nowe funkcje. Dwie z nich wydają się szczególnie ciekawe, a jedna jest doskonale znana fanom kultowego pierwowzoru

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.08.2026 21:26
1
7
odpowiedz
Kadrion
55
Pretorianin

"And do you think we didn't hear all the questions about the next game? We did, but our answer will take some time... We might actually answer it during the THQ Nordic Showcase 2027. This adventure is far from over, so stay with us!"

;)

07.08.2026 21:52
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Nomis
86
Pretorianin

Mam nadzieję,że sposób włączania "Marvin Mode" też zostanie zachowany. Czyli " B MARVIN B" :P( i możliwość latania na F8 : P ). Ten tryb z alternatywną ścieżką progresji brzmi intrygująco : ).

08.08.2026 00:46
tynwar
2.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

Nomis oby, ta funkcja była naprawdę fajna, lubię szybkie wpisanie bmarvinb. Ten tryb nawet czasami ratował grę jak np. przypadkiem spadłeś z wysoka albo cię zbugnęło i np. albo zginąłeś albo nie możesz się ruszyć, a nie zapisałeś albo nawet jeszcze gorzej, zginąłeś, a ty w pośpiechu impulsywnie zapisałeś grę zamiast wczytać myląc opcje XD. Więc tu też znowu f8 jest wykorzystywany, bo ten przycisk nie tylko wznosił bohatera w górę, ale też leczył lub wskrzeszał. Swoją drogą f8 wznosił bohatera w stronę startu gry, zawsze w tę stronę kierował :P.
Jeszcze lubiłem klikać k, żeby skracać dystans, bo np. chciałem coś szybko sprawdzić. albo nawet nie zawracać sobie głowę otwieraniem drzwi czy coś w tym stylu xD. I taka ciekawostka, jak tym sposobem przejdziesz za kraty pierwszej kopalni zaraz przed placem wymiany czyli startem gry, i przejdziesz trochę dalej, to w oryginale załaduje się nowa strefa, ale oczywiście jest ona całkiem pusta, więc trzeba wczytać zapis :P.
A ciekawe czy komendy i klawisze będą jak w oryginale :P.

07.08.2026 21:56
SnakePlissken
😉
3
odpowiedz
1 odpowiedź
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude
MAX

Jeszcze 3ci news da sie wycisnąć o Gothic z tego pokazu i nie chodzi tu o konsolowe wersje klasyków o których już wiemy.

Zapowiedź wersji planszowej Gothic.

Dajesz Hubert!

08.08.2026 01:29
WolfDale
👍
3.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

claudespeed18 W końcu prawdziwy męski świat namacalny bardziej niż kiedykolwiek.

07.08.2026 22:56
4
odpowiedz
baleks89
37
Pretorianin

Mam nadzieję, że ta alternatywna progresja to będzie faktycznie jakiś ciekawy pomysł dający fun, a nie jakieś sztuczne utrudnienie gry

08.08.2026 07:02
Ognisty Cieniostwór
😃
5
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Ognisty Cieniostwór
63
Senator

Dla mnie najważniejszą informacją jest wydanie narzędzi modderskich. Jeśli dzięki nim dostaniemy w przyszłości kolejne świetne fabularne mody, to do wersji konsolowej dołożę też wydanie pecetowe :D

08.08.2026 10:34
5.1
odpowiedz
Kostrzu
16
Centurion

Ognisty Cieniostwór Już czekam na to przenoszenie tych molochów jak Mroczne Tajemnice na ten silnik xd

08.08.2026 20:37
Ognisty Cieniostwór
5.2
odpowiedz
Ognisty Cieniostwór
63
Senator

Kostrzu
Przenoszenie Mrocznych Tajemnic nie ma zbytnio sensu, bo ten mod miał wiele fabularnych głupot, ale zrobienie nowych modów rozszerzających grę już tak. Ukończyłem ten remake i bardzo mi się podobał, ale oczywiście parę elementów nadal można poprawić lub rozbudować.

Za to taki remake modów pokroju Kronik Myrtany, czy Złotych Wrót ma jak najbadziej sens 😁

08.08.2026 08:44
Cygi
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Cygi
48
Konsul

Alternatywna progresja.

Nie wiem dlaczego, ale przyszło mi na myśl możliwość przejścia gry bez przymuszonego dołączenia do gildii.

"Bezgildiowe" przejście?

08.08.2026 20:38
Ognisty Cieniostwór
6.1
odpowiedz
Ognisty Cieniostwór
63
Senator

Były już mody, które to umożliwiały, więc być może o to właśnie chodzi.

08.08.2026 11:27
7
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
74
Legend

Gothic Mroczne Tajemnice w wersji odświeżonej, czekam :D.
Alternatywna progresja brzmi ciekawie, czekam na szczegóły.

08.08.2026 15:04
PanDaneX
7.1
1
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

katai-iwa Gothic Mroczne Tajemnice w wersji odświeżonej, czekam :D. to czekamy razem !!!

08.08.2026 15:04
PanDaneX
8
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

aaaa myślałem że dodali możliwość pocałowania Gomeza w doopę :c
A tak na poważnie trybu fotograficznego bardzo mi brakowało więc spoko. Alternatywna progresja brzmi fajnie, za jakiś czas przejdę drugi raz.

09.08.2026 00:54
Arewar
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
Arewar
17
Chorąży
MAX

Witam.

A ja się cieszę, że będzie Marvin Mode Thankk you Developers, for Marvin Mode

09.08.2026 14:52
tynwar
9.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

Arewar o tak, marvin mode to naprawdę super zabawa, np. zabawa różnymi postaciami dzięki klawiszowi o pozwalającemu zamienić się miejscami z wybranym npc, no i fajnie skraca trochę grę dzięki różnym opcjom jak klawisz k teleportujący o kilka metrów albo wskrzeszenie gdy postać przypadkiem spadnie z wysoka albo z powodu impulsywnego i szybkiego ruchu przypadkiem nadpisujemy grę z martwą postacią (a przynajmniej w oryginale, bo niestety zapis był możliwy nawet po śmierci).

10.08.2026 00:13
Arewar
9.2
odpowiedz
Arewar
17
Chorąży
MAX

tynwar God mode, też pozwala się pobawić, bez strachu o zgon. Ciekawe jak długo każą czekać?

09.08.2026 01:07
LukaszKukaszTm
10
odpowiedz
1 odpowiedź
LukaszKukaszTm
43
Konsul

Połatają,cena spadnie do 70 ziko,zagramy

09.08.2026 14:50
tynwar
10.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

LukaszKukaszTm dokładnie, może jak będzie ten G2R o ile faktycznie kiedyś będzie, to na pewno kupię G1R i będę miał znacznie lepsze doświadczenie z bardziej kompletną grą. Cierpliwość bardzo popłaca, bo nie tylko jakość wyższa, to jeszcze nieraz pojawia się kompletny zestaw podstawki z dodatkami (może nie w tym przypadku, ale na ogół tak jest) to jeszcze niższa cena :D.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl