Wydawać grę sprzed 20 lat i to do tego najgorszą z trylogii (bo szrotu jakim jest Arcania nawet nie zaliczam do Gothiców) tylko po to by konsolowcy mogli zagrać... Jakie PB musi być słabe.
Ale ty wiesz że PB nie istnieje, nie? Do tego wychodzi cała kompletna trylogia, a nie tylko trójka.
Ale to nie PB zrobiło tę grę, tylko THQ zleciło port komuś na konsole.
I tak, trzeba liczyć, że odświeżona jedynka okaże się na tyle sukcesem, że zrobią trójkę od zera.
Nie interesowałem się tym studiem od chwili wydania Risena 1. A Gothic 3 dla mnie to najnudniejsza gra, pamiętam jaki napalony na nią byłem i jaki zawód mnie spotkał po premierze, nie dość że skopana optymalizacja, nudne questy i fabuła. Jedyne co ratowało tą grę to mega grafika jak na 2006 rok i udźwiękowienie. Tak czy siak wydawać niemalże 20 letnią grę na konsole to istnie naplucie w pysk graczom. Po za tym tytuł gry sugeruje wydanie tylko Gothica 3, jedynka imo dla mnie jest bez sensu skoro i tak wychodzi jej Remake.
Gdzie wychodzi cała kompletna trylogia skoro wyraźnie jest napisane
"W grze Gothic 3 Classic akcję oglądamy z perspektywy trzeciej osoby (TPP). Przygoda rozpoczyna się po wydarzeniach przedstawionych w drugiej odsłonie cyklu. Bezimienny, Lee, Lester, Gorn, Milten oraz Diego trafiają na kontynent, gdzie odkrywają, że królestwo Myrtany padło pod naporem sił orków. To, jak potoczą się dalsze losy bohatera i jego świty, zależy już od nas."
https://www.youtube.com/watch?v=XpqfRsJ_--A
Masz i przestań opierać się tylko na Golu bo daleko nie zajedziesz....
Mogli by dać jakiś patch do gothica 3 na pc niż dawać go na konsole...
Mam nadzieję że gra będzie w wersji pudełkowej mimo że mam internet to wolę mieć produkt namacalny fizycznie