Komentarze do wiadomości: Gothic 2 Remake powstanie, jeśli „wszystko będzie się dalej układać tak jak teraz”. W międzyczasie Gothic Remake może otrzymać za darmo nową zawartość

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
19.06.2026 17:00
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
48
Generał

Dwie nowe aktualizacje zawartości były już tydzień temu (4,4 GB) oraz wczoraj (1,3 GB) na Steam.
Otwieranie zamków jest dużo łatwiejsze po wykupieniu mistrzostwa u Rączki, ale nawet wtedy krążąc nocą czy za dnia po obozach i tak nie da się otworzyć wszystkich skrzyń.

19.06.2026 17:04
PoCoMiNick?
2
odpowiedz
PoCoMiNick?
55
Ten gość

Nie przypadł mi do gustu ten rimejk ale nie ma też tragedii, mimo wszystko wolałbym żeby druga część powstała by marka żyła i przyciągała nowych graczy.

19.06.2026 17:22
3
odpowiedz
Felo74
137
Konsul

IMO całkiem spoko taka edycja rozszerzona.
Wydali podstawkę która jest wierna oryginałowi, teraz by mogli zrobić dodatek z masą nowej zawartości.
Potem z G2 mogłoby być tak samo. Podstawka wierna oryginałowi i dodatek z masą zawartości.

19.06.2026 17:50
4
3
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
68
Legend

Nie wiem co tak stękają o te otwieranie zamków, fakt jest trudne, ale dla mnie po prostu rozszerzona wersja z jedynki, gdzie dochodzą strzałki góra/dół.
A do dwójki to niech podejdą na spokojnie ;).

19.06.2026 18:07
4.1
odpowiedz
Ummon
70
Pretorianin

katai-iwa Ja na początku broniłem, bo łatwe zamki to w sumie dobra zabawa żeby rozkminić jak to działa. Ale trudne to inna para kaloszy. Po pierwsze inwestowanie skill pointow w ogóle nie pomaga w otwarciu trudnego zamka, tylko zmniejsza zużycie wytrychów. Po drugie one mają jakieś dziwaczne 40+ ruchów kombinacje. Nie wydaje mi się żeby to szło w sensownym czasie rozkminić. Po trzecie w tych trudnych zamkach często loot jest kompletnie nie adekwatny do czasu potrzebnego do złamania zamka, co pogłęboa frustracje.

19.06.2026 18:26
5
odpowiedz
Legendarny_Namiestnik
0
Junior

Kurde, jest paywall na gamestarze. Ma ktoś cały wywiad bez paywalla?

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl