To już desperacja z Waszej strony, jeśli chodzi o żebranie o zasięgi i kliknięcia. Nic nie zostało powiedziane o żadnym Gothicu 2.
Osobiście liczę na to i czekam na informacje. G1 Remake wyszedł świetny, zdążyłem go już przejść 2 razy i zapewne wrócę jeszcze nie raz. A tymczasem jestem ciekawy tych wydań na PS5, które się zbliżają.
Osobiście liczę na to i czekam na informacje. G1 Remake wyszedł świetny, zdążyłem go już przejść 2 razy i zapewne wrócę jeszcze nie raz. A tymczasem jestem ciekawy tych wydań na PS5, które się zbliżają.
Mam nadzieję, że Noc Kruka zrobią osobno. Dużo map i materiału na jedno podejście, to raz. A dwa, że ten obóz piratów, dolina z brzytwami i reszta... No same Piranhe mogły to zrobić lepiej... Nigdy nie byłem fanem NK. Obóz bandytów jedynie mi przypadł do gustu
Chociażby po dubbingu, czyż nie? ;p Ale może niech sobie porcjują robotę - to da czas na przemyślenia, bo jednak nad G1:R myśleli całkiem długo i chyba mają ambicje rozwijać poszczególne sceny i elementy fabuły
no, też mam podobne uczucie. Aczkolwiek dalej uważam, że noc kruka jest dobra, tylko po prostu miejscami trochę nie pasuje do uniwersum. A tym bardziej na pewno odbiór jest gorszy gdy najpierw sama podstawka była ograna, a dopiero potem wersja z nocą kruka. No i mimo wszystko jednak między podstawową i rozszerzoną różnice były całkiem duże, nie tylko fabuła, ale też balans broni i wrogów itd. Można by nawet odnieść wrażenie, że to są 2 różne wersje, coś w stylu jak adaptacja jakiejś powieści w wykonaniu dwóch różnych autorów. Dlatego mimo wszystko warto ograć i samą podstawkę i rozszerzoną i najlepiej zacząć od podstawki, jako że nie tylko mniejsza, ale też mniej wymagająca od rozszerzonej wersji.
Tymczasem, cytując recenzję z CD-Action 2/2005:
Dodatek został tak zręcznie wpasowany w grę, że można nabrać podejrzeń, iż zbudowany został wokół pomysłów i wątków które z jakiegoś powodu wyleciały z "podstawki".
😂
Ale oczywiście dalej wersja rozszerzona jest świetna, tylko to po prostu bardziej są 2 trochę odmienne wersje, więc po prostu dla odskoczni można zagrać w drugą wersję co odświeża bardzo doświadczenie z grą.
Spokojnie, nie Ty jeden miałeś takie odczucia, dla mnie też było coś z tymi Aztekami nie tak. Piratów jakoś zaakceptowałem - w końcu jesteśmy na wyspie, więc jakaś żegluga musi być, a razem z nią piractwo. Dodatek został po prostu źle wpasowany i od razu widać że nie został prawidłowo wpasowany.
Recenzję przytoczyłem, bo lubię przytaczać teksty z tego czasopisma i się z nich naśmiewać. Zresztą, poczytaj recenzję pierwszego Gothica, też z CD-Action. Autor (EGM) ma bardzo fajny styl pisania, ale jasno widać, że on albo w tę grę grał po łebkach bo ciągle myli nazwy ("Rhutbar II" xD), albo po prostu przetłumaczył zagraniczną recenzję.
Osobną recenzję dostało spolszczenie Gothica. Jak wiadomo, spolszczenie to przeszło ono do legendy i jest wręcz kultowe, a oni ocenili je na 7/10, narzekając np. na "zbyt mało gry aktorskiej i polotu" xD
Okaże się, że to nie Gothic 2 NK tylko Gothic Sequel lub Prequel albo jeszcze inny spin-off :)
Ciekawe co to będzie? nie musi to być wcale Gothic 2 Remake, tak jak Claude wyżej wspomniał - może to być Gothic Sequel, który miał się ukazać, ale Piranha Bytes go anulowała swego czasu.
Nie ma jeszcze 100% pewności, że to będzie Gothic 2 Remake, ale niemal na pewno ich nowa gra będzie w uniwersum Gothic. Na oficjalnym discordzie Gothica napisali "And do you think we didn't hear all the questions about the next game? We did, but our answer will take some time... We might actually answer it during the THQ Nordic Showcase 2027. This adventure is far from over, so stay with us!"
konkretnie to "this adventure" na kanale Gothica raczej jasno wskazuje, że nie chodzi o zupełnie nową markę.
To już desperacja z Waszej strony, jeśli chodzi o żebranie o zasięgi i kliknięcia. Nic nie zostało powiedziane o żadnym Gothicu 2.
oby to był G2R. Pytanie tylko jak ogarną wersję podstawową i rozszerzoną, bo osobiście wolałbym, by odseparowali 2 różne zamiast wydać tylko rozszerzoną wersję, gdyż między nimi jest naprawdę sporo różnic i doświadczenie jest przez to inne.
Trzymam kciuki. Ale czeka ich dużo pracy G2 jest ponad 2x większy od G1 a G2 z DLC prawie 3x.
Z całej trylogii największe znaczenie w kontekście remake ma trzecia część, bo jest najbardziej wybrakowana i wiele trzeba w niej poprawić. Oryginalna jedynka i dwójka to świetne gry nawet dzisiaj, niczego im nie brakuje.
Na razie to jeszcze pierwszą część łatają i mają dodatki dać do jedynki. Ma być Marvin Mode, tryb fotograficzny i alternatywne sposoby progresu.
Ja nie jestem, aż takim entuzjastą Alkimii i ich Gothic Remake, niewątpliwie czują klimat tych gier, ale finalnie wydali niedokończony produkt pełen błędów, z kilkoma elementami, które niezbyt mi leżą.
Mam nadzieję, że przy drugiej części, trochę powściągną swoje ciągoty do zmian i powiększania świata, bo G2 + NK w przeciwieństwie do 'jedynki' jest całkiem kompletną i dość długą grą, i tam zbyt wiele nie trzeba zmieniać i dodawać nowości.
Tak na szybko to tylko pustka za palisadą orków przychodzi mi do głowy.
Widzę, że GOL już utworzył stronę w encyklopedii grze, która nie istnieje xD ale żenada
Po sukcesie odświeżonej jedynki wiadomo że zrobią dwójkę, ale można się było spodziewać że w tym roku tego oficjalnie nie zapowiedzą.
Myślę ze G2R jest najbardziej prawdopodobny jesli THQ i Alkima chce tą marke rozwijac.Bez reamke dwójki nie widze sensu robic remake 3 czy czesc czwarta.Ale mogła by powstać całkiem nowa historia w uniwersum Gothica z nowym bohaterem jak np. Kroniki czy Odyseja.Obstawiam G2 bo jednak juz 1/3 lokacji maja gotowe i mogło by wyjść najszybciej.W kazdym razie co by nie zrobili w tym uniwersum bede zadowolny.