Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Gothic 2 Remake oficjalnie potwierdzony? Reżyser Gothic Remake daje graczom wielką nadzieję na kontynuację

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.08.2026 21:30
rafq4
1
6
odpowiedz
rafq4
189
Shadow in the darkness

Osobiście liczę na to i czekam na informacje. G1 Remake wyszedł świetny, zdążyłem go już przejść 2 razy i zapewne wrócę jeszcze nie raz. A tymczasem jestem ciekawy tych wydań na PS5, które się zbliżają.

07.08.2026 22:07
Diabeł z Caroc
2
odpowiedz
Diabeł z Caroc
15
Pretorianin

Mam nadzieję, że Noc Kruka zrobią osobno. Dużo map i materiału na jedno podejście, to raz. A dwa, że ten obóz piratów, dolina z brzytwami i reszta... No same Piranhe mogły to zrobić lepiej... Nigdy nie byłem fanem NK. Obóz bandytów jedynie mi przypadł do gustu

07.08.2026 22:15
claudespeed18
👍
3
odpowiedz
1 odpowiedź
claudespeed18
228
Call me Snake

Okaże się, że to nie Gothic 2 NK tylko Gothic Sequel lub Prequel albo jeszcze inny spin-off :)

07.08.2026 22:26
Diabeł z Caroc
3.1
odpowiedz
Diabeł z Caroc
15
Pretorianin

claudespeed18 Z dodanymi przez siebie zadaniami wyszło im średnio; taki start od zera to jednak byłoby wyzwanie dla działu humanistycznego

07.08.2026 22:18
DexteR_66
4
odpowiedz
DexteR_66
21
Dawnwalker

Premium VIP

Ciekawe co to będzie? nie musi to być wcale Gothic 2 Remake, tak jak Claude wyżej wspomniał - może to być Gothic Sequel, który miał się ukazać, ale Piranha Bytes go anulowała swego czasu.

post wyedytowany przez DexteR_66 2026-08-07 22:24:55
07.08.2026 22:22
5
odpowiedz
baleks89
35
Pretorianin

Nie ma jeszcze 100% pewności, że to będzie Gothic 2 Remake, ale niemal na pewno ich nowa gra będzie w uniwersum Gothic. Na oficjalnym discordzie Gothica napisali "And do you think we didn't hear all the questions about the next game? We did, but our answer will take some time... We might actually answer it during the THQ Nordic Showcase 2027. This adventure is far from over, so stay with us!"

konkretnie to "this adventure" na kanale Gothica raczej jasno wskazuje, że nie chodzi o zupełnie nową markę.

07.08.2026 22:24
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Kumek
1
Junior

To już desperacja z Waszej strony, jeśli chodzi o żebranie o zasięgi i kliknięcia. Nic nie zostało powiedziane o żadnym Gothicu 2.

07.08.2026 22:26
6.1
odpowiedz
baleks89
35
Pretorianin

Kumek Zostało powiedziane o nowej grze w materiale związanym z serią Gothic. Nawet jeśli to nie Remake to sam fakt, że powstaje kolejna gra w uniwersum jest warty odnotowania.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl