Osobiście liczę na to i czekam na informacje. G1 Remake wyszedł świetny, zdążyłem go już przejść 2 razy i zapewne wrócę jeszcze nie raz. A tymczasem jestem ciekawy tych wydań na PS5, które się zbliżają.
Mam nadzieję, że Noc Kruka zrobią osobno. Dużo map i materiału na jedno podejście, to raz. A dwa, że ten obóz piratów, dolina z brzytwami i reszta... No same Piranhe mogły to zrobić lepiej... Nigdy nie byłem fanem NK. Obóz bandytów jedynie mi przypadł do gustu
Okaże się, że to nie Gothic 2 NK tylko Gothic Sequel lub Prequel albo jeszcze inny spin-off :)
Ciekawe co to będzie? nie musi to być wcale Gothic 2 Remake, tak jak Claude wyżej wspomniał - może to być Gothic Sequel, który miał się ukazać, ale Piranha Bytes go anulowała swego czasu.
Nie ma jeszcze 100% pewności, że to będzie Gothic 2 Remake, ale niemal na pewno ich nowa gra będzie w uniwersum Gothic. Na oficjalnym discordzie Gothica napisali "And do you think we didn't hear all the questions about the next game? We did, but our answer will take some time... We might actually answer it during the THQ Nordic Showcase 2027. This adventure is far from over, so stay with us!"
konkretnie to "this adventure" na kanale Gothica raczej jasno wskazuje, że nie chodzi o zupełnie nową markę.
To już desperacja z Waszej strony, jeśli chodzi o żebranie o zasięgi i kliknięcia. Nic nie zostało powiedziane o żadnym Gothicu 2.