Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: God of War: Laufey nie ma litości dla innych gier. Po 9 latach gracze mogą w końcu zrozumieć wielką zmianę, która zaszła w Kratosie

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
26.07.2026 18:33
1
6
odpowiedz
KozaSWD
59
Pretorianin

Nie zagram. Jeśli każde studio boi się GTA VI, to znaczy że sami nie wierzą, że ich produkcję są zdolne rywalizować z dziełem Rockstara, a po co mi gry w które nawet ich twórcy nie wierzą? Poza tym czy serio każdy zakłada, że ludzie będą grać tylko w GTA? Co z tymi którzy nie lubią GTA? Dlaczego dłużej mają czekać?

post wyedytowany przez KozaSWD 2026-07-26 18:34:51
26.07.2026 20:56
Cziczaki
2
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
Cziczaki
212
Renifer

Komentarze jakby ludzie kupowali gry tylko na premierę i koniec sprzedaży.

26.07.2026 18:33
1
6
odpowiedz
KozaSWD
59
Pretorianin

Nie zagram. Jeśli każde studio boi się GTA VI, to znaczy że sami nie wierzą, że ich produkcję są zdolne rywalizować z dziełem Rockstara, a po co mi gry w które nawet ich twórcy nie wierzą? Poza tym czy serio każdy zakłada, że ludzie będą grać tylko w GTA? Co z tymi którzy nie lubią GTA? Dlaczego dłużej mają czekać?

post wyedytowany przez KozaSWD 2026-07-26 18:34:51
26.07.2026 18:54
TheSkrilex
1.1
2
odpowiedz
TheSkrilex
122
Generał

KozaSWD Poza tym czy serio każdy zakłada, że ludzie będą grać tylko w GTA

Tak. A na pewno zakładają tak analitycy i patrząc na potencjalne liczy naprawdę trudno im się dziwić

Co z tymi którzy nie lubią GTA? Dlaczego dłużej mają czekać?

Mają multum innych gier. Wrzesień jest tak dopakowany, że praktycznie codziennie będzie wychodziła jakaś większa gra. Ilościowo wyjdzie podobnie względem poprzednich lat

26.07.2026 20:18
tynwar
1.2
1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

KozaSWD ty chyba nie ogarniasz realiów tej branży. Myślisz, że kogo obchodzi randomowa gra od randomów? No właśnie. A myślisz, że na co teraz ludzie czekają i czemu? Naprawdę myślisz, że to nie ma znaczenia, jeśli inne gry są na wysokim poziomie? A co z tymi ludźmi, którzy chcą inne gry, ale jednak też chcą bardziej gta?

26.07.2026 20:22
trismegistos
1.3
odpowiedz
trismegistos
9
Pretorianin

KozaSWD Nie boją się rywalizacji z powodu braku wiary w jakość swoich dzieł, ale z powodu wielkości oraz popularności gier Rockstara i ilości graczy, którzy zakupią GTA. Poza tym GTA jest droższą grą, więc gracze na nią będą woleli przeznaczyć pieniądze.

post wyedytowany przez trismegistos 2026-07-27 04:05:21
26.07.2026 20:56
Cziczaki
2
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
Cziczaki
212
Renifer

Komentarze jakby ludzie kupowali gry tylko na premierę i koniec sprzedaży.

26.07.2026 21:45
trismegistos
2.1
1
odpowiedz
trismegistos
9
Pretorianin

Cziczaki Dobre spostrzeżenie. Nie kupisz teraz, to kupisz za pół roku (chyba, że ktoś jest psychofanem serii).

27.07.2026 06:09
dzl
2.2
1
odpowiedz
dzl
125
John DOOM

Cziczaki W teorii większość sprzedaży przypada na pierwsze 3 tyg. od premiery.

26.07.2026 21:13
Dead Men
3
1
odpowiedz
Dead Men
200
Senator

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

26.07.2026 21:53
WolfDale
😜
4
3
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Podręcznikowy przykład że chłop przy babie zatraca swoją tożsamość.

27.07.2026 00:19
DarthMadara
5
4
odpowiedz
10 odpowiedzi
DarthMadara
7
Konsul

Zawsze uważałem, że Faye była genezą przemiany Kratosa.
Bzdura, Kratos rozpoczął swoją przemianę po śmierci Pandory, i po zniszczeniu Olimpu przeciwstawiając się Atenie.
Czyli proces miał genezę w GoW 3 i trwał aż do GoW 2018.

God of War 2018 to soft reboot i nie łączyłbym go z poprzednimi częściami, bo ten zdziadziały Kratos nie ma za wiele wspólnego z Kratosem z Grecji, i żadne bieda komiksy i inne sztuczki narracyjne tego nie zmienią.

Kratos z 2018 to po prostu nowa postać luźno bazowana na starym Kratosie (głównie wygląd), a nowe nordyckie uniwersum traktować jako nowe uniwersum luźno powiązane z oryginalnym GoW. W ogóle uważam że nazwanie tej gry z 2018 God OF War to sztuczka marketingowa, i te nowsze gry powinny mieć nowe IP, bo naprawdę niewiele zostało z poprzednich odsłon

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-07-27 00:22:26
27.07.2026 00:55
Mówca Umarłych
5.1
7
odpowiedz
Mówca Umarłych
147
Pan Milczącego Królestwa

DarthMadara "Kratos z 2018 to po prostu nowa postać luźno bazowana na starym Kratosie (głównie wygląd), a nowe nordyckie uniwersum traktować jako nowe uniwersum luźno powiązane z oryginalnym GoW. W ogóle uważam że nazwanie tej gry z 2018 God OF War to sztuczka marketingowa, i te nowsze gry powinny mieć nowe IP, bo naprawdę niewiele zostało z poprzednich odsłon"
Cały ten wywód rozbija się o to, że to Santa Monica Studio tworzy gry o Kratosie, a nie my, i to ich interpretacja jest nadrzędną. Jeżeli uważają, że Kratos z nordyckiej serii to ten sam Kratos co z greckiego pierwowzoru to tak po prostu jest. Może to się komuś nie podobać, normalna rzecz, ale to oni decydują o tym jak wygląda to uniwersum i ich postacie.
Przypominam też, że konsument ma w ręku najlepsze z dostępnych narzędzi do wrażania swojej opinii jakim jest pieniądz i za jego pomocą może pokazać twórcom akceptację lub jej brak wobec podjętych przez nich działań.
Mi się obie nowe odsłony podobały na tyle, że czekam zarówno na Laufey jak i kolejną cześć z głównej serii.

post wyedytowany przez Mówca Umarłych 2026-07-27 01:12:10
27.07.2026 08:49
5.2
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

Mówca Umarłych Ja sam ograłem wszystkie God'y, ale...Ascention nie przeszedłem, jakoś nie dałem rady, inne przeszedłem i nawet parę platyn mam- nowe Gody mi mega podeszły, o wiele lepiej mi pasuje taki widok postaci a nie to co było wcześniej i w Laufey też z chęcią zagram :)

Ciekawie się zapowiada i ta kostka jest spoko :)

Aaa dobra, to coś 2D co teraz wyszło to nawet nie za mierzam grać :)

post wyedytowany przez Sebcza_k 2026-07-27 08:53:19
27.07.2026 08:59
Ohydny Czerwonodupny Pirat
5.3
2
odpowiedz
Ohydny Czerwonodupny Pirat
94
Gracz raczej autystyczny
MAX

DarthMadara Typowe. Sony nie miało jaj wypuścić nowego IP w nordyckim uniwersum, to wcisnęli tam Kratosa wiedząc że sprzedaż podskoczy o ileśtam procent

post wyedytowany przez Ohydny Czerwonodupny Pirat 2026-07-27 09:00:07
27.07.2026 09:17
NOWAHUTANACZASIE
5.4
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

Sebcza_k kostka jest bardzo fajna, ma świetny wygląd i kolory:)

27.07.2026 09:20
5.5
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

NOWAHUTANACZASIE mojej córce by się spodobała, ale nie włącze tej gry przy niej bo ma dopieor 3,5 roku :P

27.07.2026 21:14
DarthMadara
5.6
1
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Mówca Umarłych
to ich interpretacja jest nadrzędną

Wiesz z takim podejściem możemy uznać że każda bzdura którą sobie wymyślą np. Kratos jest tak naprawdę różowym jednorożcem jest w 100% logiczna i sensowna xD Sami stworzyli Kratosa, to teraz jego rozwój jest w mojej opinii bardzo słaby.

Jak wspomniał kolega kolega Pirat (XD) ten rozwój nie wynikał z autentycznej chęci rozwinięcia Kratosa w tym kierunku, tylko po prostu to durna zagrywka marketingowa. Najnowsza ich gra zapowiada się mega słabo (wygląda jak DLC do GoW Ragnarok - który jest DLC do GoW 2018). Fabuła poprowadzona w tej wersji serii jest też bardzo słabo i najnowsza gra nie zapowiada się lepiej.

Podobny problem ma Star Wars - poprowadzili serię w ślepy róg i teraz nie wiedzą czy nie będzie reebootować

27.07.2026 21:16
DarthMadara
5.7
1
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Sebcza_k Wstąpienie to akurat spoko część, ja tam polecam. IMO lepszy niż Ragnarok czy ten syf 2D pixel shit.
Ragnarok to dla mnie dno Santa Monica, ale chyba pobili rekord żenady z tym shitem 2D.

27.07.2026 22:00
NOWAHUTANACZASIE
5.8
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

Sebcza_k to można jej pokazać urywek z trailera, nie ma tam przemocy, tam gdzie jest pierwsze spotkanie z kostką.

28.07.2026 01:29
Mówca Umarłych
5.9
1
odpowiedz
Mówca Umarłych
147
Pan Milczącego Królestwa

DarthMadara "Wiesz z takim podejściem możemy uznać że każda bzdura którą sobie wymyślą np. Kratos jest tak naprawdę różowym jednorożcem jest w 100% logiczna i sensowna xD"
Ale tak właśnie jest.
Jeśli będą chcieli zrobić z Kratosa jednorożca to ich sprawa, wola i prawo. Tak samo jak naszą wolą i prawem jest aprobata tego lub nie - portfelem. Najwyżej się na tym przejadą. Ostatecznie to ich własność, nie nasza i mogą z nią robić co im się podoba (czy też na ile im Sony pozwoli).

W multi-świecie Marvela jednym z wcieleń Pająka jest świnia, a Deadpoola pies.
Może Kratos jest naprawdę różowym jednorożcem, który śni o byciu człowiekiem, a to w co do tej pory graliśmy to były jego senne marzenia o byciu potężnym łysym dresem (wcześniej) i podstarzałym ojcem (obecnie). Może nadszedł czas na jego coming-out.

post wyedytowany przez Mówca Umarłych 2026-07-28 02:12:02
28.07.2026 08:21
DarthMadara
5.10
1
odpowiedz
DarthMadara
7
Konsul

Mówca Umarłych Hahahah dokładnie :D
No ale to tylko moja opinia, wiadomo że to ich własność i niech robią co chcą, wiadomo.

27.07.2026 01:38
6
1
odpowiedz
maciekhg
18
Chorąży

Ale to będzie gówno XDXDXDXD

27.07.2026 02:38
7
1
odpowiedz
TheFrediPL
122
Generał

Persona najważniejsza, potem fable.

27.07.2026 07:07
8
1
odpowiedz
1 odpowiedź
NekoRei
7
Pretorianin

2018 był jeszcze ok. Jako taka kameralna opowieść o Kratosie i Atreusie i ich podróży. Prosta, ale emocjonująca przygoda. Całkiem zabawnym było zobaczenie Kratosa w roli ojca. Ragnarok to była maks odklejka. Widać, że już szli w Hollywood klimaty i czułem się jakbym jakiś marvel oglądał. Ta gra była lamerska na maksa. Chyba tylko pierwsze 2h było cool. Później tylko gorzej. Sam gameplay był ok, ale pacing całej historii i pisanie mnie zabiło. To największe rozczarowanie moje Gamingowe ever i do dziś żałuję, że nie porzuciłem tej gry, tylko się męczyłem zamiast grać w coś innego. Nie ma szans żeby zagrał w god of wara w moim życiu. Chyba, że jakieś stare części.

27.07.2026 09:59
8.1
1
odpowiedz
Asmodeus
59
Legend

NekoRei W calym GOW: Ragnarok najgorszy byl... ragnarok. 2-3 godziny gry, kilka piardow na poziomie marvela i ... koniec. Czy tak wyglada apokalipsa, koniec swiata bogow nordyckich? Przeciez sama kleska olimpu zajela kilkanascie godzin dluzej (GOW3) niz koncowka GOW:Ragnarok. Wiec MEGA rozczarowanie. Mam nadzieje, ze w Laufey i kolejnych odslonach przestana robic skroty fabularne, bo ten w GOW:R byl po prostu niesmaczny.

27.07.2026 10:10
Metaverse
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
Metaverse
90
Senator

Haha ten GoW jest u mnie na samym koncu listy gier ktore mnie interesuja w tym okresie o ile w ogole sie na tej liscie znajduje. A ja jeszcze wyjdzie RE Veronica to zapomne o pozostalych premierach.

27.07.2026 10:49
9.1
2
odpowiedz
Asmodeus
59
Legend

Metaverse Ciezko brac na powaznie opinie kogos kto daje woke borderlandsom 3 ocene 9/10.

post wyedytowany przez Asmodeus 2026-07-27 10:49:28
27.07.2026 12:27
Metaverse
9.2
1
odpowiedz
Metaverse
90
Senator

Asmodeus Nie obchodzi mnie jak to odbierasz ale bardzo dziekuje za zainteresowanie ze sprawdziles jak ocenilem 7 lat temu jakas gre 😃

28.07.2026 02:21
10
odpowiedz
plolak
65
Generał

Pewnie ostatni gow w jaki zagram bo następne juz tulko w wersji cyfrowej chyba że coś gracze wymyślą aby to obejść.

28.07.2026 10:26
11
odpowiedz
dawidg
18
Legionista

Nowy GOW to marka, która powinna się rozwijać lub reboot greckiej serii jak w Resident Evil 2. Bardziej martwi mnie puchnacy budżet na robienie tych coraz nowszych gier..setki mln $ są przepalanie i nie można już eksperymentować w żaden sposób z treścią, nie można być twórczym, bo cyferki zawsze muszą się na koniec zgadzać albo projekt zostanie zamknięty przez radę nadzorczą gdy pojawi się zwatpienie. Nikt nie chce być kolejnym Concordem. Myślę, że to już wymylo część niewygodnej glownej fabuły z Ragnarok i wyszedł finał strasznie płasko, ale ogólnie to bawiłem się w grze lepiej platynujac, niż w gow2018. Tego nowego wymaksuje jak wszystkie pozostałe platyny gow, ale na pewno nie na premierę.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl