a część internautów sugeruje, że mogą one w rzeczywistości przedstawiać odpowiednio zmodyfikowane Red Dead Redemption 2
ale cope XD
------------------------------
Bardzo mnie bawi reakcja ludzi na ten gameplay w sieci. Każdy oczekiwał jakiegoś cudu, a to jak można było przewidzieć, po prostu kolejne GTA z lepszą grafiką i tyle.
Wskaźnik paliwa w samochodzie. No nie mogę. Kto zaakceptował ten idiotyzm. Jakbym chciał zagrać w grę, w której mam się przejmować takimi "realistycznymi" rzeczami, to bym zagrał w Kingdom Come, a nie GTA. Litości... Ta gra ma dawać fun, a nie być upierdliwa.
Zdecydowanie lepiej będzie już zobaczyć oficjalny materiał od Rockstar'a. Już za ponad tydzień.
No ale jeśli założyć że to jest od R, no to faktycznie ''widać'' tutaj RDR 2 😁 i silnik RAGE. W słońcu i w oświetleniu.
No i jasne, że widać też podrasowaną piątkę, tak jak niektórzy piszą, no bo jak ma wyglądać kolejna cześć tej serii? Oczywiście jest też progres graficzny, trudno żeby nie było.
Finalnie to powiem , że wygląda to naprawdę spoko. A gdy weźmiemy pod uwagę że jakość tego nagrania jest lipna, to na PC jak wyjdzie, to będzie to wyglądać zajebiście 😊
a część internautów sugeruje, że mogą one w rzeczywistości przedstawiać odpowiednio zmodyfikowane Red Dead Redemption 2
ale cope XD
------------------------------
Bardzo mnie bawi reakcja ludzi na ten gameplay w sieci. Każdy oczekiwał jakiegoś cudu, a to jak można było przewidzieć, po prostu kolejne GTA z lepszą grafiką i tyle.
Wskaźnik paliwa w samochodzie. No nie mogę. Kto zaakceptował ten idiotyzm. Jakbym chciał zagrać w grę, w której mam się przejmować takimi "realistycznymi" rzeczami, to bym zagrał w Kingdom Come, a nie GTA. Litości... Ta gra ma dawać fun, a nie być upierdliwa.
Pewnie ten co zaakceptował konieczność jedzenia i ćwiczenia w San Andreas, dbania o relacje w GTA IV, wyprowadzanie psa w GTA V czy dbanie o konia w RDR2
Puenta taka, że jak twierdzisz że w grach R* nie było "chores" to masz krótką pamięć.
BTW. Ostatnio obgrywałem Mafię 2 i przez całą grę tankowałem 2 razy.
To akurat będzie fajna opcja, bo już tu kiedyś pisałem że jeśli GTA VI uderzy w podobne tony technologiczne jak GTA IV to kiedyś kupię. Natomiast jeśli to będzie kolejna Piątka, to podziękuję.
Kończące się paliwo doda pikanterii do misji tak jak było w Mafii, a do tego jeszcze większa reakcja policji na stłuczki, potrącenia czy mandaty za nieprzepisową jazdę przyjmę z otwartymi ramionami.
Więc kto wie, może zaskoczą mnie pozytywnie mechanikami, bo fabularnie z tego co pokazywali raczej przy GTA IV błyszczeć nie będzie.
To spróbuj przejść Amphibious Assault bez rozwiniętego lung capacity w San Andreas :)
W GTA IV po każdym zgonie trzeba było pylać do handlarza bronią i nikt nie jęczał (szczególnie daleko w grze, gdzie większość misji to były grube strzelaniny).
W GTA V trzeba było regularnie podjeżdżać do budek z żarciem bo HP renegerowało się tylko do połowy.
W RDR2 trzeba było jeździć się umyć i ogolić żeby nie wyglądać jak mietek spod monopolowego po kilku godzinach gry.
Serio ta seria ma mnóstwo takich mechanik (drobnych upierdliwości dodających nieco realizmu), nie czaję tej fiksacji na punkcie tankowania.
Jedzenie i kupowanie broni. Serio? To są podstawowe mechaniki każdej gry i uzupełnianie tych zasobów jest wymagane żeby gracz miał jakieś wyzwanie w grze, a nie był nieśmiertelnym supermenem jakby grał na kodach. To jest po prostu element wymagany do zbilansowania rozgrywki. Jeśli jesteś dobrym graczem i nie odnosisz obrażeń i celnie strzelasz, tracisz mało amunicji to ten system Cię nagradza i stan tych zasobów jest bezpośrednio zależny od twoich umiejętności. W jaki sposób stan baku jest zależny od twoich umiejętności? W żaden. Po prostu przejechałeś już spory dystans i tyle. Gra Cię ukarała, za to że robisz coś co jest podstawowym elementem gameplayu.
"Jeśli jesteś dobrym graczem i nie odnosisz obrażeń i celnie strzelasz, tracisz mało amunicji to ten system Cię nagradza"
Chyba że Ci NPC wjeżdża w zad z prędkością światła po tym jak go wystraszyły strzały pistoletu ;) i cyk, wycieczka do handlarza.
Nawigowanie (z pamięci, znajomość skrótów itd) płynna jazda to też skill.
Ale żeby nie ciągnąć tej dyskusji w nieskończoność - jeżeli w GTA6 trzeba będzie tankować co 15 minut to zwrócę honor. Ale mam wrażenie że czepiasz się kompletnej pierdółki.

Ciekawe ile jest w tym prawdy...
Dramat. Kupujcie, bo braknie internetu i kluczy...
i takie gdzie jest kod QR, zebyś zapłacił ''za obejrzenie więcej''
W następny piątek się będziemy wymieniać poglądami, no albo jeszcze w czwartek w nocy.
Oczywiście zakładając, że dożyjemy
;)
No i dobrze, ale niestety jest tak jak myślałem. Lekko lekko ulepszona V, Ludzi po Red Dead Redemption 2 oczekują niemożliwego, nie można zrobić takiej gry jak GTA w ramach tych samych zasad co RDR, nie można stworzyć takiej symulacji świata w prawie prawdziwym mieście jak w psutym świecie dzikiego zachodu. Takie GTA na zasadach działania RDR2 to można zrobić w Cielętniku koło Trzebnicy na Dolnymśląsku a nie w dużym mieście w USA. Bo żaden sprzęt tego nie udźwignie. No cóż podejrzewam, że wiele osób będzie zawiedzionych.
spoiler start
No i dobrze, może dorosną i zaczną głosować na PIS/Konfederację albo chociaż Brauna zamiast jakiegoś ch***twa typu KO. Pozdrawiam
spoiler stop
Spojler to żart jakby się ktoś nie kapnął.
Jeżeli "wygląda jak GTA" to zarzut (na tym minutowym nagraniu w 720p o niskim bitrate) to ludziom już nieźle peron odjechał z oczekiwaniami.
Bo Vice City wcale nie wyglądało jak GTA III, GTA V nie wyglądało jak GTA IV (tym bardziej jakby wziąć dosłownie minutowy urywek jazdy po mieście), itd. Słabe gry, cnie?
Z grafiką się zgodzę, ocenianie jej przez pryzmat kiepskich filmików w necie to też niezły poziom odklejki.
Akurat nie piję do Ciebie, w Twoim poście widać że to neutralne stwierdzenie a nie jęczenie. Natomiast widać że niektórzy oczekiwali... No właśnie nie wiem czego.
Gość zrobił bączka i skopał jednego faceta, a tu głosy "nic ciekawego" albo "niestety kolejne GTA". Serio, jak ma wyglądać free roam w takiej grze żeby była ciekawa albo "nie jak kolejne GTA"?
Moze najpierw poczekajcie z opiniami do porzadnych filmow w 4k (i z nowej wersji, bo to niby stare)
Wygląda dość realistycznie. Czekam jednak na oficjalne materiały.
Ciekawa rzecz - przy pościgu widać 3 symbole, które zapewne odnoszą się do auta, wyglądu ogólnego/fryzury jak i ubrania, w którym ostatnio widziano naszą postać. Czyli już nie tylko przemalowanie auta pozwoli wykiwać policję.
Jak patrzę na ten gameplay to przypomina mi Watch dogs. Oj ludzie odpłynęli z oczekiwaniami
Wygląda bardzo dobrze jak na wersję sprzed prawie 4 lat.
Widać w animacjach jakąś osobowość i unikalność tak jak to było w RDR2, ekran nie jest zawalony niechlujnie znacznikami jak w ubisofcie jak dla mnie super. Technologiczne na pewno dowiozą, grafika to nie tylko tekstury i assety ale też animacje, fizyka, symulacja świata. Jak się coś robi to lepiej żeby wszystkie elementy prezentowały podobny poziom z czym niestety jest problem w dzisiejszych czasach.
No tylko tak jak pisze poniżej, większość tych filmików to AI zrobione przez ludzi, którym się mocno nudzi i/lub chcą to zmonetyzować, częśź tych filmików jest ukryta za paywall'em.
No ale gdzie jest ten wyciek? xd
Chcę to zobaczyć! 😅😜
EDIT: większość tych ''gameplayów'' to AI, a dajecie się nabierać :)
więc bez sensu jest pisać że wygląda jak V albo że jest wskaźnik paliwa BO NIE WIEMY W OGÓLE, ŻE TO POCHODZI OD R*
🔥
EDIT: dobra, faktycznie masa tych filmików wyglądają jak fejki ;(
Dopóki nie zobaczę oficjalnego materiału od R* to w pompce mam takie ''gameplaye''. No offence.
Ten sam kotlet od 20 lat:
https://karachan.org/b/src/1787076765807356764.mp4
To nie jest fejk bo za dużo tutaj szczegółowych mechanik.
Wygląda to zbyt dobrze pod względem mechanik, animacji (dokładnie tych takich takich rockstarowych) i grafiki też, tak grafiki też. Nawet na tkaim lipnym materiale.
O ile ten filmik z gry w koszykówkę jest raczej prawdziwy to wszystkie te urywki gdzie postać po prostu chodzi są z AI, bo istnieje taki model, potrafi generować tylko chodzące lub jeżdżące postacie TPP, bez żadnego np strzelania i całość może trwać tylko kilkanaście sekund
Wygląda jak zmodyfikowane GTA 6.
Oto prawdziwa nienawiść graczy do bycia dymkowanym w pupu przez R*. Taka niechęć prawdziwa, która objawia się tym, że lecą z jęzorami na wierzchu by oglądać wyciekający urywek rozgrywki z tej okropnej gry 👍
"poważny" portal growy publikuje linki do leaków. Wszyscy zdrowi w redakcji? Co wy robicie? Od dłuższego czasu poziom leci w dół, zaraz spotkacie się z ppe na poziomie zera.
Oby jak najwięcej elementów symulacyjnych z RDR 2 i będę zadowolony. Zamiast tego głupkowatego koła wyboru, gdzie chłop wyciąga bazooke z tylka, mogliby wprowadzić funkcjonalne bagaźniki oraz torby na ukryty karabin. A w majtach by trzymał tylko małą jednoręczną pukawkę.
Oprócz tego funkcjonalna siłownia, basen, knajpy, Bary itd.
Wygląda jak GTA V tylko lekko zmodyfikowane, a dzieciaczki się jarają jakby wygrali w totka. Żenada 😬
No, jeszcze niech z Netflixa ktoś dmuchnie materiał przed oficjalną publikacją i kampanię marketingową będzie można uznać za udaną. Sam tytuł i charakter gry wręcz do tego zobowiązuje!
I po co oglądać takie coś w kiepskiej jakości - co to da nawet w 4K ? Czekamy na premierę i jazda :)
juz widze te ~~ 20 fps na ps5 cpu przy tej ilości i symulacji tłumu...
Wątpię żeby faktycznie były jakieś wycieki bo na fimiki na x to albo dzieło AI, czyli wszystkie gdzie postać gdzieś idzie albo jedzie przez kilka sekund a potem następuje cięcie. Drugą kategorią ją dwa filmiki jak gra w kosza i jak robi bączki a potem okłada kuriera kluczem, te są za skomplikowane na AI ale też wyglądają na wczesną wersję bo koszykówka ma zepsutą animację a w drugim fizyka jazdy wygląda na gorszą niż w piątce a grafika nie zachwyca