Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Fundamentalna nowość w średniowiecznej strategii Total War: Medieval 3 zapewni dużą swobodę, ale będzie wiązać się z dużym ryzykiem

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
01.07.2026 09:48
Rumcykcyk
1
odpowiedz
Rumcykcyk
139
Ojciec Zarazy

Co mnie zawsze raziło w historycznych TW to szybkie ubicie generała i ta jeszcze jego samobójcza szarża na starcie bitwy, a za nim 5 min później dochodziła piechota z morale które po 1 min walki wynosiło 0 lub była na minusie.

W TW Warhammer nawet jak Lord samodzielnie zaatakował nasze wojska to był prawie nie do ubicia. Rozgrywałem wiele bitew w których Lord potrafił odwrócić losy bitwy i przegrywałem. Czary też potrafią sporo namieszać bo były momenty, że kilka moich skupisk piechoty dostało najsilniejszym czarem i straciłem 80% tych oddziałów.

Nie wiem jak to rozwiążą w nowym Medku ale jak będzie to samo co w poprzednich TW to słabo.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2026-07-01 09:49:40
01.07.2026 10:19
TwojaStaraWTeamie
1.1
odpowiedz
TwojaStaraWTeamie
5
Centurion

Rumcykcyk No podobno generałowie będą rzucać czarami.... xD

03.07.2026 11:23
1.2
odpowiedz
szopen469
108
Konsul

Rumcykcyk Ostatnio wróciłem do szoguna i fakt. Generałowie zachowują się jak zwykle jednostki.
Ale jakoś nie zauważyłem by w tej części to jakoś wpływało na morale.

Ale wiesz. TW to troszkę co innego. Trudno zrobić historycznego lorda nieśmiertelnego. A i w Warhammerze niektórzy lordowie są tak OP że to żart. Tłuczesz gamonia 2 bohaterami, i najlepszą jednostką Piechoty a ten nie chce zdechnąć

05.07.2026 13:37
1.3
odpowiedz
tomash79
22
Chorąży

Rumcykcyk Ejjj... Naprawdę narzekasz na supermoce Lordów w Warhamerze? Przecież to dark fantasy, magia, artefakty, nadnaturalne potwory, demony... Przecież to taka konwencja :)

06.07.2026 11:41
1.4
odpowiedz
szopen469
108
Konsul

tomash79 Szczerze to troszkę go rozumiem
Idzie taki ziutek(zwykły bohater nie jakiś legendarny) tłuką go ambitni czempioni chaosu i nic.
Nosz są ambitnymi czempionami z konkretnego powodu

Ps. A w następnej grze półboski smok pada po 3 seriach z karabinów kurdupli chaosu

01.07.2026 13:47
2
odpowiedz
1 odpowiedź
WerterPL
127
Konsul

Usuną głupoty typu malutkie królestwo z wojskiem chłopskim rzuca się militarnie na ogromne imperium, bo tak i wuj, to będzie dobrze. Nie mogę się doczekać rozwijania technologicznego, kulturowego i religijnego jako Egipt w Ziemi Świętej, albo serca słowiańszczyzny przeciw naporowi Mongołów jako Polska.

03.07.2026 11:20
2.1
odpowiedz
szopen469
108
Konsul

WerterPL Gram w tą serię od kiedy pamiętam. Każda część ma tą głupotę i tego nie wyeliminują. Głupota AI(Głównie na mapie strategicznej) to chyba podstawa tej serii.
Rzucić się pospolitym ruszeniem na ciężkozbrojna armię. No problem.
Przegrywasz 3 wojny ale gracz aktualnie nie ma wojny z nikim. Wypowiedz mu wojnę i rzuc tam wszystkie armie. Będzie dobrze.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl