Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Forza Horizon ma nowego rywala, Gran Turismo spełnia wielką prośbę fanów, Assetto Corsa Evo zbroi się w mody. Motoprzegląd Drauga

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
14.06.2026 20:07
Ergo
1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

U mnie również hype opadł gdy zobaczyłem gameplaye z Clutch, chociaż co do modelu jazdy to nie wiem czy będzie aż tak źle. Wydaje się zbliżony do Forzy.

Co do TDU solar crown, bosze.... Jaka ta gra jest ułomna. Nie dość, że od premiery minęło kupę czasu to ja nadal muszę grać w tę grę na internecie z telefonu bo inaczej nie mogę się połączyć z serwerami. 😂 Ale moja przygoda z tą grą skończyła się po tym jak pomalowałem auto i wyskoczył mi jakiś błąd serwera, i auto nie zostało przemalowane, dramat. 🤣

post wyedytowany przez Ergo 2026-06-14 20:10:01
14.06.2026 20:41
1.1
odpowiedz
Radek100382
6
Chorąży

Ergo Clutch jest robione przez byłych twórców playgrund którzy polecieli pod czas słynnych fal zwolnień ktore robił microsoft.

15.06.2026 08:56
Cygi
1.2
odpowiedz
Cygi
44
Konsul

Ergo
bosze....
Co?

14.06.2026 20:35
MaxxGroo
2
odpowiedz
MaxxGroo
45
Centurion

LeMans Ultimate i iracing to obecnie jedyne gry, które wnoszą cos nowego i rozwijają simracing. AC Evo tylko openworld, resztą do niczego nie aspiruje.
BeamNG z oficjalnym modułem online i obsługa modów może zmieść z planszy Kunos i resztę cyrku, który tylko kopiuje rozwiązania znane od 20 lat.

14.06.2026 22:48
Marky
3
odpowiedz
Marky
37
Generał

Z GRID Legends to nie rozumiem tej decyzji wobec premiery tej gry w tym roku na Switchu 2.
To by było bezczelne i chamskie wyłączyć funkcje sieciowe po roku czy 1,5 od premiery, bo pewnie w przyszłym roku wyłączą też online na PC, Switchu 2, Meta Queście i w wersji mobilnej.

Draugnimir - Pod maską fizycznie wiem, że już nie pogrzebiemy, a czy będzie można chociaż w bagażniku pogrzebać i wywalić z niego obicie, plastiki i koło zapasowe i wstawić do bagażnika zbiornik paliwa/system gaśniczy w ten sposób dociążając tył?

post wyedytowany przez Marky 2026-06-14 22:54:49
15.06.2026 02:48
PyPy171
4
3
odpowiedz
PyPy171
1
Junior

Bardzo miło jest przeczytać treściwy post bez żadnego lania wody i click bait-ów. Dzięki!

15.06.2026 06:32
5
odpowiedz
Dante_PL
2
Junior

Rany, ile treści. Kupa roboty, porządnej. Dzięki za update.

15.06.2026 09:17
mgr. Kuba
6
1
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

Mnie ten Clutch strasznie jara, nic mi tak nie zajeżdżało TDU od czasu... TDU2. Ciul z tym harpunem, ludzie będą piali z tego powodu i gra za to oberwie ale Monako 1:1 które będę mógł przejechać Multiplą... no ludzie, ja to biore w ciemno. Mam tylko nadzieje że dodazą licznik kilometrów :)

A krytyki dlc F1 26 nie rozumiem. W sensie zgadzam się z tym że jest coś nie tak z balansem teamów, bo pomimo jasnej rozpiski jaki bolid jest najlepszy a jaki najgorszy, tak wziąłem Wiliamsa który i na tej rozpisce był trzeci od końca i realnie jest też w tych okolicach, żeby móc coś powalczyć ale ogólnie być słabym i pomimo zwiększenia poziomu trudności od mojego standardowego 85 na padzie do 90 to i tak zrobiłem dwa razy Q3 i dwa razy byłem w punktach, w obu przypadkach wraz z Sainzem. Czaje że kierownica dodaje mi szybkości ale jestem w szoku, realnie faktycznie ten Wiliams po prostu jest dużo mocniejszy. Alonso też, pomimo tego że Aston jest niby najgorszy w grze, kręci się przy strefie punktowej - natomiast Stroll walczy z Cadilacami o ostatnie lokaty - reasumując - tak strasznie skopany jest ten balans ALE jakiekolwiek inne zarzuty są od czapy, ot co nic złego nie zrobili, gra jest poprawna, poprawnie zaimplementowali nowe przepisy, to też jest chyba wynik piania bo bateria i ludzie dostali jobla.

15.06.2026 16:18
Pioter92
7
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Pioter92
41
Centurion

Clutch IMO uważam jest potraktowany w tym artykule zbyt surowo..
Nie każda gra potrzebuje realistycznej fizyki, przecież to co się działa w starych nfsach xD a po dziś dzień są grane, nie wspominając już o starociach: Blur, Motorstorm, Split Second, The Crew 1
Ciężko mi ocenić teraz jak gra finalnie wyjdzie w praniu (nowe studio z znanym projektantem, Mindseye, Samson pamiętamy) ale patrząc na współczesne ścigałki gra wygląda naprawdę obiecująco (piękne Monaco, linka z hakiem niczym z Szybkich i Wściekłych! fabuła z przerywnikami)
Ale rozumiem z drugiej strony że odczucia autora (jak każde) są mocno subiektywne.
Np: Takie Test Drive Unlimited 2 ma taką sobie fizykę a grę UWIELBIAM! (Kupowanie domów masa rzeczy do robienia zdjęcia, wraki, wielki realistyczny świat)
Sam też próbuję wkręcić się w simracing miałem kiedyś logitecha ale się kurzył teraz zamówiłem T300RS i jak tylko będę miał czas zmontuję ze stelażem i będę grał w GT7 :P Nie wyobrażam sobie też sytuacji żeby simracing konsumował mój cały wolny czas jest tyle ciekawych gier! 007, Mouse, Starsze/retro gry etc.

15.06.2026 16:44
Draugnimir
7.1
odpowiedz
Draugnimir
157
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Oczywiście, że nie każda gra musi mieć realistyczną fizykę - ja tylko wyrażam swoje widzimisię :)

Właściwie to twórcy Clutch wręcz nie powinni iść za daleko z realizmem, jeśli faktycznie chcą zarobić na setkach tysięcy graczy osieroconych przez EA po wstrzymaniu rozwoju serii NFS - a widzi mi się, że chcą. Ja bym jednak chętnie pojeździł po Monako na kierownicy, więc chciałbym, żeby ta gra miała simcade'ową fizykę :)

16.06.2026 16:47
7.2
odpowiedz
Radek100382
6
Chorąży

Draugnimir clutch będzie mieć line hamowania jak forza oraz fizykę jak forza bo robią byli pracownicy którzy robili 5 część forzy.

16.06.2026 21:00
Draugnimir
7.3
odpowiedz
Draugnimir
157
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

To niczego nie gwarantuje - używają teraz innego silnika fizyki i mogą mieć inną wizję modelu jazdy w Clutch niż w przypadku Forzy Horizon :)

Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl