I zamiast wrzucić Fallout 3 Remastered teraz na święta, przy premierze drugiego sezonu serialu, gdzie sprzedaż by im wystrzeliła w kosmos to neeeeee
Może przy trzecim sezonie...
Pewnie za późno się za remaster wzięli (bo że takowy powstaje jest raczej pewne). Obliviona remasterowali 4 lata i nawet zakładając, że wynikło to z wyłącznie z braku doświadczenia z nową technologią (ponoć niemal 1:1 przenieśli bebechy - kod, skrypty, logikę - z Gamebryo na UE 5.0), to i tak nie ma co liczyć na krótszy okres produkcji niż 2-3 lata. A że Microsoft, jak przystało na korpo-molocha, niestety nie jest zbyt lotny, to pewnie dopiero po premierze pierwszego sezonu się skapnęli, że ludzie chcą Fallouta i są gotowi zapłacić choćby za remaster...
Ja bym chętnie w taki remaster / remake zagrał (tylko zrobiony dobrze...), bo Fallout 3 to jedna z moich ulubionych gier wszechczasów. Tak, New Vegas było lepiej napisane, ale jednak F3 dla mnie wygrywa projektem lokacji, klimatem i eksploracją świata.
Nie jestem w stanie wrócić do trójki pomimo przegrania w Obliviona chorej liczby godzin. Starfield jest na szczęście jeszcze gorszy.
Ah ta Bethesda. Od ponad dekady robi kupę, a potem udaje, że tak ma być.