Jeśli rzeczywiście odpali wszystko bez problemu na wysokich przynajmniej w 1440p (co będzie optymalizacyjnym mistrzostwem), to jak dla mnie akceptowalna cena. Jest wtedy mała nadzieja, że Wiedźmina 4 na niskich/średnich też odpali.
Cóż, zakładam, że Wiedźmin 4 wychodzi na obecną generację konsol. W końcu wiele wskazuje na to, że wyjdzie w tym samym roku, co nowa generacja, a w takich przypadkach niemal zawsze gra trafia na obie.
Jeśli rzeczywiście odpali wszystko bez problemu na wysokich przynajmniej w 1440p (co będzie optymalizacyjnym mistrzostwem), to jak dla mnie akceptowalna cena. Jest wtedy mała nadzieja, że Wiedźmina 4 na niskich/średnich też odpali.
Pamiętaj, że z aktywnym FSRem.
No tak, racja. Przykre to, ale docelowo i tak będę grał w 1080p na monitorze, a na 1440p zależy mi tylko w kontekście grania od czasu do czasu na telewizorze.
Całe Valve. Mieć ciastko (prowizję ze sprzedaży gier na Steam) i zjeść ciastko (mieć prowizję ze sprzedanego sprzętu do uruchamiania swoich gier na Steam).
Eksperci czyli linus :X?... Ten youtuber z adhd raczej się grubo myli
To nie jest żaden ekspert i pojęcie ma nikłe.
PS5 to po pierwsze koszt minimum 900 USD, wliczając 5 lat używania, bo za mp jest haracz, przykro mi.
I steam machine będzie subsydiowane, tylko ludzie nie rozumieją co ro znaczy, to nie znaczy tylko sprzedaży poniżej kosztów, z zyskiem też jest subsydiowane.
Tylko valve kupuje to hurtowo na zamówienie i będzie to dopasowane pod optymalny koszt, więc np. nie będzie tam zasilaczy premium gold 80% leczących raka jak na PC za i 500 zeta albo więcej jak ktoś potrzebuje, więc ich taki optymalny zasilacz będzie kosztował grosze, a to tylko jedna optymalizacja.
Valve nawet nie musi na tym zarabiać i to nie oznacza sprzedaży ze stratą, jakiś zysk to nic co by utrzymało produkt normalnie, ale valve tego nie potrzebuje, bo ma sklep, a ten sprzęt będzie promował naturalnie ich sklep.
To co dla valve jest ceną rynkową, to raczej jest to co oni płacą za produkcję tego hurtowo, a nie końcową cenę klienta, więc jakiś margines mają, może nie być tak źle jak jak spamerskie serwisy wymyślają.
Gdybać każdy może, jeden lepiej, drugi gorzej. Marnacja czasu wszystkich wokół ci "eksperci".
Przecież to nie ma nic wspólnego z SM. Procesor nawet nie zbliżony do tego jaki będzie w SM.
Tu macie bardziej poprawną konfiguracje.
https://www.youtube.com/watch?v=5eKX8Uex3LQ