Sprzedali milion kopii - no to fajnie - może dodadzą inne frakcje.
Niech zgadnę - premiera pełnej wersji dopiero pod koniec 2027 lub 2028...
Powtarzam to przy kolejnej grze - kiedyś zatrudniano beta testerów... teraz mamy erę niekończących się early accessów, gdzie gracze kupują przedpremierowo i jeszcze testują niedorobione produkty...
Czekam na tę grę, ale nienawidzę tej mody na "early access"
Wg mnie early accessy dzielą się na 2 typy:
-takie slopy co są na szybko posklejane przez 3 osoby, wyglądają na papierze fajnie, być może osiągną nawet sukces, ale potem tych samych 3 twórców potrzebuje 10 lat, żeby to skończyć albo w ogóle nie kończą,
-takie jak BG3, albo Frosthaven gdzie gierka wychodzi w ea, rozwijana jest srogo przez te 2 lata do oficjalnej premiery, a gracze właśnie służą do testowania bugów i proponowania usprawnień w gameplayu.
Wg mnie to 2 podejście, gdzie widzi się jakiś horyzont czasowy jest całkiem uczciwe i akurat gracze na tym zyskują bo gra potem jest nie dość, że lepsza to jeszcze nie ma bugów. Przecież tobie nikt tego nie każe kupować, mnie osobiście z early accessów wyleczyło DayZ za co jestem wdzięczny. Teraz nie kupuje żadnych ea, choćby nie wiem jak dobre były, po prostu czekam na premierę.
Olden Era nie kupiłem więc trudno mi się wypowiedzieć, ale po informacjach które od czasu do czasu widzę o tej grze to raczej wpada ona w tą 2 kategorię.
Też mnie wkurza ten cały early access, ale gracze jak widać lubią robić za betatesterów płacących 🤣
Tutaj raczej będzie typ drugi - pewnie z 2-3 lata we wczesnym dostępie i gra będzie ukończona - ja sobie kupię wtedy i będę zadowolony. Tak czy inaczej sam z siebie do tego typu dystrybucji podchodzę z dużym dystansem, bo jednak masa twórców zwyczajnie wypuszcza tak mocno niegotowy produkt, który finalnie nigdy nie będzie ukończony (nawet w przypadku poważnego studia i dobrej gry).
Rozumiem. Moda na Early Access jest słaba ale tutaj masz tyle rzeczy do ogarnięcia, że do wyjścia pełnej wersji nie będziesz się nudził.
Ja tam podszedłem do tematu tak: kupiłem Early Access, ogrywam powoli, a wszelkie dodatki, które pojawiają się i będą pojawiać traktuję jako darmowe DLC 🙂
Co do zakupu Early Access... Kupiłem bo chciałem wesprzeć projekt - jedyna gra, która jest robiona słuchając graczy, fanów, tych co zjedli zęby na pierwowzorze.
Chwała im za to